Bliv
Elev
Besøg

Os

værdigrundlag og historie

Gerlev Idrætshøjskole blev grundlagt i 1938 af Kristian Kroghede og var på det tidspunkt den første idrætshøjskole i Danmark. Dér – mange overhåndsslag, parkourspring og kajakvendinger senere – ligger skolen stadig og nyder udsigten over Storebælt. 

I bevægelse siden 1938

Vi har pulsen til fælles. Hvad enten den stiger, fordi vi kæmper for noget, kaster os ud på dybt vand eller og når begejstringen rammer.  Når den falder til ro i fordybelsen, i sangen eller når hovedet rammer puden efter en lang dag i bevægelse. 

Mens tiderne skifter, er der noget der består. Følelsen af Gerlev. 

Livet på Gerlev Idrætshøjskole

danmarks første

I mere end 80 år har Gerlev Idrætshøjskole dannet rammen for udvikling af et væld af ambitiøse unge mennesker, der ønsker den helt særlige kombination af fælles kampånd, positive fysiske udfordringer og stærkt socialt sammenhold. Siden er Center for leg & bevægelse kommet til stedet. Tilsammen er Gerlev eksperter inden for bevægelse, kropskultur, leg og fordybelse i, hvad mennesker kan – sammen. 

 

3W9A1466 2 | Gerlev Idrætshøjskole

pionérånd og udvikling

Gerlev har siden sin grundlæggelse været stærkt optaget af at udvikle og skabe begejstring ved bevægelse og idræt. Højskolen har været pionér inden for friluftsliv og pædagogisk aktivitet i Danmark og inden for fx. dans og parkour været med til at rykke idrætsbilledet. 

Kampen

Som det dialogiske og udviklende

Legen

Som det frie, udforskende og eksperimenterende

Dansen

Som flow og den ubesværede bevægelse

Fordybelsen

Som det indlevende og en vej til selvindsigt

sådan lever vi værdierne i hverdagen

Balancetræning - Parkour

legen

er afgørende som grundlag for erfaringer med de skabende sider af livet. Legen henter sin grundlæggende mening i graden af lyst og engagement, der lægges i den. Legen er først sjov, når man tager den alvorligt. Vi lærer, når vi leger. 

CFogIA 24 | Gerlev Idrætshøjskole

kampen

er inspirerende og rummer de grundlæggende betingelser for livets udvikling. Den indeholder mulighed for gennem modstand at opleve, hvordan ens fysiske og psykiske formåen kan sættes ind og afprøves. I kampen møder du nye sider af dig selv, og din moral må stå sin prøve. 

IMG 578 | Gerlev Idrætshøjskole

dansen

er på den ene side drømmen om den ubesværede bevægelse, den fuldkomne timing og den rytmiske fornemmelse. På den anden side skabes det æstetiske udtryk, som giver mulighed for fortolkning af mening og hensigt. Dansen rummer nærværet hinsides fornuftens domæne. 

untitled 1454 of 2115 | Gerlev Idrætshøjskole

fordybelsen

er ro, koncentration og vilje, som er nødvendigt for at få indsigt i tilværelsen. kroppen reagerer på det liv, du lever, og sin brug af kroppen kan åbne for en selverkendelse, der giver dig bevidsthed om de følelser og ressourcer, du  indeholder. Fordybelsen er også grundlaget for, at oplevelse kan blive til indsigt og anvendelse. 

Værdigrundlag og historie