CrossFit deltog i Norce Team Throwdown

Lørdag den 9. december drog fire friske Gerlev-elever, samt følgere, til Københavns Nordhavn. Der deltog de i Norce Team Throwdown – en spændende CrossFit konkurrence organiseret af den helt nye box Norce Copenhagen. Det er første gang skolens elever deltager i en konkurrence og stemningen var høj.

 

Eleverne skal opleve CrossFit-kulturen

crossfitGerlevs CrossFit lærer, Mads Gravholdt, fortæller at elevernes deltagelse har været planlagt i lang tid. “Det er i høj grad linje-specifikt at man kommer ud og oplever den her del af CrossFit-kulturen. Jeg mener bestemt at det er relevant at gør det fremover. Det er noget med at få bygget op til de her konkurrencer.” 

Mads forklarer at udover selve dysten for de deltagende elever er der et vigtigt social aspekt i skolens deltagelse i denne type events. “Vi fyldte hele minibussen op med supportere fra CrossFit holdet. Der var også et par stykker med som ikke går på CrossFit men bare gerne ville med ind og heppe på sine venner.”

De nåede sit mål

Vores elever var med i 3 konkurrencer. Man stiller op i par, så der er en dreng og en pige der er sammen. De deltagende elever var Jan Gierczyk og Jadwiga Jędrzejewska og så var det Bartek, Bartosz Skrzypczak, og Anne Smedegaard Frederiksen. Mads uddyber: “Det tjekker og polakker vi får her på Gerlev er meget seriøse med den sport de dyrker. Det kan man også mærke i timerne. Derfor er de nok også mere på den her konkurrence del og at få den oplevelse.”

De fire elever deltog netop for at få erfaring og prøve sig selv af. De tog ind med det formål at have det sjovt og den eneste målsætning ikke at ende på en sidste plads. Der blev konkurreret i tre klasser. En klasse der hedder RX, hvor eliten stiller op, en kaldet Intermediate til de godt øvede og så er der den her Scaled, hvor vores Gerlev-eleverne stillede op. Der var 14 hold i hver. Eleverne endte på en 11. og en 12. plads ud af fjorten, så de nåede sit nåede sit mål.

 

Den fik fuld skrue!

Mads er stolt af resultatet. Hele konkurrencen foregik på dansk og der var nogle kommunikationsvanskeligheder i starten, da tre af skolens fire deltagere ikke kan sproget. “Den første konkurrence klarede de ikke skide godt. Det endte med at de fik et par no-reps, nogle gentagelser de ikke fik godkendte, så de kom bagud allerede fra starten. I anden konkurrence var de meget bedre med. Det var snatches, som er en meget styrke-teknisk øvelse. Og så var den sidste en workout, hvor den bare skulle have fuld skrue! Og det fik den også. Så dér fik de faktisk nogle rigtig fine placeringer.”

Alt i alt er Mads rigtig glad for turen: “De fire deltagere gjorde en kæmpe indsats og så var vi andre ellers bare supportere og mentalt til stede. Det var faktisk en rigtig hyggelig dag!”

SHARE IT:

Comments are closed.