Årets første sommerkursus på Gerlev 

Sommeren er kommet til Gerlev. Med masser af håndsprit, rengøring og afstand har sommerens første kursister igen kunne tjekke ind på Gerlev – klar til en hel uge med gospel, grin, nærvær og højskole. Spørger man kursusleder og underviser Hans Christian Jochimsen er der både ting, der er anderledes, men der er ingen tvivl om, at stemningen og nærværet består. 

Hvordan afholder man et kort kursus på en højskole under Covid-19? 

Det gør man lidt med livrem og seler. Vi følger alle de vejledninger, der kommer fra myndighederne, og så indretter vi os med to meters afstand, når vi synger. Og det går faktisk rigtig godt, synes jeg. Der er rigtig mange, der har været usikre på, om det overhovedet ville blive til noget, så folk tager godt imod alle de her retningslinjer. Man kunne godt være lidt nervøs for, at det kunne dræbe selve højskolestemningen, at skulle holde afstand og være inddelt i faste grupper, men det går faktisk rigtig godt med det. Det er bare anderledes. Og lige så snart man er ude over det, så synes jeg ikke, at der er så meget at være bekymret for. 

Er det overhovedet det samme at være på sommerkursus i år på Gerlev? 

Det er anderledes, men på en velkendt måde. Stemningen er den samme, men formen er selvfølgelig lidt anderledes. Nu bliver folk for eksempel bedt om at spise og bo med de samme hver dag. Normalt ville vi opfordre folk til at være mere sammen på kryds og tværs, men det har så også fået den positive sidegevinst, at der ikke er nogen, der falder uden for fællesskabet, for alle er fra starten af blevet meldt ind i en gruppe. Så alle dem, der er kommet her uden at kende nogen i forvejen, de lærer lynhurtigt en fem-syv personer at kende, som de er i familiegruppe med.

Hvordan danner i familiegrupperne? 

Kursisterne har kunne melde ind med ønsker, også i forhold til hvem de i forvejen ses med. Og så er der alle mulige andre faktorer, som hvilke diæter de følger, eller om de skal bo på enkeltmandsværelse eller dobbeltværelse, som sætter nogle rammer for, hvordan vi har kunne danne grupperne.

Men kursisterne tilbringer også tid med hinanden på kryds at familiegrupperne. De vælger moduler efter interesser. Derfor er det sådan, at inden for familiegrupperne skal man ikke overholde afstandskravet, men når man er sammen med personer, som man ikke er i familiegruppe med, så skal man holde en meters afstand, og hvis man synger, skal man holde to meter. 

Hvad kan man glæde sig til, hvis man er kursist på et af de næste kurser? 

Jamen jeg synes bare, at man skal glæde sig til at være sammen med andre mennesker. Når man har fået overstået den første dag og fået indstillet hele ens system efter de her retningslinjer, så glemmer man det lidt. Så bliver det bare – jamen sådan er det nu. Vi kan stadigvæk grine sammen, og vi kan stadigvæk have det sjovt sammen og lege sammen og synge sammen. Formen er bare anderledes, men stemningen er den samme. 

Der er stadig enkelte pladser på et par sommerkurser sidst på sommeren – og vi har også fastholdt enkelte kurser i efteråret, som stadig har pladser – se om et af dem er noget for dig, eller en du kender her.

 

SHARE IT:

Comments are closed.