PRAKTISK INFO

PRAKTISK INFOFOLKEREGISTER:
Du behøver ikke at melde flytning.

SYGESIKRING:
Husk at medbringe dit sundhedskort/sygesikringsbevis. Det er også nødvendigt at medbringe det blå sundhedskort, hvis rejsen går til EU/EØS med skolen.

FORSIKRING:
Det er dit eget ansvar at være forsikret under dit ophold på højskolen. Det er muligt du allerede har en afbestillingsforsikring, en indboforsikring og en rejseforsikring da du måske er dækket gennem dine forældres forsikringer. Vi anbefaler dig alligevel, inden du starter på Gerlev, at tjekke om du har følgende forsikringer:

Heltids ulykkesforsikring: dækker personskader på dig selv. Husk at tjekke om forsikringen dækker for de aktiviteter du har valgt på Gerlev.
Rejseforsikring: dækker hvis du bliver syg, kommer til skade eller har brug for anden hjælp i udlandet. Rejseforsikringen bør også indeholde en afbestillingsforsikring hvis du af forskellige årsager bliver nødt til at afbestille en rejse.
Indboforsikring: dækker hvis dine ting bliver stjålet eller skadet. Forsikringen dækker også, hvis du kommer til at skade andre eller deres ting.

Højskolens rejseforsikring: 
Gerlev har gennem Gauda Forsikring tegnet en rejseforsikring for alle elever på rejser der er obligatorisk* under opholdet på Gerlev Idrætshøjskole. Denne rejseforsikring dækker sygdoms-/skadesbehandling og evt. hjemtransport udover det, som sygesikringskortet dækker.
Rejseforsikringen gennem Gouda er også en afbestillingsforsikring der dækker op til 5.000,- DKK ved afbud på skolens rejser ved aflevering af lægeerklæring. Hvis din rejse koster ud over de 5.000,- anbefaler vi derfor at tegne en tillægsforsikring. Gerlev Idrætshøjskole hæfter således ikke for dit tab udover de første 5.000,-

TANDLÆGE:
Det er en god ide at få ordnet rutinemæssige tandlægebesøg inden opholdet. Ellers er en lang hjemrejseweekend et godt tidspunkt til at få klaret tandlægen.

LÆGEBESØG UNDER OPHOLDET PÅ GERLEV:
Skolen har et godt samarbejde med lægerne i Slagelse. Du kan, ved henvendelse på skolens kontor, få hjælp til at booke en tid, hvis du får brug for dette.

TØJVASK:
I kælderen findes et lille vaskeri, som kan benyttes mod betaling.

BETALING AF OPHOLD:
Dine skolepenge skal betales hver den første i måneden. Brug betalingskoden (+71< osv.) på din betalingsopgørelse. HUSK – koden er personlig. Under dit ophold kan du også betale dine skolepenge med kort på kontoret


* Gerlev Idrætshøjskole har tegnet rejseforsikring igennem Gouda Rejseforsikring, som dækker elever som skal på rejse som led i opholdet på Gerlev Idrætshøjskole. Det er vigtigt, at du er klar over, at Gerlevs Rejseforsikring kun dækker rejseaktivitet i Gerlevs Idrætshøjskoles regi, den dækker altså ikke dine private rejser uden for skolens regi.


PAKKELISTE TIL ANKOMST
Dyne
Hovedpude
2 x sengelinned
Håndklæder.
Idrætstøj og sko til både inden- og udendørs idræt
Badetøj
Regntøj
Skriveredskaber
Pas (Husk gyldigt pas. Generel regel: min. 1 års løbetid tilbage)
Gult og blåt sygesikringskort

OUTDOOR-ELEVER
En mindre rygsæk på omkring 25-30L
Sovepose
Liggeunderlag
Cykel
Cykelhjelm
Pandelampe

FREE-SKIING ELEVER
Rulleskøjter
Hjelm/cykelhjelm
Evt. sikkerhedsudstyr


På Gerlev har vi ambitioner med dit højskoleophold. Vi forventer at møde nogle af Danmarks dejligste unge mennesker, der går op i sin undervisning, sit samvær med andre og som har store forventninger til sit højskoleophold. Sammen skaber vi aktivt og udfordrende miljø der gør højskolens hverdage og weekender til et godt og lærerigt højskoleophold.

På denne baggrund er der på Gerlev nogle rammer omkring højskoleopholdet:

  • Der er mødepligt til timerne, også i tilfælde af sygdom eller idrætsskader, der ikke holder dig i sengen. Tilsvarende er der mødepligt til højskoleweekender samt alle fælles forpligtelser, så som køkkentjans, rengøring, familiemøder, skolemøder og morgensamlinger.
  • I dagligdagen er højskolen fri for alkohol. Når undervisningen skal følges og fællesskabet skal trives, betragtes øl og vin ikke som en naturlig del af højskolens hverdag, men derimod som en del af vores festkultur. Derfor er alkohol generelt forbeholdt vore weekender. Skolen accepterer ikke at i medbringer alkoholiske drikkevarer på skolen. Øl og vin købes og drikkes i vores cafe ved festlige lejligheder – dvs. alkohol på værelset er ikke tilladt.
  • Det er ikke tilladt at møde på skolen i påvirket tilstand. Det er alene skolens lærere og ledelse, der vurderer dette.
  • Narkotika, hash samt andre rusmidler med narkotisk virkning må ikke bruges i den tid, man er elev her på højskolen, hverken på skolens matrikel eller udenfor denne.
  • Skolen er røgfri. Det er tilladt at ryge udendørs.

Hvis lærerrådet vurderer at en elev ikke lever op til at overholde skolens regler, kultur eller krav til engagement, kan de bortvise eleven.

På Gerlev bliver du en del af et internationalt idrætsmiljø. Hele året har vi elever fra op til ti forskellige lande som England, Norge, Tjekkiet, Island, Polen, USA, Tyskland, Korea, Kina og Brasilien. Selvom vi har en overvægt af danske elever, foregår det meste af undervisningen og den daglige snak derfor på engelsk.

Mødet mellem forskellige kulturer og traditioner fra store dele af verden giver opholdet på Gerlev en ekstra dimension som kan bringe dig videre internationalt – og øge bredden i dit netværk. Mange elever overraskes over, at det at få mange internationale venner, er noget af det mest spændende og udviklende ved opholdet her på skolen.