Praktisk info til dig som elev

Vi glæder os til at se dig her som elev på Gerlev Idrætshøjskole. For at forberede dig optimalt på nogle af de bedste måneder i dit liv, har vi på denne side samlet nyttig og praktisk information for kommende elever.
Skulle du have spørgsmål, er du velkommen til at ringe på 58584065, eller skrive via messenger (se ikon til højre).

Vi ser frem til at møde dig!

 

FOLKEREGISTER:
Du behøver ikke at melde flytning.

SYGESIKRING:
Husk at medbringe dit sundhedskort/sygesikringsbevis. Det er også nødvendigt at medbringe det blå sundhedskort, hvis rejsen går til EU/EØS med skolen.

FORSIKRING:
Det er dit eget ansvar at være forsikret under dit ophold på højskolen.
Det er muligt du allerede har en afbestillingsforsikring, en indboforsikring og en rejseforsikring da du måske er dækket gennem dine forældres forsikringer. Vi anbefaler dig alligevel, inden du starter på Gerlev, at tjekke om du har følgende forsikringer:

Heltids ulykkesforsikring: dækker personskader på dig selv. Husk at tjekke om forsikringen dækker for de aktiviteter du har valgt på Gerlev.
Rejseforsikring: dækker hvis du bliver syg, kommer til skade eller har brug for anden hjælp i udlandet. Rejseforsikringen bør også indeholde en afbestillingsforsikring hvis du af forskellige årsager bliver nødt til at afbestille en rejse.
Indboforsikring: dækker hvis dine ting bliver stjålet eller skadet under et røveri eller indbrud. Forsikringen kan også dække, hvis du kommer til at skade andre eller deres ting.

TANDLÆGE:
Det er en god ide at få ordnet rutinemæssige tandlægebesøg inden opholdet. Ellers er en lang hjemrejseweekend et godt tidspunkt til at få klaret tandlægen.

LÆGEBESØG UNDER OPHOLDET PÅ GERLEV:
Skolen har et godt samarbejde med lægerne i Slagelse. Du kan, ved henvendelse på skolens kontor, få udleveret telefonnummer og adresse på de læger vi benytter.

TØJVASK:
I kælderen findes et lille vaskeri, som kan benyttes mod betaling.

BETALING AF OPHOLD:
Dine skolepenge skal betales hver den første i måneden. Brug betalingskoden (+71< osv.) på din betalingsopgørelse. HUSK – koden er personlig. Under dit ophold kan du også betale dine skolepenge med kort på kontoret.

PAKKELISTE TIL ANKOMST

Dyne
Hovedpude
2 x sengelinned
Rullemadras
Håndklæder
Idrætstøj og sko til både inden- og udendørs idræt
Badetøj
Regntøj
Skriveredskaber
Toiletsager, plaster, smertestillende og evt. personlig medicin
Pas (Generel regel: min. 1 års løbetid tilbage)
Gult og blåt sygesikringskort
Cykel – som dansk elev må du meget gerne medbringe din egen cykel til Gerlev!

Det er også en rigtig god idé at medbringe en sovepose og et liggeunderlag, da du, afhængigt af dine fagvalg, ofte kan komme ud for at skulle bruge det.


OUTDOOR-ELEVER
Efterår: En mindre rygsæk på 25-30L.
Forår: En større rygsæk på 50-70L.
Sovepose for efteråret – I kan risikere minusgrader 🙂
Liggeunderlag
MTB, kan evt. lejes fra skolen
Rulleskøjter, kan evt. lejes fra skolen (knæbeskyttere og albuebeskyttere)
Cykelhjelm
Pandelampe

FREE-SKIING ELEVER
Rulleskøjter, evt. knæbeskyttere og albuebeskyttere
Hjelm/cykelhjelm
Evt. knæbeskyttere og albuebeskyttere

SNOWBOARD
Hvis I har jeres eget skateboard, må I gerne tage dette med.

På Gerlev har vi ambitioner med dit højskoleophold. Vi forventer at møde nogle af Danmarks dejligste unge mennesker, der går op i sin undervisning, sit samvær med andre og som har store forventninger til sit højskoleophold. Sammen skaber vi aktivt og udfordrende miljø der gør højskolens hverdage og weekender til et godt og lærerigt højskoleophold.

På denne baggrund er der på Gerlev nogle rammer omkring højskoleopholdet:

  • Der er mødepligt til timerne, også i tilfælde af sygdom eller idrætsskader, der ikke holder dig i sengen. Tilsvarende er der mødepligt til højskoleweekender samt alle fælles forpligtelser, så som køkkentjans, rengøring, familiemøder, skolemøder og morgensamlinger.
  • I dagligdagen er højskolen fri for alkohol. Når undervisningen skal følges og fællesskabet skal trives, betragtes øl og vin ikke som en naturlig del af højskolens hverdag, men derimod som en del af vores festkultur. Derfor er alkohol generelt forbeholdt vore weekender. Skolen accepterer ikke at i medbringer alkoholiske drikkevarer på skolen. Øl og vin købes og drikkes i vores cafe ved festlige lejligheder – dvs. alkohol på værelset er ikke tilladt.
  • Det er ikke tilladt at møde på skolen i påvirket tilstand. Det er alene skolens lærere og ledelse, der vurderer dette.
  • Narkotika, hash samt andre rusmidler med narkotisk virkning må ikke bruges i den tid, man er elev her på højskolen, hverken på skolens matrikel eller udenfor denne.
  • Skolen er røgfri. Det er et udendørs rygeområde.

Hvis lærerrådet vurderer at en elev ikke lever op til at overholde skolens regler, kultur eller krav til engagement, kan de bortvise eleven.

På Gerlev bliver du en del af et internationalt idrætsmiljø. Hele året har vi elever fra op til ti forskellige lande som England, Norge, Tjekkiet, Island, Polen, USA, Tyskland, Korea, Kina og Brasilien. Selvom vi har en overvægt af danske elever, foregår det meste af undervisningen og den daglige snak derfor på engelsk.

Mødet mellem forskellige kulturer og traditioner fra store dele af verden giver opholdet på Gerlev en ekstra dimension som kan bringe dig videre internationalt – og øge bredden i dit netværk. Mange elever overraskes over, at det at få mange internationale venner, er noget af det mest spændende og udviklende ved opholdet her på skolen.