Chris Anker tager Gerlev-trøjen på

Lørdag d. 13 januar kom Chris Anker Sørensen forbi Gerlev. Den populære cykelrytter holdt foredrag for gæster og skolens elever. Samtidig var der en præsentation af skolens nye satsning på landevejscykling som hovedfag.

 

Nils Eigil Bradtberg er cykellinjens hovedfagslærer, mens Chris Anker vil komme ind som gæstelærer på faget i ny og næ. Inden oplæg fik de to cykelryttere Gerlev-trøjer på. Efter en varm velkomst ved Finn Berggren, Gerlevs forstander, fortalte Nils om planerne for det nye fag. Dernæst hold Chris Anker et foredrag om egen karriere. Eftermiddagen sluttede af med en rundvisning af skolen for interesserede gæster.

 

Man skal opleve ting sammen

Det var en hyggelig og afslappet eftermiddag. Der var rig mulighed for spørgsmål og snak og Chris Anker kom med et par sjove anekdoter. Han ville dog ikke sige for meget. “Jeg har masser af anekdoter, det er svært at vide hvilken en jeg skal vælge. Jeg skal jo også gemme nogle til næste gang jeg er her.” Der blev talt en del om kombinering af cykeltræning og et højskoleophold.

 

På skolen er vi ikke i tvivl om den gode synergi der kan opstå. Chris Anker lagde også vægt på den gode kombination. Han påpegede blandt andet at de mentale og sociale aspekter af cykelsporten ofte bliver glemt eller nedprioriteret. “Fællesskabet er vigtigt, fordi det er med til at skabe resultater,” forklarede Chris Anker. “Man skal opleve nogle ting sammen, for altid at have noget at vende tilbage til og snakke om. Det er også meget vigtigt at lave sammensmeltning, hvor man får den der integration af nye ryttere.”

 

Det handler om at opbygge den hele rytter

Nils, som selv er tidligere elev på skolen, ved hvilke kompetencer et højskoleophold kan give unge mennesker. “Det handler om at opbygge den hele rytter, der er optimalt klædt på både fysisk og mentalt,” forklarede han. Nils har selv cyklet på eliteniveau i adskillige år i den danske A klasse. Han er uddannet cand. scient i Idræt og psykologi og har derudover taget en massøruddannelse og undervist på gymnasier og universiteter. “Der kommer nogle indstik undervejs, der rækker langt ud over cykelsporten,” forklarer Nils, “hvor dem der er med på linjen kommer til at have rigtig meget at tale om. Fordi man på højskole laver meget mere end cykling.”