Corona-fællesskab: Gerlev låner Legeparken til den lokale børnehave

‘Bussen’ er parkeret ved Gerlev Legepark, og 16 børn fra Slotsbjergby Daginstitution er flyttet ind. Da daginstitutionerne åbnede op efter påske, manglede børnehavens udflytter-stue et fast sted at holde til. Heldigvis er der masser af plads til leg og udforskning i Gerlev Legepark.

Efter påsken fik daginstitutionerne igen lov til at åbne op for børnene. For Slotsbjergby Daginstitution betød det, at de måtte tænke ud af boksen for at leve op til de nye retningslinjer udstukket af regeringen. Det førte til et samarbejde med Gerlev omkring lån af Gerlev Legepark. 

Slotsbjergby Daginstitution består af en række stuer, men det er ‘Bussen’, der med sine 16 børn er flyttet ind i Legeparken. ‘Bussen’ er en særlig del af daginstitutionen, fordi de ikke holder til et fast sted. Normalt kører de hver dag rundt til nye steder i Slagelse og omegn. 

Legen er vendt tilbage

For Gerlev Legepark, der ellers er lukket ned for besøgende under COVID-19, betyder de små nye besøgende, at livet, grinene og legen igen er flyttet ind. Forstander Tania Dethlefsen glæder sig over, at Gerlev har kunne bidrage til at få enderne til at mødes i Slotsbjergby Daginstitution.

“I en tid som denne bliver vi alle nødt til at hjælpe hinanden. Og selvom vi er utrolig kede af ikke at kunne åbne Legeparken op for alle, er det dejligt at se parken fyldes med grin og leg, efter at Slotsbjergby Daginstitution er flyttet ind”, lyder det fra Tania Dethlefsen. 

Et paradis

‘Bussen’ fra Slotsbjergby Daginstitution vil være en del af Gerlev Legepark frem til juni. Spørger man pædagog Anja Mundt, er det noget, både børn og pædagoger er lykkelige for. 

“Vi er privilegerede med de omgivelser vi har. Det er jo et paradis. Der er mange muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser”, siger Anja Mundt. 

‘Bussen’ holder til i Legeparken alle dage fra 7.00 til 16.00. Indtil de igen får grønt lys til at starte bussen og køre ud i landet på ny, slår de sig løs på motorikbanen, ved søen og med alle de gamle spil i Legeparken. Der er mange muligheder. Muligheder som Anja Mundt er sikker på, at børnene nyder. 

“Vi kan fordybe os i krible-krable. Det er at finde dyr og finde mange dyr. Vi kan fordybe os i vand. Vi kan gå over og spille nogle spil, som de ikke kender. Og det er det, der er i det – vi har tid til at fordybe os lidt. For vi har ikke noget vi skal. Vi skal ikke videre. Når vi er ude og køre bus, så skal vi jo hjem på et tidspunkt. Nu er vi jo kun her”, fortæller Anja Mundt.

 

Tania Dethlefsen fortæller afsluttende, at aftalen med daginstitutionen er blevet forlænget med endnu en måned.

“Det er vigtigt for os her på Gerlev, at være med til at løse nogle af de udfordringer samfundet generelt og vores gode naboer står midt i. Det gør vi, når vi hjælper daginstitutionen, og når vi uddanner Slagelses unge til at blive Corona-beredte lege-ambassadører. Fællesskab og samfundssind er grund-DNA for os”.