Corona og Gerlev Idrætshøjskole

Onsdag. 21. oktober kl 15:30

Tomme faciliteter…. men Gerlev genåbner delvist imorgen…
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at den seneste tid har været en stor omgang at tage hånd om og ikke mindst tage ved lære af. Vi har nu de endelige resultater fra den seneste runde af test – og kan derfor gøre status på vores corona-udbrud. Vi har testet samtlige 137 elever og samtlige 44 medarbejdere på dag 4 og dag 6 fra at de potentielt var smittede. Status er i dag at 77 elever er blevet testet positive og 60 elever negative. Der er ingen smittede ansatte i udbruddet.

Under hele forløbet har vi samarbejdet tæt med regionale sundhedsmyndigheder og med Styrelsen for Patientsikkerhed. De har i dette samarbejde sendt mobile testenheder ud til os, hvilket har lettet vores håndtering betydeligt. Og de har været med til at skabe tryghed i de tiltag vi har sat i værk.
Vores personale og elever har håndteret udbruddet med ro og stor professionalisme – og vi kan nu se, at vi har kontrol over situationen. Vi kan derfor rapportere at som det ser ud nu kan 60 ikke-smittede elever samt ca 20 raskmeldte men tidligere smittede elever komme tilbage til Gerlev i morgen torsdag den 21/10. Og at vi derfor så småt kan begynde at genoptage en højskole-hverdag. Resten af eleverne kan i takt med at de bliver raskmeldte vende tilbage i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

Når hverdagen starter igen på Gerlev har vi strammet reglerne op. Vi har lukket for vores sauna. Vi tager ikke længere myndighedernes mulighed for at ophæve afstanden i en undervisningssituation i brug. Og vi skærper også håndteringen af elevernes hjemrejse. Alt det skal vi nu få til at fungere sammen med eleverne – og det ser vi faktisk frem til.

Vi har her på Gerlev i mange år haft et fortrinligt samarbejde med områdets lokale idrætsforening Hashøj I.F – der normalt bruger vores faciliteter når vi ikke længere har undervisning. De har derfor ikke kunne bruge vores faciliteter under nedlukningen. Det er vi rigtigt kede af. Derfor glæder det os, at også de kan begynde at lave idræt og bevægelse for alle borgere der bor rundt omkring Gerlev fra i morgen.

Mandag d. 19. oktober kl 13:00

Situationen er i udgangspunktet uændret fra sidste opdatering. Eleverne er stadig i isolation enten hjemme eller her på højskolen, for fortsat at opretholde smitteudbruddet inddæmmet og under kontrol. Som dagene skrider frem, ser vi som forventet flere corona-smittede og det aktuelle smittetal er i dag på 68 personer.

Vi er fortsat travlt beskæftiget med at holde pressen opdateret og skabe nuancering og indblik i situationen.
Se bl.a. TV2’s artikel i linket.

Det har varmet med jeres kærlige og opmuntrende kommentarer. Det er bestemt ikke en nem situation vi står i, og vi gør vores bedste for at løse den på en konstruktiv måde.

Fredag d. 16. oktober kl. 17

Efter at vores elever blev sendt hjem i mandags, er alle elever og ansatte blevet testet for Covid-19. Vi kan desværre konstatere, at der på nuværende tidspunkt er 42 smittede elever, men ingen smittede ansatte. Vi afventer fortsat testsvar og forventer flere smittede.

På nuværende tidspunkt er alle elever i isolation enten hjemme eller her på højskolen. Det betyder, at smitteudbruddet er inddæmmet og under kontrol. Vi er i tæt kontakt med sundhedsmyndighederne, der har rådgivet os om håndteringen og også sendt en mobil testenhed til højskolen. Dette samarbejde er med til at sikre en rolig og professionel håndtering. 

Vi har ønsket fuld åbenhed om situationen og derfor talt med alle medier, der har henvendt sig. Forhåbentlig betyder det, at vores historie kan være en øjenåbner og fremadrettet være med til at forebygge lignende tilfælde.

Vi vil gøre vores bedste for at holde vores egne platforme løbende opdaterede i de kommende dage. 

Hør indslaget fra DR Radioavisen tidligere i dag (indlægget starter 12min inde). TV avisen på DR1 samt TV2 Øst dækker også historien i løbet af aftenen.

Vi er frygteligt kede af den betydning Covid-19 har fået for Gerlev Idrætshøjskole og vores elever. Lige nu er det vigtigste at alle kommer godt igennem, og i den næste tid er vores fokus på, hvordan vi igen kan åbne skolen på en tryg måde for elever og ansatte.

Mandag d. 12. oktober kl. 17

I går sendte Gerlev en elev hjem, der desværre var blevet smittet på et weekend-besøg hjemme. Samtidig blev også hele hans familiegruppe sendt hjem for at begrænse smitten. I dag har vi desværre konstateret endnu et smittetilfælde hos en anden elev. Denne elev er fra en anden familie-gruppe og derfor har vi nu taget konsekvensen og sendt alle eleverne hjem bortset fra vores internationale elever som vi isolerer her på skolen.

Det er en svær situation – men vi har et godt samarbejde med sundhedsmyndigheder og både elever og ansatte håndterer situationen med ro og professionalisme. Eleverne kan vende tilbage når vi har 2 negative tests fra dem.

Mandag d. 12. oktober 2020 kl. 10

Gerlev Idrætshøjskole har desværre i går konstateret første positive COVID-19 test hos en elev, der er blevet smittet på et hjemmebesøg i forrige weekend. På Gerlev har eleven været isoleret siden i torsdags og fik desværre et positivt testresultat i går ved middagstid. Vi har derfor sendt denne elev – samt hele den familiegruppe som eleven var en del af – hjem i isolation. 

Resten af eleverne er nu helt isolerede i deres familiegrupper. Vi har haft et tæt samarbejde med sundhedsmyndighederne om, hvordan vi håndterer denne situation – og her til formiddag kommer en mobil testenhed til højskolen, og alle elever og ansatte bliver testet.

Hvis det viser sig – når alle er blevet testet – at flere er smittede, sender vi også resten af eleverne hjem. De internationale elever isolerer vi her på stedet – så vi ikke sender dem ud i unødvendige risiko-situationer.

Vores forstander Tania Dethlefsen udtaler: Vi har siden igår haft en tæt dialog med alle elever, der har reageret ansvarligt og med tanke på både fællesskabet her på Gerlev og resten af samfundet. Det er vi dybt taknemmelige for. Jeg er også glad for vores samarbejde med sundhedsmyndighederne, der har reageret hurtigt og gjort situationen lettere for os.”

De elever der er sendt hjem kan vende tilbage til skolen efter 2 negative test. Vi håber på at den samlede håndtering af situationen gør at vi kan genoptage en normal højskole-hverdag efter maksimum 2 uger.

Generelt følger vi her på Gerlev sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har gjort det siden vi genåbnede. 

For yderligere oplysninger kontakt venligst vores forstander Tania Dethlefsen på taniadethlefsen@gerlev.dk

Torsdag d. 20. august 2020

I søndags flyttede tæt på 140 elever ind på Gerlev. Det er det største efterårshold på højskolen i nyere tid. For at passe bedst muligt på både elever og ansatte har ledelsen truffet en endelig beslutning omkring arrangementer, korte kurser og udlejning for resten af året. Beslutningen bygger på et ønske om at risiko-minimere og forhindre, at det værst tænkelige skulle ske – nemlig at vi får smitten ind på højskolen og igen skal lukke ned for alle aktiviteter.

Det betyder, at der resten af året kun vil være aktiviteter på Gerlev, som ikke er i direkte kontakt med elevernes hverdag. Det vil sige arrangementer eller udlejning, hvor vi kan holde kredsløbene helt adskilt. Helt konkret får det den betydning, at efterårets korte kurser er helt aflyst og det samme gælder Gammel Elev og Jubilar Weekend samt udlejninger, der ikke kan holdes helt adskildt fra elevernes kredsløb.

Enkelte aktiviteter fastholdes, hvor de fx kan holdes i Legeparken – eller hvor eleverne ikke er på skolen. Samtidig fastholdes det, at Hashøj IF fortsat, som de eneste, må træne i vores lokaler. Her ligger en aftale om, at der efter deres brug af lokalerne gennemføres grunding rengøring.

Mandag d. 11. maj 2020

Højskolerne kom desværre ikke med i den anden fase af genåbningen af Danmark. Derfor kan vi ikke som håbet byde elever og kursister velkommen tilbage i maj. Til gengæld bliver vi en del af den tredje fase i genåbningen, hvilket betyder, at vi forbereder os på at åbne højskolen op igen d. 8. juni. Det efterlader os stadig med MANGE uafklarede spørgsmål, som vi håber på, at få besvaret i løbet af de næste par uger.

Vi regner med igen at kunne byde elever og kursister velkommen på Gerlev mandag d. 8. juni. Det har været nogle lange måneder, men vil glæder os helt vildt til at Gerlev igen fyldes med liv! 

For det lange højskoleophold her i foråret betyder det, at der planlægges tre intense uger med højskole i uge 24, 25 og 26. Heraf vil to af ugerne foregår på Gerlev og en af ugerne vil byde på en udflugt til et sted i kongeriget.

For de korte kurser betyder det, at kurserne Familiebeachvolley, Crossfit og Akroyoga i maj er aflyst. Til gengæld arbejder vi på at flytte kurserne Beachvolley og Yoga & Mindfulness til uge 26. Og hvis alt går som håbet, afholder vi alle kurser efter planen i juni, juli og august. Vi kan dog komme i den situation, at der kommer begrænsninger for hvor mange deltagere der kan være i de forskellige uger. Derfor er det en god idé at du tilmelder dig nu – så du er sikker på en plads. Som tidligere nævnt refunderes 100% af deltagerbetalingen hvis deltagelse ikke er mulig!

 

Mandag d. 6. april 2020

Som de fleste nok ved, har regeringen planlagt en langsom og kontrolleret åbning af Danmark efter påske. Regeringen har bestemt at højskolerne desværre ikke er med i første bølge af genoplukning. Det er vi selvfølgelig vildt kede af, men håber at I ligesom vi vil klare de sidste uger hver for sig.

Vi regner lige nu med, at vi så kan åbne op efter 10. maj og byde elever og kursister velkommen her på Gerlev. Det glæder vi os helt vildt meget til. 

Som tidligere nævnt, justerer vi betalings opgørelserne med de korrekte antal uger, og ved evt. fremadrettede aflysnigner af kurser og begivenheder bliver indbetalinger selvfølgelig også refunderet.

Følg med i udviklingen på vores øvrige kanaler:

Tilmelding til nyhedsbrev: https://gerlev.dk/om-hoejskolen/nyhedsbrev/

Facebook: https://www.facebook.com/gerlev/

Instagram: https://www.instagram.com/gerlevih/

Twitter: https://twitter.com/gerlevih

 

Torsdag d. 12. marts 2020

Som følge af statsministeriet pressemøde onsdag d. 11. marts, lukker alle højskoler ned i 14 dage. På Gerlev har vi her til morgen informeret alle elever og ansatte. Og efter frokost i morgen rejser alle danske elever hjem. Enkelte internationale elever har ikke mulighed for at rejse hjem, og vi er lige nu igang med at finde gode løsninger for dem. Nogle tager med danske elever hjem, og måske bliver enkelte af dem også på skolen.

De skolepenge som eleverne har betalt for de to uger, og rejseudgifter i forbindelse med de hovedfagsrejser eleverne netop skulle til at afsted på, har vi valgt at tilbagebetale. Også selvom det repræsenterer et stort tab for skolen, hvis ikke regeringen også laver en form for hjælpepakke for højskolerne.

Alle planlagte korte kurser og begivenheder i marts aflyses. Kursusafgifter tilbagebetales.

“På Gerlev er vi selvfølgelig rigtigt kede af at måtte aflyse kurser og sende elever tidligt hjem. Men vi bakker 100% op om den vigtige samfundsopgave, vi allesammen står overfor lige nu. Nemlig at gøre alt vi kan, for at smittespredning ikke kommer ud af kontrol i Danmark, og at endnu flere sårbare borgere dermed rammes. Vi sender derfor vores elever hjem med en opfordring til samfundssind og samhørighed. Det er højskole at stå sammen når tingene er svære.” siger forstander Tania Dethlefsen.

Vi melder løbende ud her på siden og på Gerlev Idrætshøjskoles facebookside, hvis der bliver gjort yderligere foranstaltninger.

Skolen er i øvrigt i de næste 2 uger stadig åben for henvendelser både telefonisk, pr email og via vores sociale medier.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og følge med på den måde. 

 

IN ENGLISH:

Monday, May 11, 2020

Unfortunately, Gerlev Idrætshøjskole, did not join the second phase of the reopening of Denmark. Therefore, we’re not able to welcome students and course participants back in May. But luckily, we will be part of the third phase of the reopening, which means that we are preparing to open the school again on June 8. That still leaves us with MANY unresolved questions, which we hope will be answered in the next few weeks.

We expect to welcome students and course participants back at Gerlev on Monday, June 8. It has been a long couple of months, but we’re really looking forward to Gerlev being filled with life again!

For the long course this spring, this means that three intense weeks of højskole are planned for weeks 24, 25 and 26. Two of the weeks will take place at Gerlev and one of the weeks will offer an excursion to a place in the kingdom.

For the short courses, this means that Family Beach Volley, Crossfit and Akroyoga are canceled in May. We are working on moving Beachvolley and Yoga & Mindfulness to week 26. And if all goes as planned, all courses planned in June, July and August will be conducted as planned.

 

Monday, April 6, 2020

Demark will start a very slow process of reopening the country after easter. Unfortunately Gerlev is not in the first opening round, nor are the national borders. But we hope both will be up and running again in a few weeks. 

We are now expecting that we can then welcome students after the 10th of May. We are very much looking forward to this.

As mentioned earlier, we adjust the payment statements with the correct number of weeks.

Thursday, March 12, 2020

At a State Department press conference last night, it was announced that all colleges, schools and other public institutions in Denmark must shut down for 14 days. At Gerlev we have informed all pupils and staff, after lunch tomorrow all Danish pupils will leave school. A few of our international students are unable to return to their homes, and we are working on good solutions for them. Some will go live with fellow students here in Denmark, an maybe some will stay at the school.

We have chosen to repay in full the school fees for the two weeks and travel expenses in connection with the major-trips now cancelled. Even if it may pose great economic loss for the school, if our government doesn’t devise some sort of aid package for the folk high schools.

All scheduled short courses and events in March are canceled. Course fees will be refunded.

At Gerlev we are obviously really sad to have to cancel courses and send students home early. But we fully support the important social mission we all face right now. Namely, to do everything we can to prevent the spread of infections in Denmark. And that even more vulnerable citizens are affected. We therefore send our students home with a call for community spirit and cohesion. It’s ‘højskole’ to stand together when things are tough.” says Gerlev president Tania Dethlefsen.

We update this site and on Gerlev Idrætshøjskole’s facebook page, if further measures are taken.

In the next two weeks, the school is still open to inquiries by phone, email and via our social media.

 

SHARE IT:

Comments are closed.