Covid-19 har ramt Gerlev

Gerlev Idrætshøjskole har desværre søndag d. 11. oktober konstateret første positive COVID-19 test hos en elev, der er blevet smittet på et hjemmebesøg weekenden forinden. På Gerlev har eleven været isoleret siden i torsdags og fik desværre et positivt testresultat i går ved middagstid. Vi har derfor sendt denne elev – samt hele den familiegruppe som eleven var en del af – hjem i isolation. 

Resten af eleverne er nu helt isolerede i deres familiegrupper. Vi har haft et tæt samarbejde med sundhedsmyndighederne om, hvordan vi håndterer denne situation – og her til formiddag kommer en mobil testenhed til højskolen, og alle elever og ansatte bliver testet.

Hvis det viser sig – når alle er blevet testet – at flere er smittede, sender vi også resten af eleverne hjem. De internationale elever isolerer vi her på stedet – så vi ikke sender dem ud i unødvendige risiko-situationer.

Vores forstander Tania Dethlefsen udtaler: Vi har siden igår haft en tæt dialog med alle elever, der har reageret ansvarligt og med tanke på både fællesskabet her på Gerlev og resten af samfundet. Det er vi dybt taknemmelige for. Jeg er også glad for vores samarbejde med sundhedsmyndighederne, der har reageret hurtigt og gjort situationen lettere for os.”

De elever der er sendt hjem kan vende tilbage til skolen efter 2 negative test. Vi håber på at den samlede håndtering af situationen gør at vi kan genoptage en normal højskole-hverdag efter maksimum 2 uger.

Generelt følger vi her på Gerlev sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har gjort det siden vi genåbnede. 

For yderligere oplysninger kontakt venligst vores forstander Tania Dethlefsen på taniadethlefsen@gerlev.dk

Opdatering  mandag d. 12. oktober kl. 17

Søndag sendte Gerlev en elev hjem, der desværre var blevet smittet på et weekend-besøg hjemme. Samtidig blev også hele hans familiegruppe sendt hjem for at begrænse smitten. Mandag har vi desværre konstateret endnu et smittetilfælde hos en anden elev. Denne elev er fra en anden familie-gruppe og derfor har vi nu taget konsekvensen og sendt alle eleverne hjem bortset fra vores internationale elever som vi isolerer her på skolen.

Det er en svær situation – men vi har et godt samarbejde med sundhedsmyndigheder og både elever og ansatte håndterer situationen med ro og professionalisme. Eleverne kan vende tilbage når vi har 2 negative tests fra dem.

Opdatering fredag d. 16. oktober kl. 17

Efter at vores elever blev sendt hjem i mandags, er alle elever og ansatte blevet testet for Covid-19. Vi kan desværre konstatere, at der på nuværende tidspunkt er 42 smittede elever, men ingen smittede ansatte. Vi afventer fortsat testsvar og forventer flere smittede.

På nuværende tidspunkt er alle elever i isolation enten hjemme eller her på højskolen. Det betyder, at smitteudbruddet er inddæmmet og under kontrol. Vi er i tæt kontakt med sundhedsmyndighederne, der har rådgivet os om håndteringen og også sendt en mobil testenhed til højskolen. Dette samarbejde er med til at sikre en rolig og professionel håndtering. 

Vi har ønsket fuld åbenhed om situationen og derfor talt med alle medier, der har henvendt sig. Forhåbentlig betyder det, at vores historie kan være en øjenåbner og fremadrettet være med til at forebygge lignende tilfælde.

Vi vil gøre vores bedste for at holde vores egne platforme løbende opdaterede i de kommende dage. 

Hør indslaget fra DR Radioavisen tidligere i dag (indlægget starter 12min inde). TV avisen på DR1 samt TV2 Øst dækker også historien i løbet af aftenen.

Vi er frygteligt kede af den betydning Covid-19 har fået for Gerlev Idrætshøjskole og vores elever. Lige nu er det vigtigste at alle kommer godt igennem, og i den næste tid er vores fokus på, hvordan vi igen kan åbne skolen på en tryg måde for elever og ansatte.

 

Opdatering mandag d. 19. oktober kl 13:00

Situationen er i udgangspunktet uændret fra sidste opdatering. Eleverne er stadig i isolation enten hjemme eller her på højskolen, for fortsat at opretholde smitteudbruddet inddæmmet og under kontrol. Som dagene skrider frem, ser vi som forventet flere corona-smittede og det aktuelle smittetal er i dag på 68 personer.

Vi er fortsat travlt beskæftiget med at holde pressen opdateret og skabe nuancering og indblik i situationen.
Se bl.a. TV2’s artikel i linket.

Det har varmet med jeres kærlige og opmuntrende kommentarer. Det er bestemt ikke en nem situation vi står i, og vi gør vores bedste for at løse den på en konstruktiv måde.

Opdatering onsdag. 21. oktober kl 15:30

Tomme faciliteter…. men Gerlev genåbner delvist imorgen…
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at den seneste tid har været en stor omgang at tage hånd om og ikke mindst tage ved lære af. Vi har nu de endelige resultater fra den seneste runde af test – og kan derfor gøre status på vores corona-udbrud. Vi har testet samtlige 137 elever og samtlige 44 medarbejdere på dag 4 og dag 6 fra at de potentielt var smittede. Status er i dag at 77 elever er blevet testet positive og 60 elever negative. Der er ingen smittede ansatte i udbruddet.

Under hele forløbet har vi samarbejdet tæt med regionale sundhedsmyndigheder og med Styrelsen for Patientsikkerhed. De har i dette samarbejde sendt mobile testenheder ud til os, hvilket har lettet vores håndtering betydeligt. Og de har været med til at skabe tryghed i de tiltag vi har sat i værk.
Vores personale og elever har håndteret udbruddet med ro og stor professionalisme – og vi kan nu se, at vi har kontrol over situationen. Vi kan derfor rapportere at som det ser ud nu kan 60 ikke-smittede elever samt ca 20 raskmeldte men tidligere smittede elever komme tilbage til Gerlev i morgen torsdag den 21/10. Og at vi derfor så småt kan begynde at genoptage en højskole-hverdag. Resten af eleverne kan i takt med at de bliver raskmeldte vende tilbage i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

Når hverdagen starter igen på Gerlev har vi strammet reglerne op. Vi har lukket for vores sauna. Vi tager ikke længere myndighedernes mulighed for at ophæve afstanden i en undervisningssituation i brug. Og vi skærper også håndteringen af elevernes hjemrejse. Alt det skal vi nu få til at fungere sammen med eleverne – og det ser vi faktisk frem til.

Vi har her på Gerlev i mange år haft et fortrinligt samarbejde med områdets lokale idrætsforening Hashøj I.F – der normalt bruger vores faciliteter når vi ikke længere har undervisning. De har derfor ikke kunne bruge vores faciliteter under nedlukningen. Det er vi rigtigt kede af. Derfor glæder det os, at også de kan begynde at lave idræt og bevægelse for alle borgere der bor rundt omkring Gerlev fra i morgen.


Information fra Sundhedsstyrelsen