Covid-19 har sluppet sit tag i Gerlev – Nu følger skærpede retningslinjer

I oktober blev Gerlev ramt af Covid-19. Først gjaldt det bare en enkelt elev. Derefter en mere. Efter en uge var det tydeligt at over halvdelen af eleverne var blevet smittet. Det har været en stor omgang at tage hånd om og ikke mindst tage ved lære af. Nu er skolen igen åben. Skærpede retningslinjer skal sikre, at et lignende udbrud ikke sker igen. 

SIDEN SIDST

Som vi skrev i nyhedsbrevet d. 12. oktober, havde Covid-19 fundet vej til Gerlev og vi var derfor nødt til at lukke ned og sende alle elever hjem. Det har været en turbulent tid i pressens søgelys og stor mediebevågenhed. Men vi er nu godt på vej mod en mere normal hverdag, hvor tomme faciliteter igen er taget i brug. 

Under hele forløbet har vi samarbejdet tæt med regionale sundhedsmyndigheder, samt Styrelsen for Patientsikkerhed. De har i dette samarbejde sendt mobile testenheder ud til os, hvilket har lettet vores håndtering betydeligt og skabt tryghed i de tiltag vi har sat i værk.

HVERDAGEN VENDER TILBAGE

Vores personale og elever har håndteret udbruddet med ro og stor professionalisme – og en uge efter smitteudbruddet var der kontrol over situationen. Torsdag d. 22. oktober blev skolen genåbnet for omkring halvdelen af skolens elever. Langsomt i ugen herefter blev en normal højskole-hverdag genoptaget, mens resten af eleverne, i takt med at de blev raskmeldte, vendte de tilbage i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

I forbindelse med genåbningen blev Gerlevs Covid-19 retningslinjerne skærpet. Saunaen blev lukket ned. Og håndteringen af elevernes hjemrejse er blevet skærpet. Og sidenhen er også mundbind kommet til mellem undervisningssituationer. Alle de nye tiltag er kommet til at fungere i samspil med eleverne, der også er kommet med nye forslag. 

NÆROMRÅDET

Vi har i mange år haft et vigtigt samarbejde med områdets lokale idrætsforening Hashøj I.F – der normalt bruger vores faciliteter, når undervisningen for eleverne er slut. De har gennem nedlukningen ikke kunne bruge vores faciliteter, hvilket vi har været kede af. Derfor glæder det os, at også de har kunne genoptage at lave idræt og bevægelse for alle borgere, der bor rundt omkring Gerlev igen.

VI KIGGER FREMAD

Vi er fortrøstningsfulde og glade for at være igang igen. Nu ser vi frem mod julen og et nyt år, hvor vi bl.a. har opdateret retningslinjerne og gjort dem tilgængelige på vores hjemmeside. Derudover har vi udskudt opstarten af vinterholdet til d. 7. januar for at sikre, at alle kommende elever på god afstand af nytårsaften kan blive testet for Covid-19, inden de flytter ind på Gerlev. 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHARE IT:

Comments are closed.