Den tjekkiske ambassadør møder unge landsmænd på Gerlev Idrætshøjskole

Den Tjekkiske Republiks ambassadør i Danmark Jiří Brodský og hans hustru Hana Brodská besøgte tirsdag d. 6. september 2016 Gerlev Idrætshøjskole. Højskolen har i en årerække samarbejdet med flere tjekkiske universiteter. Omkring 150 unge tjekker har indtil videre været på Gerlev som en del af deres uddannelse i hjemlandet.

 

“Jeg har glædet mig til at besøge skolen, da jeg har kendt forstander Finn Berggren i nogen tid,” forklarer Den Tjekkiske Republiks ambassadør Jiří Brodský om sit besøg. “Jeg hørte første gang om Finn og Gerlev Idrætshøjskole i det tjekkiske uddannelsesministerium, hvor de er vældig begejstrede for det arbejde, der udføres her.”

 

En unik mulighed

Ambassadørparret ankom tirsdag formiddag og fik en rundvisning på skolen. De oplevede elever og besøgende i gang med alverdens træning og bevægelse. De fik blandt andet set svømmehallen, Gerlev Legepark og parkourparken – den første af sin slags i verden. Her prøvede en klasse fra Herlev Gymnasium og HF kræfter med den populære storbysport under kyndig vejledning af skolens lærere i faget.

 

På stadion kom ambassadørparret forbi undervisningen for Gerlevs legehold. Her fik de hilst på skolens fem tjekkiske elever i dette semester. ” Jeg har været virkelig glad for at møde de tjekkiske elever. Jeg har selv haft mulighed for at studere i udlandet – en mulighed mine forældres generation aldrig fik – og det er noget helt unikt og uerstatteligt,” udtalte Jiří Brodský om mødet med sine unge landsmænd.

 

CZambassador (1 of 1)

Optagelse i Harald Blåtands Laug

Til frokost var forstander Finn Berggren og ambassadørparret på Trelleborg, hvor Jiří Brodský blev optaget i Harald Blåtands Laug. “Jeg har været rundt i Danmark, men ofte kører man blot tværs over Sjælland og videre over broen uden at udforske den sydlige del af øen. Her er meget smukt og mange gode grunde til at gøre folk opmærksomme på området.”

 

Mindst femten andre ambassadører

Tilbage på skolen fulgte ambassadørparret eftermiddagens undervisning. De blandt andet blev præsenteret for kampsport, yoga og beach volley.

“Jeg er meget imponeret af det, jeg ser. Først og fremmest er elevsammensætningen meget international. Det er synligt at eleverne er glade for at være her, og at de vil være kede af at skulle forlade skolen igen. Det gælder alle, man møder her, og det har virkelige været en fornøjelse at være på besøg,” udtalte ambassadøren. “Jeg vil også at fortælle andre ambassadører i Danmark om besøget. Når skolen har seksten nationaliteter i elevgruppen burde den besøges af mindst femten andre ambassadører i løbet af de næste måneder.”

SHARE IT:

Comments are closed.