Den store vinter-rejseuge

Imens Gerlevs elever og lærere boltrede rundt i sneen, på skolens årlige rejseuge i januar, har forstander Finn været afsted på helt andre eventyr. Finn Berggren har, i løbet af måneden, rejste både Tjekkiet og Slovenien, hvor han har besøgt en række samarbejdspartnere og universiteter.

 

En invitation til Ljubljana

Gerlev har ikke haft samarbejdspartnere i Slovenien tidligere. Kontakten dertil blev opbygget i efteråret 2017, hvor forstanderen var inviteret til at undervise på et lederkursus for idrætsledere i landet. Kurset var organiseret af tre organisationer; National Olympic Committee, den slovenske Sport for All-organisation og  TAFISA. Under kurset mødte Finn en professor på Universitetet i Ljubljana, som resulterede i en ny invitation gennemførte på to dage i januar.

 

En positiv oplevelse

Finn var keynote speaker på en International gymnastikkonference som blev afholdt i Ljubljana. Den ansvarlige for konferencen havde samtidig organiseret et møde med Dean for Physical Education og deres ansvarlige for universitetets internationale kontor. Desuden deltog to professorer fra deres særlige afdeling for gymnastik uddannelsen. Det blev en positiv oplevelse og der blev opbygget en stærk kontakt til såvel universitetet, NOC og Sport for All.

 

Fra undervisningsministeriet til hygge med gamle elever

Turen til Tjekkiet er en årlig tur, hvor Finn tager rundt til vores samarbejdende universiteter. Det var fire friske dage, med mange timer i bus og i godt selskab med Gerlevs egen Martin Clumskji. Martin er tidligere elev og underviser på Gerlev samt uddannelseschef på sport for all-organisationen SOKOL. Martin havde, som det har været tilfældet de sidste seks år, planlagt alle møder under opholdet. Alt fra officielle møder i undervisningsministeriet til hyggeligt samvær med tidligere Gerlev-elever i Brno. De tjekkiske elever repræsenterede en 10 års periode og så var der endda en kommende elev med i gruppen.

 

Alle elever og lærere i Norge

Hvert semester kommer skolens elever på forskellige tema- og rejseuger. Her får de mulighed for at opleve idrætten, kulturen og verden med nye øjne. Den årlige fællesrejse til Skeikampen, Norge, var selvfølgelig en skøn oplevelse, som altid. Der blev hygget, leget og selvfølgelig faldet og suset i den smukke, hvide sne. Det er både elever på sne-fagene, Freeskiing og Snowboard, og elever fra de andre af vinterperiodens hovedfag, som kommer ud og prøver kræfter med det norske winter wonderland. Hele lærerflokken er med, så undervisning er tilrettelagt for både nybegyndere og de garvede vintersportsfolk.