Du kaster dig ind i kampen – 20 år med Martin Lykkegaard

Onsdag d. 27. marts 2019 kunne vores fantastiske lærer Martin Lykkegaard fejre 20 års jubilæum på Gerlev. Og som traditionen byder her på stedet, blev en lokation opkaldt efter jubilaren. I Martins tilfælde var det helt naturligt at navngive et af hans vigtigste arbejdsområder efter ham. Det er kampsportsområdet Lykkegaards Tatimi.

Ved lejligheden holdt Lars Mogensen, Martins ven, kollega, nabo og Idrætsakademipartner, følgende tale:

Kære Martin

20 år er en kraftpræstation. – Men egentligt ikke en overraskende præstation, for os der kender dig.

Dit første besøg på Gerlev var i en højskoleweekend – en af de store vilde, og du blev fascineret fra starten – og den fascination har du formået at holde ved og selv give liv.

Du har også været igennem en kæmpe transformation fra folkeskolelærer med rødderne i nordjysk judokultur til sjællandsk akademiker. – Uden at miste jordforbindelsen, men ved at vokse ud fra de dine rødder. Det synes jeg er et meget sigende billede af dig. Du har kastet dig over et utal af udviklingsmuligheder: SDU, Kamp og Kultur, FFD-projekter, Gymnasielærere, Judounionen, Fighting Monkey, Handicapidræt, Kina, Ældreidræt, børneinstitutioner, idræt som konfliktløser i mellemøsten, skoleidræt og meget mere. – Du kaster dig ind i tingene både for dig selv og for højskolen, og har fået sat masser af spor med din ukuelige energi, enorme positivitet og evne til at samarbejde på tværs af forskellige kulturer og verdener.

Kamp

– et helt uomgængeligt begreb, når man skal beskrive dig. Ikke blot fordi du hører til blandt de allermest vidende personer i Europa, når det gælder kamp som begreb – historisk, filosofisk og pædagogisk, men også fordi det ligger i dit blod.

Din første reaktion på en opgave, et problem, en leg, et spil er at kaste dig ind i kampen, og så derfra kigge på løsninger. Du kæmper for alt du har kært, og det kommer der i dit tilfælde noget rigtigt godt ud af. For du er også god til at finde kompromisser, reflektere og give plads til andre. Det er stærke egenskaber som dine kolleger her på skolen sætter stor pris på.

Jeg har haft fornøjelsen af at være tæt på dig både som kollega, nabo og ven. Jeg kender dig derfor ikke kun som en fantastisk højskolelærer, men også som en omsorgsfuld far, en god ægtemand og en humoristisk og varmhjertet ven. – Tak for de første 20 år, vi ser frem til mange flere!

SHARE IT:

Comments are closed.