Smidighed og utrolig styrke
Klatring på høj og lav væg
Sikringskursus hos Dansk Klatreforbund
En klatremakker
Fysisk kreativ problemløsning

Med Bouldering på Gerlev kommer du til at arbejde med muskler, du ikke vidste fandtes. Du kommer til at arbejde med balance, som du ikke troede var mulig. Du kommer til at arbejde med din psyke, så den bliver din ven og ikke din fjende.

Bouldering på Gerlev er en inkluderende og social sport, hvor vi sammen skaber et rum for bevægelse, der vil udfordre dig der, hvor du er. Du bliver udfordret uanset, om du er en erfaren klatrer eller helt ny indenfor sporten. Vi klarer klatringen sammen, vi hepper og hjælper hinanden med at løse de problemer, du møder på din vej mod toppen. Bouldering er uden tvivl den mest sociale, mest frie og mest eksperimenterende form for klatring.
Bouldering er uden reb og sele

Bouldering er klatring uden reb og sele. Når man boulder, klatrer man ikke højere op end, man kan hoppe ned og lande på en madras uden at komme til skade. For at blive en god boulder skal du kunne kontrollere din krop, forudsige bevægelsesmønstre og bruge dine muskler hensigtsmæssigt. Boulderruten – der også kaldes boulderproblemet – er mere intens og teknisk end længere klatreruter, da du skal bruge din energi mere og på kortere tid.
Klatring med overskud

Med Bouldering som hovedfag på Gerlev kommer du til at arbejde med grundtræning og forebyggelse af skader, så du kan klatre med overskud. Vi vil også bruge vores tekniske og styrkemæssige færdigheder på en højere klatrevæg, som adskiller sig fra den lavere boulder-væg, vi ellers arbejder med. Dér vil vi arbejde med mere specifik teknik og du vil opleve, hvor stor forskel der er på de to klatreformer. Men du vil også opleve, at træning inden for den ene type klatring vil forbedre din præstationsevne hos den anden. Hvis du ikke tidligere har klatret, vil du få sikringskursus hos Dansk Klatreforbund. Med sikringskurset i hus, får du adgang til klatrevægge i hele landet og – hvis du har lyst – klatring i hele verden, hvor kun din fantasi sætter grænser.

Tag dig i agt! Bouldering er stærkt vanedannende

Hovedfag bouldering udbydes i:

Forårsskolen (9 uger)

Underviser: Mads Fogh