juli, 2021

18jul(jul 18)16:0024(jul 24)10:00Rytmisk musikkursus

Tid

18. juli, 16:00 - 24. juli, 10:00

Sted

Gerlev Idrætshøjskole

Skælskør Landevej 28, 4200 Slagelse

Kursusbeskrivelse

Rytmisk Musikkursus på Gerlev er højskolekurset for alle, der har lyst til at spille rytmisk musik sammen. Der er masser af fede fag for både børn (over syv år), voksne, begyndere og øvede. Så spiller du trommer, guitar, bas, keyboards, et blæserinstrument, eller synger du, er dette kurset for dig.

Vi har morgensamling hver morgen med fællessang og et spændende og inspirerende oplæg, og så går vi igang med formiddagsholdene. Efter frokost er der typisk et foredrag inden eftermiddagsholdene går i gang. Om aftenen er der tid til at jamme, deltage i workshops og mødes på tværs rundt omkring på skolen. 

Underviserne er et solidt sammentømret hold, der i mange tilfælde har undervist sammen i mere end ti, tyve, ja ovenikøbet tredive år på dette kursus på forskellige højskoler. Så det bliver aldrig kedeligt, når skøre indfald og happenings pludselig udfolder sig. 

Vil du spille sammen med andre, mærke højskoleånden, lære nye mennesker at kende, møde gamle venner og have en fantastisk uge, så er det her det sker! Der er højt til loftet og plads til alle. 


Om formiddagen kan du vælge mellem følgende fag:

Rytmisk Kor v. Xenia Pauli Jensen Her er holdet for den trænede korsanger, der gerne vil noget mere. Vi arbejder med human beat box, med klang og dynamik. Vi leger med formen, med improvisation og med samarbejdet mellem kor og solist. Der er med andre ord mulighed for at komme ud over rampen med gamle og nye, jazzede og poppede, bløde og funky satser, som du ikke forestillede dig kunne synges a cappella.

Funk v. Lars Ipsen og Lars Romild  På holdet vil vi med James Browns ord ”Let´s make it funky”, stramme rytmeballerne og gøre os klar til en funky, groovy rejse ind i funkens vidunderlige univers. Med afsæt i fx numre af Tower of Power, Earth, Wind, and Fire, Prince og andre af tidens store funk bands, vil vi skabe en fælles organisme af intense rytmer, toner, ord, bevægelse, livslyst, -nærvær og -glæde. Lad os sammen spille dejlig, svedig dansemusik med fede blæserarrangementer, tighte guitarriffs, funky basfigurer, saftige trommer, groovy keyboardfigurer og ikke at glemme hip og soulful sang. Et enkelt besøg hos funkens fader James Brown vil ikke blive glemt.

Stomp it up v. Lone Rud Kom ind i rytmen med alt hvad du har. Vi skaber de fedeste arrangementer sammen af de ting vi omgiver os med til dagligt. Vi skal ryste vores popo’er, klaske os på lårene og lave human beatbox. Det bliver sjovt og til tider skævt, men altid hamrende tight. Kom med på holdet med fare for at din hverdag aldrig bliver den samme herefter!

Børneband v. Sara og Asger (For de 7-13 årige) Vi fokuserer på groovy sammenspil med nogle fede rock, soul og pop-numre, der er lette at gå til, men som lyder lækkert alligevel. Så tag dit instrument med, eller lær at spille på noget nyt sammen med nogen på din egen alder. 

Abba v. Jesper Storm Spil og syng med på de udødelige, lækre og swingende Abba-sange. Det er disko og pop på den fedest, mulige måde.

Ska v. Benjamin Svejgård Ska er svedigt, aggressivt og hurtigt. Og drønsjovt. Så hop med på toget, for det kører i rasende fart ud over stepperne, så du skal holde tungen lige i munden og lade dig fylde med livsglæde.

Begynderband v. Steen Grøntved og Ida Søholt Foged Hvis du troede man skulle kunne spille på noget for at tage på musikkursus, så kan du godt tro om! Begynderband er for dig som enten lige er startet på et instrument (/sang), gerne vil starte, eller vil prøve kræfter med et nyt instrument. Vi finder de fede numre, som ikke indeholder særligt mange akkorder og så… SPILLER VI DEM! Du skal som udgangspunkt have dit eget instrument med. Hvis det er umuligt, så prøv at skrive til os. 

Jazz v. André Jazz er lækker lyd, spændende arrangementer og gerne en udvidet akkord eller to. På med solbrillerne, så åbner klubben! Har du en natklubsangerinde gemt i skabet, eller et blæserinstrument der ikke tåler solens stråler, men bedst lever i spotlightet, så spil jazz!

Rock v. Jacob Lorensen Vi kaster os over numre fra de sidste 40-50 års guitar- og riff-drevne populærmusik. Der kan blive plads til både nye og gamle numre i de forskellige genrer indenfor rockmusikken – beat, grunge, heavy, og alt ind imellem.  

Om eftermiddagen kan du vælge mellem følgende fag:

Blues v. Jacob Lorensen Hvem vil ikke gerne spille blues? Blues er improvisation og føling med musikken, hinanden og samspillet. Vi tager udgangspunkt i kendte og mindre kendte blues-numre og finder frem til vores form, arrangement og måde at spille dem på. Hvis du har et yndlingsnummer, kan der også blive mulighed for at vi spiller det.

Hip hop v. Lone Rud og Jesper Storm Der skal kastes håndtegn og tæskes tunge rytmer. Hip Hop er ikke for sarte sjæle, men kultur for de seje. Så velkommen til ordsmede og poeter med rytme i kroppen. Instrumentalister med mod på lidt råbekor og alle os hængerøve, der bare elsker HEP HOP

Big band v. André  Big band tager dig med på en rejse af lyd. Det er især blæsernes hjemmebane, men naturligvis også for andre i rytmegruppen. Der er ikke mange ting, der er mere lækkert end et cool big band arrangement, der bare sidder i skabet, så tag med på turen.

Funky SOULful Music – et 2 i 1 fag
KOR v/ Xenia Pauli Jensen – BAND v/ Lars Romild

Vi kunne også kaldet dette dobbelthold ”The Big groovy soulful Bang”: Lige dele Soul, Funk og Dig! Vi vil sammen både føre og lade os forføre af den sanselige oplevelse det er, når rytmegruppens intense insisteren og blæsergruppens funky finurligheder mødes og blandes med korets soulfulde samstemmighed. Flerstemmigt, krydret og rytmisk stramt vil vi løfte musikken til nye højder. Det vil risler dig ned af ryggen af fryd. Kom og vær med til denne musiske og eksistentielle og totale samskabelse af lyd, leg og liv. The Big Bang i SOULmusikkens og FUNKens tegn.

Cirkus v. Ida Søholt Foged Cirkus for børn. Vi finder vores indre gøgler frem. Vi skal lege med bolde, diabolo og meget mere sjov. Alle cirkusprinser og -prinsesser, stærke mænd og klovne er velkomne, uanset niveau!

Sting/Police v. Steen Grøntved og Lars Ipsen Vi spiller Sting- og Police-numre, med sjove og gode rytmer, dejlige melodier og masser af god energi.  

Unplugged v. Studs Lækre, melodiske sange med særligt fokus på akustiske guitarer og flerstemmig sang. Her er plads til både begyndere og øvede. Hvis du spiller på slagtøj, bas eller andet sjovt, er der også plads i lydbilledet til dig!

Reggae v. Sara og Asger Vi spiller groovy, basbåret reggae fra nyere kunstnere som Jah9, Chronixx og Joss Stone – måske med et enkelt strejftog tilbage i tiden til reggaens rødder. Musikerne skal være hjemme i deres instrumenter og i deres sang. Til gengæld er der god plads til både blæsere og percussion. 

Irske Sange v. Benjamin Svejgård Irske sange er den melodiske mulighed for at komme med til den grønne ø og spille folk, hvor der er plads til whiskey og glasset og en tåre i øjet.


Kursusleder
Følg evt. også med på facebook-siden.


PRISER OG TILMELDING

Voksne
Camper: 3.395,-
Sovesal: 3.995,-
Triple værelse: 4.350,-
Dobbeltværelse: 4.695,-
Enkeltværelse: 5.895,- UDSOLGT

Børn
Camper: 2.020,-
Sovesal: 2.395,-
Triple værelse: 2.545,-
Dobbeltværelse: 2.770,-

Vi håber og satser på, at kurset kan køre som planlagt. Situationen kan selvfølgelig ændre sig – og i så fald, skriver vi ud til alle tilmeldte med det samme. Vi har, som et led i Corona-håndteringen, ændret på vores afbestillingsregler. Det betyder, at du naturligvis får det fulde beløb tilbage, skulle vi været nødsaget til at aflyse.

Tilmelding:

Tilmeld dig her!
X