HOVEDFAG PÅ GERLEV

Hovedfaget giver faglig fordybelse og mulighed for at udvikle og udfordre dig selv i et fællesskab.
Gerlevs hovedfag er med 8 lektioner ugentligt det største fag, vi tilbyder.

Der kan forekomme ændringer i fagudbuddet, da vi tager hensyn til årstid og elevantal.

SIDEFAG PÅ GERLEV

Hver 6. – 9. uge skal du vælge et SIDEFAG, der fylder 6 lektioner ugentligt.
Hver gang udbydes  5 – 7 forskellige fag, og udbuddet af fag afhænger af årstiderne.

Der kan forekomme ændringer i fagudbuddet, da vi tager hensyn til årstid og elevantal.

EKSEMPLER PÅ STUDIEFAG

Når du starter på skolen og igen efter 6-8 uger skal du vælge et studiefag, der fylder 4 lektioner ugentligt.
Vi udbyder normalt 4-7 forskellige fag, og fagene varieres året igennem.
Vi gør derfor opmærksom på, at ikke alle nedenstående fag udbydes i alle perioder.

KROP OG MASSAGE

Bliv rørt. Faget tager udgangspunkt i en holistisk tilgang til mennesket, og indeholder bl.a. de grundlæggende massagegreb brugt i fysioterapi. Gennem diskussion, teori og praksis udforsker vi kroppen, kropslige reaktioner, personligt rum og berøringens virkning på hinanden.

TEACHING GAMES

Lær at give liv til et stort udvalg af fysiske lege og forstå nogle af mekanikkerne der giver grupper af mennesker en FED oplevelse når de møder Gerlevs skattekiste af gamle, nuværende og kommende idrætslege.

ANATOMI

Bliv klogere på skelettets og musklernes opbygning og funktion, samt hvordan vi gennem teoretisk og praktisk bevægelseslære kan optimere sportslige præstationer.

LITTERATUR

I Litteratur går vi efter en praktisk tilgang til bogens tema. Læser vi Harry Potter fx, diskuterer vi overtro, religion, hekseforfølgelse, men vi spiller også Quidditch og afprøver forskellige spådomsmetoder. For hvorfor har vi mennesker gennem årtusinder tyet til hånd- og tebladslæsning?

MINDFULLNESS
Krop og sind spiller sammen og i mindfulness lærer vi teknikker til at forbedre dette samspil. Gennem meditation og nærvær kommer vi i dybere kontakt med os selv og lærer at lytte til vores indre guide. Vi lærer teori og udfører øvelser både inde og ude og får redskaber til både sport og socialt liv.

AKTUEL DEBAT

Debattér aktuelle emner og problemstillinger fra verdenen udenfor højskolen. Her trækkes politik, samfund, miljø, meninger og holdninger frem for at blive debatéret og diskuteret. Der er rig mulighed for at få indflydelse på fagets emner, da der både er lærerstyrede og elevstyrede lektioner.

TEATERSPORT
Det handler om at improvisere, lege og sige ja til hinanden og til egne ideer. Det bliver højst sandsynligt sjovt, og sikkert også udfordrende og lærerigt. Det eneste der kræves er viljen og lysten til at forsøge at slippe kontrollen.

PERSONLIG UDVIKLING

Hvem er jeg, hvad er vigtigt i mit liv, hvordan opfatter andre mig? Bliv lidt klogere på dine egne og andres holdninger, meninger og tro. Gennem dialog, diskussioner og øvelser vil vi være søgende og forsøge at blive lidt klogere på os selv og hinanden.

FILOSOFI

Filosofferne har ikke patent på filosofien – hvis du undres, er nysgerrig eller har lyst til at søge efter sammenhænge - så er du godt i gang med at filosofere. I filosofi diskuterer vi med hinanden og bliver på den måde klogere på vores egen og andres mening.

PEACEFUL WARRIOR

Bliv klogere på krop, bevægelse og filosofi. Faget tager sit udgangspunkt i Asiatisk og Europæisk kampfilosofi og består af praktiske eksperimenter, lege og øvelser - i kombination med teori, gruppearbejde og dialog.

LEDERUDDANNELSE (DGI)

Arbejd intensivt med emner som idrættens og foreningslivets mangfoldighed og udviklingsmuligheder. Du stiller dig selv stærkere som igangsætter, træner og leder. Du modtager et kursusbevis for endt uddannelse i faget.

NÆRVÆR I NATUREN

Vi går ud og ser hvad naturen kan give os af føde og rum til fordybelse i os selv. I den travle hverdag er det godt at nyde naturens potentiale for ro og fordybning. Vi arbejde med naturen, udfordrer vores forståelse af verden og hinanden.

BILLEDKUNST

Billedkunst får du afprøvet dine kreative evner med akrylmaling, vandfarver. blyant og kul. Og alle kan være med, det handler om kunst og din lyst til at udtrykke dig gennem kunsten. Samtidig ser vi på berømt kunst gennem historien og kunstnernes virkemidler.

LEJRBÅLSGUITAR

I Lejrbålsguitar får du mulighed for at starte op fra bunden af. Så tag din mors guitar med hjemmefra og kom og syng. Vi arbejder med sange på især engelsk - sange som hurtigt kan komme til at lyde godt og som egner sig til fællessang.

FOTOSAFARI

Fotosafari handler om at fotografere og at redigere billeder. Vi arbejder med at, gennem billeder, fortælle den gode historie og få billedet til at se interessant og spændende ud. Så kom og lær om komposition, beskæring, lys, motivvalg, farvevalg og meget mere.