BASKETBALL


  • Indoor 5-5, Street- og Beachbasket

  • Instruktøruddannelse med DGI/DBBF

  • Personlig udvikling gennem Basket

  • Alle kan være medVælger du Basketball som hovedfag på Gerlev bliver du udfordret i både klassisk indendørs 5-5, streetbasket og beach-basket. Vi dyrker glæden ved at spille bold, træne hårdt og udvikle os uanset, hvilket niveau man er på.

Vi tager højde for dine individuelle færdigheder, krop og styrke. I undervisningen vil du især opleve, hvordan samspillet på holdet er afgørende for, hvor hurtigt du udvikler dig og hvor godt holdet klarer sig. Teambuilding, holdpsykologi og masser af sjove træningsøvelser giver et topmotiveret hold.
Gennem undervisningen på Gerlev får du også chancen for at møde en række af Danmarks unge talentfulde trænere: Karl Barré, William Bond m.fl. Ligesom du kommer til at møde nogle af de dygtigste coaches i Danmark, f.eks. Arnel Dedic og Jesper Hauge.

Basket på Gerlev er oftest et internationalt hold med unge fra Island, Tjekkiet, Kina og selvfølgelig danskere.

Indbygget instruktøruddannelse

Du får mulighed for at tage DGI og DBBF´s SMART-basketkursus. Sidst i forløbet skal du afprøve dine trænerevner på dine holdkammerater og på folkeskoleelever. Undervejs i undervisningen arbejder vi med emner som fysisk træning som del af den daglige træning, øvelseskonstruktion, lektionsplanlægning, videregående fundamentals, børnetræning og idrætspsykologi. Gerlev Basket arbejder også sammen med BørneBasketFonden, så måske kan du redde dig et spændende studiejob som baskettræner efter Gerlev.

Hovedfagsuge

Vi tager sammen på en Basketball tour de force i Danmarks basketmetropoler. Vi besøger Danmarks stærkeste basketballorganisation, og kommer tæt på de folk, der har været med til at gøre basketball til en populær sport i Danmark. Vi skal også spille masser af streetball og være vidner til træning på højeste niveau – en uforglemmelig holdoplevelse.

Lars Mogensen - Viceforstander/VPViceforstander/VP

”Udfordringen er at skabe intelligente basketspillere, der tør tænke selv og derigennem hjælpe sit hold.”

Lars Mogensen, underviser, Basketball


Basketball udbydes i:

EFTERÅRET
FRA VORES EVALUERINGER


En ting er sikkert! Jeg ville ikke være den spiller eller det menneske jeg er i dag, uden alt det jeg har lært og de erfaringer som jeg tager med videre fra træningerne i hallen i Gerlev.
Anders - tidl elev på Gerlev Basket
"Som vi allerede har snakket om til fællesevaluering, har jeg ikke rykket mig så meget i forhold til spilforståelse og teknik men på den anden side, har det faktisk givet mig rigtig meget at få repeteret det grundlæggende i basketball. Det har også givet mig en bedre forståelse af, hvor man skal starte, og hvad der er vigtigt, når man skal undervise børn/nybegyndere. At være en del af Gerlev Gorillas har virkelig givet mig meget personligt og socialt. Det har sommetider udfordret mig i form af at skulle tage noget mere ansvar og lære fra mig. Men det har været super fedt og lærerigt.."
"Både den tekniske, taktiske og fysiske træning har været rigtigt god, for jeg rykket mig mere end jeg havde regnet med på alle tre parametre.."
Basketball - Efterår 2016
"Jeg har fået muligheden for at styrke min kærlighed til basketball, ved at lære en masse alternative træningsmuligheder, og bare at have det sjovt med sporten. Fokus på at udvikle sig som træner har også været en kæmpe gevinst. At få sit konkurrence-gen udfordret, så jeg kan håndtere visse situationer bedre.."
Basketball - Efterår 2016

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.


X