BOULDERING

BOULDERING


Smidighed og utrolig styrke
Klatring på høj og lav væg
Sikringskursus hos Dansk Klatreforbund
En klatremakker
Fysisk kreativ problemløsning


Med bouldering på Gerlev kommer du til at arbejde med muskler, du ikke vidste fandtes. Du kommer til at arbejde med balance, som du ikke troede var mulig. Du kommer til at arbejde med din psyke, så den bliver din ven og ikke din fjende.

Bouldering på Gerlev er en inkluderende og social sport, hvor vi sammen skaber et rum for bevægelse, der vil udfordre dig der, hvor du er. Du bliver udfordret uanset, om du er en erfaren klatrer eller helt ny indenfor sporten. Vi klarer klatringen sammen, vi hepper og hjælper hinanden med at løse de problemer, du møder på din vej mod toppen. Bouldering er uden tvivl den mest sociale, mest frie og mest eksperimenterende form for klatring.

Bouldering er uden reb og sele

Bouldering er klatring uden reb og sele. Når man boulder, klatrer man ikke højere op end, man kan hoppe ned og lande på en madras uden at komme til skade. For at blive en god boulder skal du kunne kontrollere din krop, forudsige bevægelsesmønstrer og bruge dine muskler hensigtsmæssigt. Boulderruten – der også kaldes boulderproblemet – er mere intens og teknisk end længere klatreruter, da du skal bruge din energi mere og på kortere tid.

Klatring med overskud

Vælger du bouldering som hovedfag på Gerlev, vil vi arbejde med grundtræning, og vi forebygger skader, så du kommer til at klatre med overskud. Vi vil også bruge vores tekniske og styrkemæssige færdigheder på en højere klatrevæg, som adskiller sig fra den lavere boulder-væg, vi ellers arbejder med. Dér vil vi arbejde med mere specifik teknik, og du vil opleve, hvor stor forskel der er på de to klatre former. Men du vil også opleve at træning inden for den ene type klatring vil forbedre din præstationsevne hos den anden. Hvis du ikke tidligere har klatret, vil du få sikringskursus hos dansk klatreforbund. Og med sikringskurset i hus, får du adgang til klatrevægge i hele landet, og hvis du har lyst, klatring i hele verden, hvor kun din fantasi sætter grænser.

Tag dig i agt, bouldering er stærkt vanedannende.

Mads Fogh - Underviser/teacherUnderviser/teacher

Jeg ser bouldering som mere leg og livsstil end som træning. Nogle gange i flow fra start til slut, andre gange med mange omveje før toppen nås. Den bedste udsigt kommer gerne efter den hårdeste klatring.”

Mads Fogh, underviser på Gerlev.


Hovedfag Beachvolley udbydes i:

VINTER
FRA VORE EVALUERINGERSAMMENSET DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.