DANS


  • Hovedfagstur til New York eller Berlin

  • Fokus på teknik, personligt udtryk og selvudvikling

  • Form og find dig selv som danser

  • Afgangsforestilling

  • Måske en begyndende dansekarriere?


Gerlev Idrætshøjskole har en markant og spændende danselinje, som har været med til at sætte dansere og Gerlev på det nationale og internationale landkort.

Dansefaget blev oprettet på Gerlev i 2004 af Peter Friis, og er i dag struktureret og formgivet af Louise Seloy Klok. De stilarter, vi praktiserer, er blandt andre moderne dans, hip hop, house, locking, jazz og dance hall. Vi formidler danseoplevelser, bevægelsesglæde og udfordrer dig teknisk, æstetisk og fysisk. Uanset niveau, kan du være sikker på at blive udfordret. Selvom vi er ambitiøse dansere, er der plads til alle – vi møder både dig, der har høje ambitioner, og dig, der bare elsker at danse og bevæge dig.

Form din identitet som danser

Vælger du Dans som hovedfag på Gerlev, hjælper vi dig med at udvikle din helt personlige stil og forme dig selv som danser. Vi inviterer dig ind i et arbejdsrum for selvudvikling, hvor du koncentreret kan træne dine færdigheder og flytte grænser. Du vil lære at arbejde på tværs af mange forskellige stilarter. Med den markante plads, som dansen har i dit skema, har du virkelig tid til at fordybe dig i dansen og nørde teknik, dit personlige udtryk, og de koreografier, vi udarbejder og udfører i fællesskab. Derudover vil du blive indført i dansens historie, stilarternes forgreninger og deres kulturer.

New York, Paris, London, Berlin…

Noget, vi altid er spændte på, er specialeturen, hvor du vil opleve det professionelle dansemiljø på nært hold. I foråret går turen til New York, mens den i efteråret går til en europæisk storby. Der får du mulighed for at prøve kræfter med de nyeste tendenser fra det professionelle dansemiljø og stifte bekendtskab med de internationale strømninger, der dominerer tiden.

Gerlevs beliggenhed tæt på København gør desuden, at vi kan trække en bred vifte af anerkendte gæstelærere til højskolen. Vores gæstelærere tæller blandt andre Tine Salling, Peter Friis, Anastasija Olescuka, Stinna Rosemary Fay Shaktiva, Mariama og mange flere. Og engang imellem bliver danserne headhuntet til at medvirke i musikvideoer eller performances.

Til sidst i forløbet kommer du til at deltage i en stor afsluttende forestilling. Vores danseklasser er professionelt strukturerede, og vi sender hvert år mange af vores elever direkte videre på anerkendte danseuddannelser – og til en plads på Gerlev Performance Team.

Louise Seloy Klok - Underviser/teacherUnderviser/teacher

”Jeg elsker det øjeblik, hvor man står klar til at optræde med det, man selv har skabt og knoklet for. At gå på scenen sammen og med fokus og præcision nå ud og røre publikum. Det vokser man af!”

Louise Seloy Klok, underviser, Dans


Hovedfag Dans udbydes i:

EFTERÅRET
VINTER
FORÅRET

FRA VORES EVALUERINGERSAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.


X