DANS

DANS

  • Et stærkt og preofessionelt underviserteam.
  • Specialetur til New York (forår) eller en europæisk storby (efterår).
  • Fokus på teknik, træning, personligt udtryk og selvudvikling.
  • Form og find dig selv som danser
  • Afgangsforestilling og måske en begyndende dansekarriere.

Gerlev Idrætshøjskole haren markant og spændende danselinje, som har været med til at sætte dansere og Gerlev på det nationale og internationale landkort.

Dansefaget blev oprettet på Gerlev i 2004 af Peter Friis, og er i dag struktureret og formgivet af Louise Seloy Klok. De stilarter, vi praktiserer, er blandt andre moderne dans, hip hop, house, locking, jazz og dance hall. Vi formidler danseoplevelser, bevægelsesglæde og udfordrer dig teknisk, æstetisk og fysisk. Uanset niveau, kan du være sikker på at blive udfordret. Selvom vi er ambitiøse dansere, er der plads til alle – vi møder både dig, der har høje ambitioner, og dig, der bare elsker at danse og bevæge dig.

Form din identitet som danser

Vælger du dans som hovedfag på Gerlev, hjælper vi dig med at udvikle din helt personlige stil og forme dig selv som danser. Vi inviterer dig ind i et arbejdsrum for selvudvikling, hvor du koncentreret kan træne dine færdigheder og flytte grænser. Du vil lære at arbejde på tværs af mange forskellige stilarter. Med den markante plads, som dansen har i dit skema, har du virkelig tid til at fordybe dig i dansen og nørde teknik, dit personlige udtryk, og de koreografier, vi udarbejder og udfører i fællesskab. Derudover vil du blive indført i dansens historie, stilarternes forgreninger og deres kulturer.

New York, Paris, London, Berlin…

Noget, vi altid er spændte på, er specialeturen, hvor du vil opleve det professionelle dansemiljø på nært hold. I foråret går turen til New York, mens den i efteråret går til en europæisk storby. Der får du mulighed for at prøve kræfter med de nyeste tendenser fra det professionelle dansemiljø og stifte bekendtskab med de internationale strømninger, der dominerer tiden.

Gerlevs beliggenhed tæt på København gør desuden, at vi kan trække en bred vifte af anerkendte gæstelærere til højskolen. Vores gæstelærere tæller blandt andre Tine Salling, Peter Friis, Anastasija Olescuka, Stinna Rosemary Fay Shaktiva, Mariama og mange flere. Og engang imellem bliver danserne headhuntet til at medvirke i musikvideoer eller performances.

Til sidst i forløbet kommer du til at deltage i en stor afsluttende forestilling. Vores danseklasser er professionelt strukturerede, og vi sender hvert år mange af vores elever direkte videre på anerkendte danseuddannelser – og til en plads på Gerlev Performance Team.

Louise Seloy Klok - Underviser/teacherUnderviser/teacher

”Jeg elsker det øjeblik, hvor man står klar til at optræde med det, man selv har skabt og knoklet for. At gå på scenen sammen og med fokus og præcision nå ud og røre publikum. Det vokser man af!”

Louise Seloy Klok, underviser, Dans


Mød Silje og Amalie, to ambitiøse elever på Gerlevs danselinje.


gerlev-tilmeld-400x400

BLIV ELEV PÅ GERLEV

sammensaet-dit-ophold-green-400x400

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Dit højskoleophold kan vare fra 8 til 40 uger.
Læs her, hvordan du kan sammensætte det.gerlev-undervisere-green-ikon-400x400

UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere.gerlev-facebook-green-ikon-400x400

DANS PÅ FACEBOOK

Fotos, levende billeder og spændende fortællinger
– fra DANS og vores mange rejser ud i verden.