FREESKIING


 • To intense studieture – til Skei i Norge og Dorfgastein i Østrig

 • Vælg fordybning: Alpintski eller telemarkski

 • Kom i form med skirelateret grundtræning med fokus på balance, styrke og koordination

 • Piste og offpist. Fladt eller puklet. Vi finder udfordringer til alle

 • Bevægelsesanalyse, videoanalyse og refleksion over hvad det gode skiløb er – for dig


Free Skiing er for dig, der har lyst og mod på at prøve noget, der både ser lækkert ud og kræver træning og koncentration.
Er du nybegynder, skal du ikke miste modet – Free Skiing er nemlig for alle. Er du allerede en avanceret skiløber giver vi dig mulighed for at udvikle dig videre. Undervisningen er niveau-delt så der er udfordringer for både begyndere og øvede.
Free Skiing gør dig til en dygtigere skiløber! På med skiene, winter is coming!

Rejser til sneen

Vælger du FreeSkiing skal du på minimum 2 skirejser (Kvitfjell i Norge og Dorfgastein i Østrig)! Udover de to obligatoriske rejser vil der være mulighed for at tilvælge, i en af skolens hjemrejseweekender, at komme afsted til Sverige på en intens forlænget weekendtur. I tillæg håber vi også at besøge den nye skibakke på amager.

Træningen på Gerlev

Free Skiing er udover ugerne på ski også masser af træning på rulleskøjter, balance-, koordination-, styrke- og udholdenhedtræning. Træningen vil være varierende, og vil også indeholde mødet med andre idrætsgrene hvor vi relaterer til bevægelserne vi skal lave i sneen. Som supplement til den fysiske træning vil vi også dykke ned i de kulturelle og teoretiske sider af skiløb, blandt andet igennem debat om, skibakken på Amager og bæredygtighed og andre relevante emner.

Alpint eller Telemark

På Free Skiing er alle velkomne uanset, om du er begynder, let øvet eller meget øvet. Du skal også vælge fordybelse i alpint eller telemark – et valg du træffer efter at du er ankommet til Gerlev.
Uanset hvad du vælger, er målet, at du bliver meget dygtigere på dine ski i løbet af de dage, vi har i sneen. Og det bliver du – det lover vi!!

Free Skiing og Snowboard arbejder tæt sammen

Vi træner hårdt og godt i vinterperioden på Gerlev. Vi bliver stærke sammen!
For at variere (i) den grundtræning der er ski- eller snowboard-specifik vil der også ligge en ugentlig undervisningstime hvor vi arbejder med andre bevægelsesformer og teoretiske overvejelser.

Eksempler på dette kunne være:

 • Kampsport og faldteknik
 • Handlebaner i springcenter
 • Bevægelsesanalyse
 • Udvikling af fagspecifikke handlebaner
 • Forskellige boldspil
 • Mentaltræning
 • Yoga
 • Akroyoga
 • Vandsport (surfing, stand up paddle eller kabelbane)
 • Springgymnastik
Jo Kyrre Skogstad - Underviser/teacherUnderviser/teacher

”Free Skiing tager sit udgangspunkt i en legende tilgang til skiløbet og vi garanterer masser af fede oplevelser og erfaringer i sneen til alle. Vi vil bare gerne have, at du bliver dygtigere og mere bevidst om, hvad det fede skiløb er for dig. ”

Jo Kyrre Skogstad, underviser, Free Skiing


Hovedfag FreeSkiing udbydes i:

VINTER


FRA VORES EVALUERINGER


Stærkt team, som er seriøs omkring elevernes udvikling og får eleverne til at ville yde deres bedste. Dejligt med et ambitiøst program i timerne og man kan hele tiden se en mening med det vi lavede ift at blive bedre skiløbere. Fedt at have noget af undervisningen med de andre majors også.
Sofie Skov Bergholdt - Freeskiing Vinter 2018

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 16 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.


X