FREESKIING


  • To intense studieture – til Skei i Norge og Dorfgastein i Østrig

  • Vælg fordybning: Alpintski eller telemarkski

  • Kom i form med skirelateret grundtræning med fokus på balance, styrke og koordination

  • Piste og offpist. Fladt eller puklet. Vi finder udfordringer til alle

  • Bevægelsesanalyse, videoanalyse og refleksion over hvad det gode skiløb er – for dig


Vælger du Free Skiing som hovedfag, bliver du en dygtigere skiløber. Vi har som mål at udvikle dine færdigheder og lære dig teknikker, så du kan mestre sneen og blive ekspert i naturens sneklædte udfordringer. Du vil blive kastet ud i terræn og opgaver, du ikke har prøvet før.

Free Skiing er for dig, der har lyst og mod på at prøve noget, der både ser lækkert ud og kræver træning og koncentration. Er du nybegynder, skal du ikke miste modet – Free Skiing er nemlig for alle. Vi laver niveau-delt undervisning, så der er udfordringer for både begyndere og øvede. På med skiene, winter is coming!

Rejsen til sneen

Free Skiing er udover ugerne på ski også masser af træning på rulleskøjter og med decideret balance-, koordination-, styrke- og udholdenhedtræning. Vi reflekterer over skienes muligheder og perspektiver, så du bliver bevidst om, hvad det gode skiløb er for dig. Du kan vælge mellem alpint- eller telemarkski og den forberedende træning laver vi på rulleskøjter, hvis vi altså ikke kan kaste os ud på Gerlevs bakker.

Vores grundteknikker bliver sat på prøve på hele to rejser til henholdsvis Norge og Østrig. Her bruger vi alt det, vi har lært i praksis og du bliver udfordret på piste, i off-piste og i flow. Og så vil du helt sikkert også opleve nogle forrygende fald. Free Skiing er en leg, et målrettet stærkt forløb og enhver sne- og ski-elskers drøm.

Alpint eller Telemark

På Free Skiing er alle velkomne uanset, om du er begynder, let øvet eller meget øvet. Du har mulighed for at vælge fordybelse i alpint eller telemark. Valget træffer du efter, at du er ankommet til Gerlev.
Uanset hvad du vælger, er målet, at du bliver meget dygtigere på dine ski i løbet af de dage, vi har i sneen. Og det bliver du – det lover vi!!

Jo Kyrre Skogstad - Underviser/teacherUnderviser/teacher

”Free Skiing tager sit udgangspunkt i en legende tilgang til skiløbet og vi garanterer masser af fede oplevelser og erfaringer i sneen til alle. Vi vil bare gerne have, at du bliver dygtigere og mere bevidst om, hvad det fede skiløb er for dig. ”

Jo Kyrre Skogstad, underviser, Free Skiing


Hovedfag FreeSkiing udbydes i:

VINTER

FRA VORES EVALUERINGER


Stærkt team, som er seriøs omkring elevernes udvikling og får eleverne til at ville yde deres bedste. Dejligt med et ambitiøst program i timerne og man kan hele tiden se en mening med det vi lavede ift at blive bedre skiløbere. Fedt at have noget af undervisningen med de andre majors også.
Sofie Skov Bergholdt - Freeskiing Vinter 2018

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.X