IDRÆTSAKADEMIET SPORT 360


  • For alle uanset niveau, der vil afprøve forskellige idrætter

  • Masser af idræt både ude og inde

  • Leg, teambuilding og fællesoplevelser

  • Forbedr dine muligheder for optagelse på studier i idræt/fys

  • Varierede idrætter krydret med teori og refleksion


På Idrætsakademiet og Sport 360 arbejder vi med mange forskellige idrætsdiscipliner og krydrer de fysiske oplevelser med spændende refleksioner og teori. Af de elever, som har gået på Gerlevs Idrætsakademi og har søgt ind på eksempelvis Idræt og Fysioterapi, er mere end 80% blevet optaget.

Efterår – Sport 360

På efterårets 360° hold er der fokus på den internationale idræt. Du bliver kastet ud i et væld af forskellige idrætter og bevægelsesformer, og du får stærke kompetencer inden for idrætsundervisning. Vi arbejder bl.a. med kampsport, basketball, parkour, adventure, CrossFit, dans, kajak, friluftsliv, natural movement, aktivitetsudvikling og teambuilding på high-rope-bane. Samtidig med at du lærer om idrætten og dens muligheder, vil du også – på ægte Gerlev’sk højskolemanér – blive bragt videre i din personlige udvikling. I efteråret undervises på engelsk.

Vinter – Sport 360

Vinteren tilbyder især indendørs sport, men vi er også med i den fysiske træning til vinterrejsen til Norge, hvor vi alle skal opleve sneen helt tæt på. Du kommer også til at opleve CrossFit, Basketball, Kampsport, Yoga, Volleyball, Dans, Vinterfriluftsliv og Fodbold foruden andre boldspil og idrætter. Teambuilding via idræt, undervisningsøvelser, pædagogik og personlig udvikling indgår som en naturlig del af vores praksis, og du kommer til at kende din holdkammerater rigtigt godt… Vinterholdet undervises også på engelsk, da vi forventer at have elever fra det meste af verden.

Forår – Idrætsakademiet

Med Idrætsakademiet besøger vi både idrætsuddannelserne ved København og Syddansk Universitet samt fysioterapeutuddannelserne, hvor vi deltager i deres undervisning. Derudover besøger vi spændende idrætsprojekter. Vi forbereder dig mentalt og fysisk til idrætsuddannelsernes optagelsesprøver og gennemlæser gerne din ansøgning og kommer med feedback. Også i foråret bliver du udfordret i f.eks. kampsport, basketball, parkour, adventure, CrossFit, dans, kajak, friluftsliv, natural movement, aktivitetsudvikling og teambuilding på high-rope-bane
Du bliver på alle måder beredt til optagelse på en idrætsuddannelse – uanset om det er på universitetet, lærer-, pædagog- eller fysioterapeutuddannelsen.

Idrætsakademiet – Sport 360 på Gerlev er også et udviklende møde med erfarne undervisere, der udfordrer dit syn på idræt, sport og træning. Vi kommer tæt på hinanden bl.a. via de mange ture, besøg og udflugter, der er en del af programmet.

Rejserne

På Efterårsskolen tager vi på teambuilding-outdoor-movement rejse et sted i Nordeuropa. Vi bor og lever tæt sammen, laver mad over bål, og træner, løber og leger i naturen. Sport 360 i Vildmarken… bare sammen i stedet for alene!

På Vinterskolen går turen til København, hvor vi bruger vores store netværk til at afprøve og besøge en lang række idrætsforeninger, idrætstilbud og idrætsmuligheder, foruden selvfølgelig de mange kulturelle tilbud København åbner op for – en intensiv uge, hvor teambuildingen også har høj prioritet.

På Forårsskolen venter en intens tur til Kina, hvor vi deltager i kinesisk idrætsundervisning på et par af Kinas største Idrætsuniversiteter. Vi kommer også tæt på kinesernes kultur, når vi er med i deres morgengymnastik Tai Chi, den traditionelle kung-fu Wushu og besøger deres elitesportsskoler for børn. Vi underviser kinesiske børn i idræt, men har naturligvis også tid til at være turister og opleve f.eks. bjergbestigning, Den Himmelske Freds Plads, Den Kinesiske Mur eller Shanghais fantastiske skyline.

Lars Mogensen - Viceforstander/VPViceforstander/VP
Martin Lykkegaard - Underviser/teacherUnderviser/teacher

”Akademiet er et miks af det bedste inden for idræt med en eksplosiv udvidelse af elevernes horisont og refleksion omkring det samme.”

Lars Mogensen, underviser, Idrætsakademi


Hovedfag Idrætsakademiet udbydes i:

EFTERÅRET
VINTER
FORÅRET
FRA VORES EVALUERINGER


Man er i gode hænder hos to erfarne undervisere, der bare elsker at undervise...
Jeg har følt mig velforberedt til at tage til optagelsesprøve til Idræt i Aarhus og Aalborg.
Det har været sjovt at prøve så mange forskellige ting og mega fed major trip. Holdet har virkelig været fedt, hvilket jeg tænker vi også har lavet mange fælles øvelser, som har gjort at vi har turde udfolde os foran hinanden.

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.


X