IDRÆTSAKADEMIET


  • Masser af idræt både ude og inde

  • Forbedr dine muligheder for optagelse på universitetsuddannelsen i idræt

  • Forberedende undervisning til uddannelse

  • Varierede idrætter krydret med teori og refleksion

  • Oplev den kinesiske idrætskultur på studieturen


På Idrætsakademiet arbejder vi med mange forskellige idrætsdiscipliner og krydrer de fysiske oplevelser med spændende refleksioner og teori. Af de elever, som har gået på Gerlevs Idrætsakademi og har søgt ind på eksempelvis Idræt og Fysioterapi, er 9 ud af 10 blevet optaget.

Tager du dette fag som hovedfag, får du stærke kompetencer inden for idrætsundervisning og du bliver samtidig udfordret i forskellige idrætsdiscipliner: Kampsport, basketball, parkour, adventure, CrossFit, dans, kajak, friluftsliv, natural movement, aktivitetsudvikling og teambuilding på high-rope-bane. Samtidig med at du lærer om idrætten og dens muligheder, vil du også – på ægte Gerlev’sk højskolemanér – blive bragt videre i din personlige udvikling.

Bliv forberedt på idrætsuddannelsernes optagelsesprøver

Med Idrætsakademiet besøger vi både idrætsuddannelserne ved København og Syddansk Universitet samt fysioterapeutuddannelserne, hvor vi deltager i deres undervisning. Derudover besøger vi spændende idrætsprojekter. Vi forbereder dig mentalt og fysisk til idrætsuddannelsernes optagelsesprøver og gennemlæser gerne din ansøgning og kommer med feedback.

Endvidere får du et personligt bevis, der dokumenterer, at du har fordybet dig i forskellige sider af idrættens verden både praktisk og teoretisk. Du bliver på alle måder beredt til optagelse på en idrætsuddannelse – uanset om det er på universitetet, lærer-, pædagog- eller fysioterapiuddannelsen.

Oplev Kinas kultur

Som en del af dit forløb på Idrætsakademiet kommer du på en intens tur til Kina, hvor vi deltager i kinesisk idrætsundervisning på Beijing Capital Sports University og Xian Sports University. Vi kommer også tæt på kinesernes kultur, når vi er med i deres morgengymnastik Tai Chi, den traditionelle kung-fu Wushu og besøger deres elitesportsskoler for børn. Vi underviser kinesiske børn i idræt, men har naturligvis også tid til at være turister og opleve f.eks. bjergbestigning, Terracottahæren, Den Himmelske Freds Plads, Den Kinesiske Mur og Shanghais fantastiske skyline.

Idrætsakademiet på Gerlev er også et udviklende møde med 2 erfarne undervisere, der udfordrer dit syn på idræt, sport og træning. Vi kommer tæt på hinanden bl.a. via de mange ture, besøg og udflugter, der er en del af programmet.

Lars Mogensen - Viceforstander/VPViceforstander/VP
Martin Lykkegaard - Underviser/teacherUnderviser/teacher

”Akademiet er et miks af det bedste inden for idræt med en eksplosiv udvidelse af elevernes horisont og refleksion omkring det samme.”

Lars Mogensen, underviser, Idrætsakademi


Hovedfag Idrætsakademiet udbydes i:

FORÅRET
FRA VORES EVALUERINGERSAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.X