PARKOUR

PARKOUR

  • Toneangivende Parkour-linje siden 2006 med egen parkour-park
  • Træning i et sikkert miljø med udfordringer for alle
  • Få et nyt blik på verden og din krops muligheder
  • Bliv rustet til fri bevægelse med filosofien Methode Naturelle
  • Studierejse til parkours fødeby Paris i foråret og til varmere himmelstrøg i efteråret

Med parkour på Gerlev Idrætshøjskole bliver du en del af bevægelseskulturen, hvor du udforsker din krops potentiale, din mentale styrke og nærmiljøet omkring dig. Det er en inkluderende og social idrætsform, og på Gerlev kan alle være med – uanset køn, erfaring og træningstilstand.

Vores undervisere er professionelle
På Gerlev varetages undervisningen af Street Movements erfarne crew, som har været med til at grundlægge skolens parkourlinje. Med udgangspunkt i teknisk præcision og styrke lærer du at bruge dit nærmiljø kreativt.

Med parkour-parken som udgangspunkt opbygger vi et fælles fundament og tager vores kultur med os på specialerejse. Om foråret tager vi til Paris for at træne i de oprindelige omgivelser og med Yamakasi og deres følgere.  I efteråret besøger den historiske by Zadar i Kroatien hvor vi træner med de ledende undervisere på Balkan.

Styrk din fysik og kreative tankegang
Parkour fokuserer på udviklingen af de fundamentale færdigheder, der kræves for bevægelse, herunder balance, styrke, koordination, dynamik, udholdenhed, præcision, rumlig bevidsthed og kreativ tænkning.

Det er en måde at træne sin krop og sit sind på, for at kunne være så komplet funktionel og effektiv som muligt i den fysiske verden, og en måde at tænke på baseret på selvdisciplin, autonomt handlingsmønster og viljestyrke.

Bevægelseskunst med udspring i Paris’ subkultur
Vores træningsform er legende og står i kontrast til fitnesskulturens fokus på målbare og visuelle resultater. Gennem træningen vil du opnå en stærk integritet og en fortrolighed med dine bevægelser i selv de mest pressede situationer.

Undervisningen er bygget op omkring bevægelseskunsten l’Art du Déplacement, der stammer fra 80ernes undergrundsmiljøer i Paris.

Gerlev er desuden hvert år centrum for International Parkour Gathering.

Martin Kallesøe - Underviser/teacherUnderviser/teacher

”Jo mere jeg træner, des tydeligere er det, at vi er skabt til at være i bevægelse, og at det i høj grad er bevægelserne i parkour, som evolutionen har fremelsket.”

Martin Kallesøe, underviser


 gerlev-tilmeld-400x400

BLIV ELEV PÅ GERLEV

sammensaet-dit-ophold-green-400x400

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Dit højskoleophold kan vare fra 8 til 40 uger.
Læs her, hvordan du kan sammensætte det.gerlev-undervisere-green-ikon-400x400

UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere.gerlev-facebook-green-ikon-400x400

PARKOUR PÅ FACEBOOK

Fotos, levende billeder og spændende fortællinger
– fra PARKOUR og vores mange rejser ud i verden.