PARKOUR

PARKOUR

  • Toneangivende Parkour-linje med egen parkour-park
  • Træning i et sikkert miljø med udfordringer for alle
  • Få et nyt blik på verden og din krops muligheder
  • Bliv rustet til fri bevægelse med filosofien Methode Naturelle
  • Studierejse til parkours fødeby Paris i foråret og til varmere himmelstrøg i efteråret

Gerlev har siden 2006 været et internationalt hot spot for parkour, og vores linje er blevet en af de mest markante og toneangivende i Danmark.

Med parkour på Gerlev bliver du en del af en bevægelseskultur, der udforsker din krops potentiale, din mentale styrke og miljøet omkring dig. Det er en inkluderende og social idrætsform – på Gerlev kan alle være med uanset køn, erfaring og fysik. Og så har vi verdens første konstruerede udendørs parkour-park.

På Gerlev er træningen legende og står i kontrast til den fitnesskultur, der kun fokuserer på resultater, du kan se, måle og veje.

Fysisk og mental styrke

Vi fokuserer på at udvikle de fundamentale bevægelsesfærdigheder; balance, styrke, koordination, dynamik, udholdenhed, præcision, rumlig bevidsthed og kreativ tænkning. Det er en måde at træne sin krop og sit sind på, som gør dig så funktionel og effektiv som muligt i den fysiske verden. Det er en “state of mind”, det er selvdisciplin, individualitet og viljestyrke. Gennem vores parkour-træning vil du opnå en stærk integritet og en fortrolighed med dine bevægelser og din krop i selv de mest pressede situationer. Undervisningen er baseret på bevægelseskunsten l’Art du Déplacement, der stammer fra 80’ernes undergrundsmiljøer i Paris.

Parkour, Paris og professionalitet

Tager du parkour som hovedfag på Gerlev, vil du blive undervist af Street Movements erfarne crew, som har været med til at grundlægge skolens parkour-linje. Med udgangspunkt i teknisk præcision og styrke lærer du at bruge dit nærmiljø kreativt. Med vores parkour-park som udgangspunkt opbygger vi et fælles fundament og tager vores kultur med os på hovedfagsrejse.

Om foråret tager vi til Paris for at træne i fagets oprindelige omgivelser med Yamakasi, den første parkour-gruppe i verden, og deres følgere. Om efteråret rejser vi til en til lidt varmere – men lige så relevante – himmelstrøg. Derudover er Gerlev hvert år centrum for International Parkour Gathering, så du får rig mulighed for at snakke og løbe med parkour-udøvere fra hele verden.

Martin Kallesøe - Underviser/teacherUnderviser/teacher

”Jo mere jeg træner, des tydeligere er det, at vi er skabt til at være i bevægelse, og at det i høj grad er bevægelserne i parkour, som evolutionen har fremelsket.”

Martin Kallesøe, underviser


 gerlev-tilmeld-400x400

BLIV ELEV PÅ GERLEV

sammensaet-dit-ophold-green-400x400

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Dit højskoleophold kan vare fra 8 til 40 uger.
Læs her, hvordan du kan sammensætte det.gerlev-undervisere-green-ikon-400x400

UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere.gerlev-facebook-green-ikon-400x400

PARKOUR PÅ FACEBOOK

Fotos, levende billeder og spændende fortællinger
– fra PARKOUR og vores mange rejser ud i verden.