POLITIFORBEREDELSE


  • Fokus på det alsidige og stærke fundament
  • Kampsport, skadesforebyggelse og aktiv risikovurdering

  • Træning af både fysisk og mental parathed

  • Samarbejde med PolitiskolenBliv klar til politiets optagelsesprøver med et højskoleophold på Gerlev Idrætshøjskole. I løbet af kurset får vi besøg af medarbejdere fra politiet, der fx vil gennemføre den fysiske optagelsesprøve med dig som elev på højskolen. Hermed kan du få direkte feedback fra politiets fysiske bedømmere og få afprøvet optagelsesprøven inden det for alvor går løs. Ligeledes vil du få et unikt indblik i nogle få udvalgte undervisningselementer fra Politiskolen, når et par af Politiskolens undervisere overtager højskolen med en undervisningsdag.

Politiforberedelse – til hele forløbet

Politiarbejde kræver god fysisk og mental styrke. Politiforberedelsen på Gerlev træner dig ikke kun til Politiskolens optagelsesprøve, men også til den stopprøve de lægger ind efter det første år. Ikke mindst bliver du godt rustet til det videre forløb, som politielev og politibetjent. God grundform mindsker skader og gør dig modstandsdygtig i pressede situationer. På hovedfaget fokuserer vi på det alsidige og stærke fundament, af både dit hoved og din krop, som er nødvendigt for at komme igennem politiuddannelsen, og ud i det virkelige liv som betjent.

En alsidig form

Politiskolen tester din alsidige form. Styrke og kredsløb fylder meget, men der lægges også vægt på din evne til at tilegne dig nye bevægelser og udfordre din krop. På Gerlev har vi nogle af Danmarks dygtigste undervisere indenfor Judo og Brazilian Jiu-Jits, som er rigtig gode forudsætninger for politiets træning af magtanvendelse og nødværge. Du prøver kræfter med parkour, hvor du lærer vigtige elementer til eftersættelse, passageteknik og aktiv risikovurdering. Gerlev har en autoriseret CrossFit box, samt en række andre gode faciliteter – hvor du kommer til at bruge masser af tid. CrossFit træning er en fast del af din fysiske træning på hovedfaget Politiforberedelse. Du lærer at tilrettelægge træningsprogrammer, tage ansvar for din egen krop og forstå den i en bredere sammenhæng.

Udvid din mentale horisont

Ingen bliver politibetjent for kun at komme i god form. Job, hvor man til dagligt gør en forskel for folk, og har et stort ansvar, kræver mental styrke og bred horisont. Gerlev Idrætshøjskole er meget mere end træning. På Gerlev får du også et nyt blik på verden, du kommer i kontakt med mange forskellige mennesker og får fyldt godt op i rygsækken af oplevelser. Du lærer at træde i karakter, se og føle empati for andres situation og du lærer at tale med alle. På Gerlev er det politiforberedende hovedfag på én gang en mulighed for at du kan forbedre dine muligheder for at blive optaget og forblive på Politiets uddannelser, og samtidigt et højskoleophold, der udvider din mentale horisont og gør dig mere klar på, hvem du er og hvad du kan.

Mads Gravholt - Underviser/teacherUnderviser/teacher
Martin Lykkegaard - Underviser/teacherUnderviser/teacher
Morten Zacho - Underviser/teacherUnderviser/teacher
Morten Vinther - Underviser/teacherUnderviser/teacher

“Positivitet, kommunikation og gå på mod – er kun få af de ting, som Gerlev har givet mig med til livet som politibetjent”

Clara, tidligere elev og nu politiaspirant


POLITIFORBEREDELSE udbydes i:

EFTERÅRET
FORÅRET
FRA VORES EVALUERINGERSAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.X