TRAVEL TO MOVE


  • Lad os gøre en forskel – sammen

  • To uger i dejlige Afrika

  • Mærk kulturen på og med din krop

  • Få redskaber til streetgames, idrætslege, danse og kulturforståelse

  • Få adgang til Gerlevs store internationale netværk


Med Travel to Move som hovedfag får du praktiske redskaber og konkrete erfaringer, som gør dig klar til at tage ud i verden på egen hånd, sammen med dine venner eller med en organisation.

Brænder du for at rejse ud i verden og gøre en forskel? Drømmer du om at opleve verden som andet end charterturist og backpacker? På Travel to Move bliver du rustet til dit livs eventyr. Du møder andre unge, der deler din udlængsel og dit engagement og sammen bliver I klædt på til mødet med andre kulturer. Desuden sætter Travel to Move dig i forbindelse med inspirerende mennesker, institutioner og organisationer, der beskæftiger sig med udvikling og socialt arbejde over hele verden.

Bevæg dig selv og andre

Når du vælger Travel to Move som hovedfag får du del i Gerlevs ekspertviden og mangeårige erfaring med, hvordan man gennem idræt, bevægelse, dans og leg kan skabe forbindelser mellem mennesker på tværs af landegrænser og kulturer. Vi underviser dig i, hvordan du kan bruge gadeidræt og fysiske lege som værktøj i socialt udviklingsarbejde.

Gennem Gerlevs store netværk af internationale samarbejdspartnere – der tæller skoler, hjælpeorganisationer og private virksomheder – åbner der sig en verden af muligheder og inspiration til, hvor du kan gøre en forskel. Vi giver dig adgang til ellers svært tilgængelige lokale miljøer og vi kommer med konkrete forslag til aktiviteter og projekter, så du snart er klar til selv at tage springet ud i verden.

Hold hovedet koldt – og hjertet varmt

Travel to Move giver dig kompetencerne til at rejse på en mere meningsfuld måde. Faget lærer dig at klare det praktiske med billetter og forsikringer. Vi lærer dig at undgå typiske faldgruber og farlige situationer, der kan opstå, når du er i udlandet på egen hånd. Men først og fremmest forbereder vi dig til at forstå og fordybe dig i fremmede kulturer og gør dig skarp på at kommunikere og skabe kontakt.

Den store rejse

Du får mulighed for at afprøve din nye viden og færdigheder i sikre rammer i samarbejde med nogle af Gerlevs mange samarbejdspartnere.

Efterårets store rejse går til Zanzibar på Afrikas østkyst. Vores oplevelse tager udgangspunkt i landsbyen Jambiani, som ligger på en af verdens hvideste og mest berømte strande. Vi bor ikke på hotel, men derimod midt i landsbyen med vores venner fra en lokal akrobattrup!

I løbet af rejsen skal vi arbejde med flere forskellige grupper af børn – fra de lokale unger på stranden til de uniformerede skolebørn på privatskolen. Vi lærer dem om vores bevægelseskultur, men vi lærer også utroligt meget af dem!

Der er masser af ting at se og opleve på Zanzibar. På vores rejse skal vi bl.a. til Stone Town, hvorfra slaver til hele verden udskibedes i flere århundreder, vi skal på krydderisafari, på delfintur og i det hele taget helt ind under huden på den østafrikanske kultur.

Så kom med og smag på Afrika, giv high five til en masai, leg med verdens sødeste børn og vend din verdensopfattelse lidt på hovedet!

Lars Studs - Underviser/teacherUnderviser/teacher
Mette Stryhn Hansen - Daglig leder af LegeparkenDaglig leder af Legeparken

Mette Stryhn Hansen

”Mød og bevæg verden og verden vil møde og bevæge dig.”

Mette Stryhn Hansen, underviser, Travel to Move


Hovedfag Travel to Move udbydes i:

EFTERÅRET
VINTER
FRA VORES EVALUERINGERSAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.X