YOGA

YOGA


  • Oplæring i Hatha, restorativ, og meditativ yoga og åndedrætsteknikker

  • Spirituel indsigt og forståelse for kroppens energisystem og potentiale

  • Skadesforebyggelse og sundhed

  • Psykisk og fysisk styrke


Yoga som hovedfag på Gerlev er en rejse ind i yoga’en univers. Du får en fænomenal yogapraksis. Du bliver præsenteret for yogaens helt unikke evne til at bringe dig tættere på dig selv, give dig ro og styrke din krop og dit sind. Og du vil blive introduceret til yogaens smukke filosofi.

På de sociale medier er yoga ofte vilde stillinger på hoved med fødderne bag nakken på toppen af et bjerg. Men det giver et forkert billede af, hvad det egentlig er. Yoga er noget, du skal opleve.

Det er rejsen – ikke målet – der er vigtigt

Yoga adskiller sig fra andre bevægelsesformer. Det er et grundlæggende mentalt og fysisk system, man kan bruge i takt med sin personlige udvikling. Det er rejsen, ikke målet, der er vigtigt.

Teknikkerne stammer fra gamle indiske filosofier. Den teoretiske del af faget indebærer derfor blandt andet fordybelse i Pantanjali’ens filosofiske tanker; vi kommer til at lære om chakraer, de hvirvlende hjul og energicentre i vores kroppe.

Pranayama, også kaldet livets kraft, er en af de teknikker, vi kommer til at beskæftige os med. Dermed præsenteres du for meditation- og åndedrætsteknikkerne, hvor du vil du lære at slukke for dine tanker, komme tættere på nuet og kontrollere den energi, du indtager og udstråler. Pranayama er den åndelige del af yoga-praksis, mens de forskellige stillinger er den fysiske. De to hænger altid uløseligt sammen.

Overrasket over din krops potentiale

På Gerlev er yoga er for alle, uanset niveau. Yoga kan løfte dig op på hoved, ud i split og lotus, som du ser hos yoga-influencers på Instagram. Men kun hvis din krop tillader det. For de fysiske asanas, som man kalder yoga-stillingerne, er først og fremmest en mindful praksis, der øger din styrke og bevægelighed. Yoga kan være blødt og kølende, og det kan være varmt og udfordrende.

I hovedfagsforløbet kommer vi til at eksperimentere med forskellige stilarter. Vi kommer til at opbygge styrke, udholdenhed, smidighed og redskaber til spændingsfrigørelse. Og du vil blive overrasket over din krops potentiale. Men vigtigst af alt kommer vi til at mærke, hvordan kroppen, sindet og bevidstheden påvirkes af en yogapraksis. Måtten er din og yogaen skal blive dit eget personlige udtryk.

Karen Tengberg - Underviser/TeacherUnderviser/Teacher

”Mine forventninger til dig er et åbent sind og lysten til at udfordre og søge dybere ind i dig selv. Yoga kan vise dig vejen. Jeg glæder mig til at inspirere dig!”

– Karen Tengberg, Underviser


Hovedfag Yoga udbydes i:

EFTERÅR
VINTER
FORÅR
FRA VORES EVALUERINGERSAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.