YOGA


  • Basis Yoga Instruktør certificering

  • Hatha Yoga, restorativ/meditativ yoga og åndedrætsteknikker

  • Yogafilosofi og forståelse for kroppens energisystem og potentiale

  • Skadeforebyggelse og sundhedsfremme

  • Hovedfagstur til Berlin eller Mallorca


Yoga som hovedfag på Gerlev er en rejse ind i yoga’ens univers. Du får en fænomenal yogapraksis og muligheden for en basis yoga certificering, som du kan give videre til andre, når dit ophold på højskolen er færdig.

Mentalt og fysisk system

Du bliver præsenteret for yogaens helt unikke evne til at bringe dig tættere på dig selv, give dig ro og styrke i krop og sind. Det er her yogaen adskiller sig fra andre bevægelsesformer. Måtten er din og hvordan din egen yogapraksis udvikler sig, er helt op til dig!

Din krop har så meget potentiale. Du kommer til at opbygge styrke, udholdenhed, smidighed og få redskaber til spændingsfrigørelse. Men vigtigst af alt kommer du til at mærke, hvordan kroppen, sindet og bevidstheden påvirkes af en regelmæssig yogapraksis.

Anerkendt yoga-uddannelse

På Gerlev er yoga er for alle uanset niveau. Yoga kan løfte dig op på hoved, ud i split og lotus, som du kan se hos yoga-influencers på Instagram, men kun hvis din krop tillader det. For de fysiske asanas, som man kalder yoga-stillingerne, er først og fremmest en mindful praksis, der øger din styrke og bevægelighed. Yoga er ikke en konkurrence, det er en leg og kunst på måtten.

Den teoretiske del af faget indebærer blandt andet fordybelse i Pantanjali’ens filosofiske tanker: Du kommer til at lære om det energisystem, vi alle udstråler og hvordan du kan navigere i det til fordel for din fysiske og mentale sundhed. Efter forløbet på Gerlev har du mulighed for en certificering som yogainstruktør.

Udvid horisonten

På hovedfagsforløbet i Yoga kommer vi til at eksperimentere med forskellige stilarter. Vi skal besøge forskellige yogastudier i området omkring Gerlev, Næstved og København. Hovedfagsrejsen i efteråret 2018 går til Berlin sammen med danselinjen. Her skal vi afprøve forskellige studier og stilarter, som trender lige nu. Om foråret rejser vi til Mallorca, hvor vi deltager på en typisk Yoga Retreat med hvad alt det indebærer; masser af yoga, nærerig mad og afslapning.

Know Yoga Know Peace – No Yoga No Peace.

Karen Tengberg - Underviser/TeacherUnderviser/Teacher

”Når jeg træder ind på min måtte, træder jeg ind i mig selv. Yoga er ikke svaret, yoga er min reminder.”

– Karen Tengberg, Underviser, Yoga


Hovedfag Yoga udbydes i:

EFTERÅR
VINTER
FORÅR
FRA VORES EVALUERINGERSAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 8 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.


UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.


TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.X