Finn Berggrens afskedsreception

Afskedsreception for forstander Finn Berggren bliver afholdt
i Bevægelseshuset på Gerlev Idrætshøjskole d. 19. december kl. 15.00-17.00.

For mange føles det sådan, at man næsten ikke kan sige Gerlev Idrætshøjskole, uden også at sige Finn Berggren. Den 1. januar stopper Finn som forstander for højskolen. Den 19. december kl. 15  markerer vi Finns store engegement på Gerlev med en fejring på skolen. Kolleger, venner og foretningsforbindelser indbydes hermed. Vi håber selvfølgelig at se så mange som muligt.

 

Stærk relation til Gerlev

Finn Berggren været forstander på Gerlev siden 2002, men selv inden det var hans relation til stedet stærk. Han både har været elev og efterfølgende lærer på højskolen fra 1971-78 efter afsluttet læreruddannelse og videreuddannelse på Danmarks Højskole for Legemsøvelser (KU).

Som forstander har Finn været igangsætter og ansvarlig for en række prominente udviklingsprojekter. Det gælder ikke mindst Byens Leg, som med støtte fra Nordea-fonden har formidlet leg og bevægelsesglæde i 25 kommuner.

Desuden gælder det Legeskibet, som er opstået i et samarbejde mellem Gerlev Legepark og Lauritzen Fonden. Skibet har besøgt 70 danske havnebyer med henblik på at inspirere til såvel øget fysisk aktivitet som udviklingen af Danmarks blå byrum. Det er et fireårigt projekt, som varer indtil 2019.

 

Internationalt udsyn

I 2005 grundlagde Finn Berggren sammen med en række internationale forskere og WHO den europæiske organisation HEPA Europe – The European Network for Health Enhancing Physical Activity – som er en aktiv medspiller i europæiske udviklingsstrategier for fysisk aktivitet og sundhed.  Finn er desuden del af den nye UNESCO-komité, Committee for Traditional Sports and Games.

Det globale udsyn har spillet en stor rolle for Finns ledelse og udvikling af højskolen. Internationale trends er hurtigt blevet opsnappet, hvilket blandt andet har ført til anlæggelsen af verdens første park til parkourundervisning i 2006. Og takket være samarbejdsaftaler med 21 kinesiske universiteter anses Gerlev for at være den uddannelsesinstitution, der har det tætteste samarbejde med Kina.

 

 

SHARE IT:

Comments are closed.