Fire nye grunde til at gå på Gerlev

Alle, der kender Gerlev, kan i søvne give tusind gode grunde til at tage på et højskoleophold på vores allesammens dejlige idrætshøjskole. Landets dygtigste lærere. De smukkeste omgivelser, man kan forestille sig. Den lækre, sunde mad. Alle de fede fag. De spændende og udfordrende rejser. Fællesskabet og selvfølgelig den helt unikke Gerlev-ånd, for blot at nævne nogle få af de mest oplagte.

But Gerlev never sleeps. Fingeren på pulsen, oppe på beatet og altid med på noderne. Her udvikles og afprøves, for at skolen kan tilbyde elever nye og spændende udfordringer, bevægelsesformer og fag – hver dag!

Og nu sker det igen! Efter sidste års succes med oprettelsen af det nye hovedfag Natural Move, skal der satses stort i det nye år. Hele fire nye hovedfag kommer på skemaet i vinter- og forårssemestret. Ikke alle er helt nye discipliner, men alle fire fag er helt nye hovedfag i højskolesammenhæng. Læs listen igennem og lur os, om du ikke kender den helt rigtige kandidat til mindst et af dem.

 

Bouldering – en kropslig kryds og tværs

Bouldering er klatring uden reb og sele. Det handler om mental og fysisk styrke ud over det sædvanlige. Du arbejder med muskler, du ikke vidste fandtes, arbejder med balance, som du ikke troede var mulig. Udfordringen ligger ikke at klatre højt, for i bouldering klatrer man på kryds og tværs på en lav væg. Gerlevs kommende væg bygges i Springsalen i december, og første dag på faget er d. 2. januar!

Namaste

Yoga er en 5000 år gammel praksis, men samtidig lige så trendy som en fidgetspinner i foråret. I yoga går træning af styrke, udholdenhed og smidighed hånd i hånd. Vi lover, at du bliver overrasket over din krops potentiale. Samtidig får du redskaber til at frigøre spændinger og stresshåndtering – værktøjskassen bliver simpelthen fyldt op for fremtiden. Så du kan nu kombinere yogafordybelse med højskolefællesskab. Det bliver ikke meget bedre, vel?

 

Tour de Vestsjælland

Danskerne cykler. Men nogle cykler mere end andre. Og helt sikkert hurtigere! Nils Eigil Bradtberg er gammel Gerlev-elev og har cyklet på eliteniveau i adskillige år i den danske A klasse. Nu står han så bag den geniale idé at starte Landevejscykling op på Gerlev, udnytte vestsjællands skønne, kuperede terræn og skolens generelle know-how. Så kan også unge cykelryttere komme med på den højskolebølge deres rigide træningsprogram ikke har tilladt dem hidtil. Bienvenue, nos amis!

Rejs for at lære – med hoved og hjerte

Sidst men ikke mindst er der Gerlevs helt unikke rejsefag, Travel to Learn. Et fag, som på baggrund af skolens årelange internationale arbejde, er oprettet for at give unge mennesker mulighed for at rejse med mening. Hvordan foregår det gode kulturmøde? Hvordan kan man bruge bevægelse til opsøgende arbejde? Hvad er det Gerlev kan lære dig, som kan hjælpe børn i hele verden? Vil du være andet og mere end charterturist, er Gerlev en åbenlyst første destination. Hey, og så kommer du også med til Zanzibar!

 

SHARE IT:

Comments are closed.