Firehundrede 3.g’ere besøgte Gerlev Idrætshøjskole

Idrætsdag. 3.g’erne fra Slagelse Gymnasium fik pulsen op og sved på panden, da de som afslutning på den første uge i det nye skoleår besøgte Gerlev Idrætshøjskole.

”Er der nogen, der har en stige”, bliver der nervøst råbt fra parkourbanen på Gerlev Idrætshøjskole. Eleverne fra en af de ældste klasser på Slagelse Gymnasium har netop hjulpet hinanden op på den stejle væg. En nem opgave for de fleste. Sværere bliver det dog, da de skal ned igen. Efter at have kigget bekymret et par gange til den ene og anden side, beslutter hun sig for at tage springet.

En god måde at være sammen på

3.g’erne fra Slagelse Gymnasium har indtaget Gerlev Idrætshøjskole i anledning af deres årlige SG Skolekulturdag. Rundt omkring på fodbold-, crossfit- og beachvolleybanerne finder man både smilende og trætte ansigter. Også i Legeparken er eleverne blevet sat i gang med alt fra kædefanger til streetdance.

Der er garanti for, at eleverne fra Slagelse Gymnasium både får pulsen op og kommer tættere på hinanden. Spørger man Emily Thers fra 3.Z, er det dejligt at bevæge sig.

”Det er efterhånden sjældent, at man er ude og lave alt muligt idræt, så det er virkelig sjovt og hyggeligt,” fortæller hun.

Hendes klassekammerat Mads Kümpel stemmer i.

”Ofte når man går i klasse sammen, så laver man ikke rigtig noget uden for skolen sammen, andet end hvis man skal til fest. Så det er også en god måde at være sammen på,” tilføjer han.

Udfordringer til enhver

I løbet af dagen er eleverne blevet kastet ud i en lang række forskellige aktiviteter, lege og idrætter. Alle er blevet udfordret på den ene eller anden måde. Nogen i Natural Move, hvor det handler om at bryde ud af mønstrene. Andre i Touch Rugby, hvor man skal arbejde sammen og være taktiske. Eleverne har roteret rundt og været forbi forskellige stationer med bl.a. kamplege, beachvolley, parkour og stikbold.

Forstander på Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert, tror på, at det er vigtigt, at eleverne får lov til at opleve noget andet end den daglige undervisning på skolen.

”Vi tror på, at det skaber rigtig meget motivation, at man også får lov til at se noget andet end den daglige undervisning inde i klasselokalet. Og så er det bare super fedt at bevæge sig, fordi bevægelse skaber glæde,” lyder det fra hende.

Samtidig lægger Lotte Büchert vægt på, at en dag med idræt også giver eleverne mulighed for at vise nogle andre sider af sig selv.

”Der er nogle elever, som ikke markerer sig særlig meget i den daglige undervisning. Og de finder måske noget her, hvor de får en rolle. Hvor de pludselig får lov til at markere sig på en anden måde, og det kommer til at skabe noget ligevægt,” slutter hun.

 

Samtidig med at 3.g’erne besøgte Gerlev Idrætshøjskole, var resten af eleverne fra Slagelse Gymnasium også i bevægelse. 1.g blev rystet sammen med diverse teambuildingøvelser på gymnasiet, og 2.g besøgte Antvorskov Kasernes Øvelsesanlæg.

SHARE IT:

Comments are closed.