Gerlev fyrede op under Ungdommens Folkemøde

Alle elever på Gerlev Idrætshøjskole tog til Ungdommens Folkemøde, som blev skudt i gang torsdag d. 8. september i Søndermarken, Frederiksberg. Gerlev bragte frem smil på alles læber, da de overraskede både deltagere og arrangører med et brag af en flashmob til folkemødet.

 

Tusindvis af unge havde tilmeldt sig den nye todages festival, for at debatterer drømme og visioner for fremtidens samfund. På Gerlev mener man at visionen for sådan et møde går meget godt i spænd med højskolens værdier. Derfor valgte ledelsen at arrangere en tur for alle skolens elever til Søndermarken.

 

Larmet for Gerlev

Det blev semesterets første opgave for de elever der har valgt studiefaget Fremtidens Idrætsledere, en lederuddannelse udviklet i samarbejde med DGI, at arrangere Gerlevs deltagelse i folkemødet. “Det primære formål for Gerlev var at vi skulle opleve noget demokratisk dannelse, sammenhold og at have en hyggelig dag,” forklarer Matilde Gram. Hun er en af de elever, som efter blot to uger på højskolen, skulle planlægge turen.

Matilde synes at det var en vigtig tur, hvor eleverne både følte at de fik noget og at de bidragede. “Vi fik en oplevelse. Man kan jo være lidt isoleret her ude. Men nu kom vi afsted og følte vores eget sammenhold, men også at vi var en del af noget større. Og så fik vi jo larmet lidt for Gerlev.”

 

Bragte højskolen til Ungdommens folkemøde

På ægte Gerlev-manér arrangerede eleverne lege og bevægelse rundt omkring på mødet. Desuden overraskede flokken med en kæmpe flashmob på pladsen foran Lille Scene, blandt debat-telte og diskussioner. Det var dans, sved, grin og god stemning hele vejen rundt, så eleverne følte virkelig at de bragte deres højskoleoplevelse ud til folkemødet.

Flashmobben signalerer meget af det Gerlev kan bedst. Den er stemningsfyldt og inkluderende. “Arrangørerne lød som om de var ret vilde med flashmobben. Det sagde de i hvert fald oppe på scenen, at det var fedt med et ekstra arrangement, de ikke havde været med til at planlægge.”

 

YouTube-videoer fra festen

Gerlevs Flashmob ender med at alle elever løber ud og finder en dansepartner. Fra flashmob blev der derfor danset videre til den såkaldte “Pornopolka”, hvor alle kan være med. Se de sjove videoer af den gode stemning her for neden.