Gerlev Idrætshøjskole åbner dørene for lokale flygtningebørn

Venskabsgrupper for børn med flygtningebaggrund er omdrejningspunkt for et nyt samarbejde mellem Gerlev Idrætshøjskole og Red Barnet Ungdom.

Siden marts har frivillige elever fra Gerlev Idrætshøjskole samarbejdet med Red Barnet Ungdom om de såkaldte venskabsgrupper. Her arrangerer eleverne sjove aktiviteter og lege for en gruppe børn med flygtningebaggrund.

Børnene er en del af Red Barnet Ungdoms venskabsgrupper i Slagelse. Et projekt for børn i alderen 6-12 år, der er flyttet ud af et asylcenter til en ny by. I venskabsgrupper får børnene mulighed for at finde nye legekammerater og samtidig lære deres nye lokalområde at kende.

Camilla Carlsson, programleder for Red Barnet Ungdoms flygtningeindsats for børn fortæller: ”Vi er meget glade for det store stykke arbejde, højskolens elever – sammen med RBUs øvrige frivillige – lægger i vores venskabsgrupper . Eleverne skaber en masse gode idræts- og bevægelsesoplevelser for børnene, der har stor glæde af faciliteterne på Gerlev Idrætshøjskole.”

 

Fremtidens Idrætsledere

Det er Morten Zacho, der underviser i faget ‘Fremtidens Idrætsledere’ (FIL) på Gerlev Idrætshøjskole, der har indgået samarbejdet med Red Barnet Ungdoms venskabsgrupper i Slagelse.

“Jeg vil gerne sætte mine elever i spil, så de kan få nogle oplevelser med, hvor fedt det kan være at gøre noget for andre mennesker.” siger Morten Zacho.

Og netop dét gør sig gældende for FIL-elev Lærke Stigaard Nielsen, der deltager som frivillig i projektet.

“Jeg føler, at jeg kan give min passion for bevægelse og leg videre igennem dette projekt samt hjælpe børn, der har haft det svært,” siger Lærke Stigaard Nielsen.

 

Bålhygge i solen

Hver søndag til og med juni kører Red Barnet Ungdom flygtningebørnene i deres venskabsgrupper til Gerlev Idrætshøjskole. Fil-eleverne har så meldt sig frivilligt til at arrangere en dag med sjove aktiviteter, samvær og hygge med børnene. Og uanset om programmet står på bålhygge, boldspil, gymnastik eller andre bevægelseslege, så er det nogle glade børn, der møder på Gerlev.

“Der er intet bedre end at tilbringe en god dag på Gerlev Idrætshøjskole med børnene. FIL-eleverne laver en masse fede aktiviteter og vi kan se, at børnene synes, det er sjovt at være her. Forældrene giver da også udtryk for, at de får nogle glade og trætte børn hjem.” Udtaler Mikkel Pape Dysted, projektleder for Red Barnet Ungdoms venskabsgrupper i Slagelse

 

Kendskab til lokalområdet

Gennem venskabsgrupper danner børnene ikke alene nye venskaber. De bliver også klogere på lokalsamfundets værdier og traditioner samt forbedrer deres danske sprog. Børnene får desuden et vigtigt kendskab til lokalområdet og dets muligheder.

”Samtidig regner vi med, at børnene deler de oplevelser, de får i deres venskabsgrupper med deres forældre. På den måde bliver forældrene også introduceret for deres nye område,” siger Camilla Carlsson.