Bliv
Elev
Besøg

Os

Gerlev Idrætshøjskole – Indsamling til børnehjem i Tanzania

Efter en uge spækket med indsamlingsaktiviteter på tværs af højskolen, kulminerede Gerlev Idrætshøjskoles indsamling for forældreløse børn i Tanzania lørdag aften med hele 154.847 kroner indsamlet.

154.847 kroner er mange penge. Penge, der sendes direkte og ubeskåret til den danske frivillige forening Usalama – et børnehjem og nødhjælpsprojekt i Tanzania, hvor en af Gerlevs egne elever sidder i bestyrelsen. Beløbet er indsamlet igennem en elevauktion og et stort 24-timers-løb, hvor der samlet blev tilbagelagt 7250 kilometer.

Eleverne har selv stået for at arrangere og afholde 24-timers-løbet og elevauktionen. En del af det har været at kontakte virksomheder, familier eller venner, som har doneret et bestemt antal kroner for hver kilometer, eleverne løber.

24-TIMERS-LØB EN SUCCES – IGEN

Det er tredje gang, at 24-timers-løbet afholdes på Gerlev Idrætshøjskole. I foråret 2021 var det første gang, at løbet blev skudt i gang. Her var målet at samle 50.000 kroner ind til Skælskør Julemærkehjem. Eleverne fik dog langt flere kilometer i benene end forventet, samtidig med at donationerne strømmede ind. Derfor endte de med at samle hele 148.000 kroner ind – penge, der blev brugt til at udvide julemærkehjemmets multibane.

Sidste år samlede eleverne ind til ukrainske familier på flugt. Her nåede indsamlingen helt op på 235.000 kroner, der gik ubeskåret til Dansk Flygtningehjælp. I år var målet samlet set at indsamle 100.000 kroner og i gennemsnit løbe 30 km pr. elev. Eleverne fik dog langt flere kilometer i benene end forventet, samtidig med at donationerne strømmede ind. Derfor endte det samlede beløb også på hele 154.847 kroner.

– “Wow, det har været en vild oplevelse. Alle har spillet en vigtig rolle i fællesskabet omkring at stå de 24 timer igennem. Det giver mening og håb at mærke hinandens drivkraft og motivation for at hjælpe andre, siger Morten Zacho, højskolelærer og initiativtager til 24-timers-løbet,” og fortsætter:

“Det er imponerende, at vi igen i år har oplevet så stor opbakning fra nær og fjern. Jeg er stolt over, at vi med donationerne og elevernes fantastiske indsats kan bidrage til Usalamas indsats. En stor tak til alle, der har bidraget til, at vi er lykkedes med at indsamle så flot et beløb,” slutter han.

FLØDESKUM I ANSIGTET PÅ AUKTION

Alt fra massage, morgenmad på sengen, hjemmehæklede bøllehatte, flødeskum i ansigtet og rengøringshjælp var på salgslisten, da eleverne torsdag også havde arrangeret en auktion i forbindelse med indsamlingen. I alt indbragte auktionen hele 15.505 kroner, som udelukkende var af elevernes egne midler.

– ”Det er en af de fedeste weekender på vores ophold. Der er virkelig en kæmpe fællesskabsfølelse omkring det, man har gang i, lige meget om det er auktionen i foredragssalen eller selve 24-timers-løbet rundt på skolen, siger Andrea Andersen, deltager i 24-times-løbet,” og fortsætter:

– ”Skolen er samlet omkring projektet, og alle giver sig 100 procent, hvis ikke mere. Der var blandt andet flere elever, der rundede 100 kilometer i løbet af de 24 timer,” slutter hun.

Gerlev Idrætshøjskole – Indsamling til børnehjem i Tanzania