Gerlev Legepark udnævnt til europæisk centrum for leg

Med både UNESCO og 130 lande i ryggen har den internationale idrætsorganisation TAFISA i dag udnævnt Gerlev Legepark til det første europæiske Regional Traditional Sports and Games Centre. Med på podiet ved ceremonien var både Gerlevs forstander Finn Berggren, TAFISAs generalsekretær Wolfgang Baumann og Slagelses kommunaldirektør Søren Lund Hansen.

Gerlev Legepark er netop blevet udnævnt til et europæisk centrum for leg ved en ceremoni, der naturligvis fandt sted i selve legeparken. Foran et begejstret publikum, der ikke mindst bestod af alle eleverne på Gerlev Idrætshøjskole, bød forstander Finn Berggren velkommen, inden han overlod ordet til dagens hovedperson – Wolfgang Baumann.

Baumann er generalsekretær i den internationale idrætsorganisation, TAFISA, der samler mere end 130 lande i kampen mod den internationale fedmeepidemi og manglende fysisk aktivitet. Målet er at gøre hele verden mere aktiv og åbne alles øjne for fordelene ved at leve et liv med masser af fysisk aktivitet.

”Efter at have rejst over hele verden, kan jeg sige, at det, som man præsenterer i Gerlev og i legeparken vitterligt er unikt. Ikke blot fra et dansk eller europæisk perspektiv, men også fra et globalt perspektiv,” fortæller Baumann.

Fokus på genopdagelsen af gamle lege
Gerlev Legepark startede oprindeligt i 1995 og fusionerede så i 2010 med sin nære nabo, Gerlev Idrætshøjskole. I legeparken har man særligt fokus på genopdagelsen af gamle lege og sportsgrene, og det er lige præcis det, der har vakt opsigt hos TAFISA.

Således er Gerlev Legepark officielt blevet udnævnt til at være et Regional Traditional Sports and Games Centre som det første af sin slags i Europa. For blot en uge siden åbnede det første i Asien – nærmere betegnet i Amravati i Indien. Begge TAFISAs udnævnelser er sket i samarbejde med UNESCO.
Baumann udtrykker stor begejstring for Gerlev Legepark og fortæller følgende om TAFISAs forventninger til stedet:
”Vi forventer at Gerlev kommer til at bidrage betydeligt i forhold til genopdagelsen, udbredelsen og udviklingen af traditionelle lege og sportsgrene – ikke blot i Danmark, men over hele verden.”

Et internationalt skulderklap
Forstander Finn Berggren er særdeles stolt over udnævnelsen, og han udtaler følgende:
”Det er jo et skulderklap til legeparken, at det, vi står for med vores traditionelle lege, er af en kvalitet og en standard, der gør, at man internationalt har lagt mærke til os. Det betyder virkelig noget.”

Med på podiet havde Finn Berggren og Wolfgang Baumann Slagelses kommunaldirektør, Søren Lund Hansen. For ham er udnævnelsen med til at understrege det aspekt ved Gerlev, som man også i kommunen er så begejstret for:’
”Gerlev er en evig kilde til inspiration. De er konstant nytænkende – også selv om det er gamle lege, de finder frem! De gør tingene på nogle andre måder og stiller spørgsmålstegn ved hvorfor, vi gør, som vi gør. Vi har et meget tæt samarbejde med Gerlev og bruger dem som en kilde til nye idéer på hele kultur- og fritidsområdet.”

Netop Gerlevs fokus på legen er især vigtigt for Søren Lund Hansen:
”Vi er optagede af, at Gerlev – i modsætning til en almindelig idrætsklub – har et meget klart sigte på, at idræt drejer sig om at lege. Om at have det sjovt, komme i godt humør, få rørt sig og få pulsen op. At det ikke drejer sig så meget om, hvorvidt man har vundet eller tabt. Det vil vi gerne have mere af.”

Læs mere om Gerlev Legepark på www.gerlevlegepark.dk. På www.tafisa.net kan man læse mere om TAFISAs verdensomspændende kamp for at få flere til at leve et fysisk aktivt liv.

For yderligere information, kontakt venligst:
Forstander Finn Berggren //
finnberggren@gerlev.dk // 40 51 97 62

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>