Gerlev satte ordentlig gang Ungdommens Folkemøde

Gerlev Idrætshøjskole satte i den grad gang i Ungdommens Folkemøde i Søndermarken torsdag d. 7. september. Folkemødets ‘Vilde område’ summede af Gerlevs legende tilgang til fysisk aktivitet. Til gengæld måtte man desværre trække workshops og legeområde fra fredagsprogrammet, da der var faldet så meget regn at det ikke var muligt at gennemføre.

 

I samarbejde med Ungdomsbureauet, som står for Ungdommens Folkemøde, og AFUK indrettede Gerlev mødets ‘Vilde område’. Her var der inviteret til leg og bevægelse. Alle kunne udfolde sig sammen med andre og udfordre deres kroppe. Torsdag tilbød Gerlevs dygtige lærere og engagerede elever folkemødedeltagere en række sjove aktiviteter og workshops. Vejrguderne valgte dog at sætte stopper for fredagens ambitiøse program, da konstant nedbør førte til for meget mudder og umulige vilkår for de planlagte aktiviteter.

 

Fysisk udfoldelse øger mod og virkelyst

I Søndermarken kunne alle komme forbi prøve seriøse lege og sjove spil. Derudover stod Gerlevs lærere for en række workshops af en times varighed hvert, baseret på skolens faglige specialiteter. Blandt andet kunne man prøve kræfter med parkour, CrossFit, yoga, adventurerace, og skolens nyeste hovedfag Natural Movement.

Som altid på Gerlev var disse workshops forberedte med omtanke. Formålet med Ungdommens Folkemøde er at unge, gennem deltagelse, samtale og fællesskab, får mulighed for at udforske demokrati og medborgerskab. På Gerlev Idrætshøjskole bringes elever i kontakt med deres indre styrke hver dag. Den fysiske udfoldelse og højskolens øvrige læring giver de unge mod og virkelyst til at gå ud i verden og gøre en forskel.

 

Mod på Ungdommens Folkemøde

Det overordnede tema for Gerlevs indsats på Ungdommens Folkemøde var Building Bravery. Med sin særlige tilgang til krop og bevægelse udfordrer Gerlev Idrætshøjskole unge til at mærke sig selv i deres kroppe hver dag. Flere og flere unge i dag er stresset og presset som aldrig før. De skal tage beslutninger og lægge planer for deres fremtid. Der ikke megen plads til slinger i uddannelsessystemet, karrieren eller livet.

Med de vilkår kræver det mod og hjerte at engagere sig i sin samtid, sit samfund og sin verden. Denne filosofi var grundlaget for alle højskolens aktiviteter på UFM17. Alle skolens elever og lærere er af sted de to dage hvor de selvfølgelig også udforskede den demokratiske deltagelse og medborgerskab som mødet lægger op til.

Fredag aflyst

Med stor ærgrelse valgte man, i samråd med folkemødets arrangører, at aflyse fredagens workshops og legeområde. Efter en god dag til møde var udstyr og elever gennemblødte, jorden mudret og det var tydeligt at forholdene i Søndermarken ikke tillod de planlagte aktiviteter. Et hundrede våde elever fik adgang til Streetmekka‘s dejlig tørre og fantastiske faciliteter, hvor Gerlev’s køkkenpersonale kom kørende hjemmefra med lækker mad. Efter en interessant kanalrundfart under paraplyer og hygge i Nyhavn kørte hele skolen tilbage hjem i dejlig tørre senge på Gerlev.

 

 

SHARE IT:

Comments are closed.