Gerlev Showdown – CrossFit konkurrence

Anden pinsedag, mandag d. 21. maj, afholdt Gerlev Idrætshøjskole sin første Cossfit konkurrence, Gerlev Showdown. Konkurrencen var åben for alle og med fokus på at arbejde med de helt unikke Gerlev-rammer for sporten.

Dagen forløb med højt humør og masser af sved i den bragende sol. Man kunne stille op i to rækker, Scaled eller Rx, som kan oversættes nogenlunde til henholdsvis let øvede og veltrænede. Konkurrencen var mixed, det vil sige at man stillede op på tomands hold, en mand og en kvinde. Tilmelding var åben for alle. Blandt deltagere var der nuværende og tidligere elever, kursister på Gerlevs korte kursus i Crossfit og det var en fornøjelig overraskelse at de fleste deltagere var lokale crosstittere fra boxe i Slagelse. Vinderne var Rx: “Team SwimGun” og i Scaled: “CrossFit Vidar”.

 

En særlig “Gerlev-Crossfit”

De fleste har efterhånden hørt om det funktionelle og stærkt vanedannende træningsprogram Crossfit. Formålet med træningen er at komme i god allround form. Sporten blev udviklet i Californien i 2000 og Crossfit er et registreret varemærke. Gerlev Idrætshøjskole har, som den eneste uddannelsesinstitution i Danmark, en registreret Crossfit box og rettigheder til at undervise i Crossfit. På Gerlev har man desuden muligheder for at dyrke den funktionelle træning i faciliteter og natur, som der ikke er mulighed for i byernes boxe.

 

Unikke muligheder, faciliteter og inspiration

“Gerlev var tidligt ude, som så ofte, of fik oprettet et særligt Crossfit hovedfag allerede i nullerne,” forklarer Crossfit-lærer Mads Gravholt. “Vi har derfor haft en helt unik chance for at udvikle på og udforme vores helt særlige tilgang til træningen. Der er selvfølgelig stadigvæk tale om helt grundlæggende og hardcore Crossfit øvelser. Men krydret med højskolens enestående fællesskab og hvor vi drager stor nytte af Gerlevs dejlige naturomgivelser, svømmehal og andre faciliteter. Vi lader os sågar inspirere af skolens andre hovedfag og specialiteter. For eksempel bød Showdown’s events på et orienteringsløb, som er en idé vi låner direkte fra Outdoor faget, og en tur i svømmehallen.”

 

Showdown med stor deltagelse fra lokalmiljøet

Mads er glad og tilfreds med det første Gerlev Showdown. “Der var selvfølgelig nogle begyndervanskeligheder i forhold til afviklingen af eventet. Vi havde på forhånd sat os for at starte stille og roligt op og prøve os frem. Det er jo en højskole og det vi laver, gør vi med udvikling og dannelse som nogle af vores vigtigste mål. Men overordnet set var det jo en succes.” En af Crossfit-lærerens store glæder er den gode opbakning fra lokalmiljøet. “På højskolen vil vi jo rigtig gerne samarbejde mest muligt med lokalsamfundet. De fleste tilmeldinger kom fra Crossfit-miljøet i Slagelse. Det er vi meget begejstrede for! Vi har helt sikkert startet noget op, som kan blive til en hyggelig og sjov tradition!”