Håbets hold i Esbjerg

HÅBETS HOLD besøger Esbjerg FB den 4. marts. Her vil børne- og ungdomsafdelingen få besøg af Julie Hauge Andersen, nu højskolelærer på Gerlev Idrætshøjskole og psykolog Anitta Guldberg fra Børn, Unge & Sorg.

 

Håbets hold – når livet gør ondt

HÅBETS HOLD er et tilbud til fodboldklubber om at bedre børns og unges evne til sammenhold og kommunikation. Det kan være afgørende når livet gør ondt. HÅBETS HOLD er et samarbejde mellem organisationen Børn, Unge og Sorg og Gerlev Idrætshøjskole. Carlsberg Sport sponsorerer projektet. Landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg er ambassadør. Højbjerg har selv haft sygdom og sorg inde på livet, idet han mistede sin far som 18-årig.

Projektet er netop nu på turné til en række danske superligaklubber. I klubberne skal børne- og ungdomsspillere deltage i en række højst utraditionelle træningssessioner. Formålet er at styrkesammenhold og kommunikation om de ting, der er svære. På sigt er målet at nå ud til et bredt udsnit af danske fodboldklubber og idrætsforeninger.

 

Vi udvikler hele mennesker

Gerlevs Julie Hauge forklarer at hun benytter sig af erfaring som højskolelærer ved træningen. På Gerlev har vi netop til mission at udvikle hele mennesker gennem idræt.

”Vi bruger idrættens mange kvaliteter til at give børn og unge redskaber til at håndtere følelser som sorg og ensomhed bedre,” forklarer Julie. “På et fodboldhold er man afhængige af hinanden. Det er afgørende for holdets præstation, om man forstår, lytter, hjælper og anerkender hinanden. Det er kvaliteter som vi sætter ekstra fokus på i dette projekt, hvor vi drager paralleller fra oplevelserne i fodboldens univers til oplevelser i den “virkelige” verden. Idræt kan være en nøgle til at lære om sig selv og andre og give unge en forståelse af tilværelsen, der rækker ud over idrættens rammer.”

 

Give redskaber og inspiration

I Esbjerg FB står man klar til at tage imod det utraditionelle trænerhold. Rasmus Lundager Heide, der er uddannelsesansvarlig i EfB, forklarer:

“I Esbjerg fB er vi optagede af, at et medlemskab i vores fodboldklub ikke kun er en ’uddannelse’ inden for fodbolden, men at vi også skal være med til at præge børnenes og de unges udvikling af deres personligheder. Vi fokuserer på det hele menneske. Med deltagelsen i projektet, ’Håbets hold’, håber vi i Esbjerg fB, at vi kan være med til at give redskaber og inspiration til spillere, trænere og ledere, så vi sammen tør tage den svære dialog, når nogle af vores holdkammerater er fyldt op med sorg eller har det svært i dagligdagen”.

SHARE IT:

Comments are closed.