Bliv
Elev
Besøg

Os

Boldspil

Hovedfag
5,5 timer pr. uge

VI TAGER FAT I ALLE TÆNKELIGE OG UTÆNKELIGE SLAGS SPIL MED BOLD

OPLEV FLOWET, NÅR DET TEKNISKE OG TAKTISKE GÅR OP I EN HØJERE ENHED

BOLDEN OG DEN PERSONLIGE UDVIKLING ER I CENTRUM

Afspil video

BOLDEN – VERDENS BEDSTE LEGETØJ 

Store bolde, små bolde, hårde, bløde, hullede eller fjerklædte bolde! Vi elsker bolde i alle afskygninger.

Vi tager fat i alle tænkelige og utænkelige slags boldspil. Der vil være en del kendte spil som bl.a. fodbold, badminton og volley – og samtidig introduceres du også til nyere boldspil som f.eks. Padel, Studs Ball og Touch Rugby.

Citat - Gerlev idrætshøjskole
Mega fedt at prøve nogen anderledes slags boldspil, som man ikke har prøvet før.
Freja Schmidt, Efterår 2023

OPLEV FLOWET i BOLDSPIL

Gennem forskellige grundspil, øvelser og kampe, opnår du en større grundforståelse for tekniske og taktiske elementer, både i det enkelte boldspil, men også på tværs af boldspil generelt. Vi lover, at du vil opleve flowet, når det tekniske og taktiske går op i en højere enhed og spillet bliver til en leg. Lige meget om du er en rutineret boldspiller eller helt ny med kuglen.

Vi afslutter faget med spiludvikling, hvor vi på baggrund af vores erfaringer leger med elementerne og skaber nye spil sammen.

EN BREDERE FORSTÅELSE

Hvordan får man et hold- og boldspil til at fungere? Hvornår er du et konkurrencemenneske? Og kan man vinde kampene alene? Udover en generel forståelse og introduktion til forskellige boldspil, så stræber vi også efter fordybelse og en bredere forståelse af boldspillet.

Derfor taler vi undervisningen også om og går i dybden med specifik træning, og hvad det rent fysisk og mentalt kræver for at optimere præstationen.

BOLD INDGÅR ALTID I LEGEN

Boldspil har altid været en stor del Gerlev. Vi benytter ofte skolens hal, boldbaner, friluftsområder eller lejer os ind andre steder, hvis det er et specielt boldspil, vi gerne vil stifte bekendtskab med.

Så trænger du til at få sved på panden, blive en bedre boldspiller eller måske bare prøve nye og flere boldspil, så er faget Boldspil helt sikkert noget for dig.

Det er på ingen måde en forudsætning at have eget udstyr, men medbring gerne, hvis du har.

Mød underviserne:

Mads Gravholt

For Mads er idræt og bevægelse et fantastisk frirum, hvor unikke møder opstår med både frustrationer og glæder, som man ikke finder ret mange andre steder. I undervisningen er vi sammen om udfordringerne, og vi dyrker fællesskabet – derigennem gør vi hinanden bedst.

Læs mere om Mads Gravholt

Hvor går rejsen hen?

Der er pt. ingen hovedfagsrejser tilknyttet boldspil hovedfag.

Boldspil