Bliv
Elev
Besøg

Os

Outdoor

Hovedfag
5,5 timer pr. uge

Intensiv træning og pulserende friluftsliv

Outdoor er mountainbike, klatring, havkajak, rulleskøjtning, adventurerace m.m.

Mulighed for kajak- og klatrebeviser

Afspil video

Outdoor - friluftsliv og idræt i naturen

Outdoor er for dig, der vil have spænding, fordybelse, intense aktiviteter og uforglemmelige oplevelser. Kom med, når vi bygger et stærkt fællesskab i mødet med de bedste aktiviteter – i naturen. Forløbene er lidt forskelligt fra hinanden, afhængig af, om du går på forårsholdet eller efterårsholdet.

Citat - Gerlev idrætshøjskole
Outdoor har givet mig alt det jeg håbede på. Er blevet udfordret, presset, og samtidigt fået nogle at de bedste og fedeste oplevelser. Jeg har lært meget om hvad jeg kan med min krop, jeg ikke troede jeg kunne.
Johanne Larsen, Efterår 2023
Outdoor Gerlev Idrætshøjskole

Forår – Expedition

I foråret fokuserer vi, på at du selv skal kunne skabe dine egne eventyr i naturen. Vi tager på overnatningsture og dyrker friluftsliv i Danmark, hvor du får praktiske færdigheder, der kan hjælpe dig til at klare dig selv i naturen.

I hverdagen bliver du trænet i tekniske færdigheder på mountainbike, i kajak, på klatrevæggen og ved orienteringsløb. 

Outdoor Gerlev Idrætshøjskole

Efterår - Adventure

I efteråret kommer du hele vejen rundt i naturen. På mountainbike, i havkajak, ved klatring, på rulleskøjter, ved orienteringsløb og adventureracing. Vi skal udenfor, vi skal svede, grine, overskride grænser, udfordre os selv og hinanden. Disciplinerne kombineres i forskellige tur- og raceformer, hvor vi tester dit fysiske, psykiske og sociale overskud.

Du kommer til at lære dig selv og dine holdkammerater rigtig godt at kende og opdager, hvordan den indsigt kan bruges til at skabe et stærkt samarbejde – selv når du eller holdkammeraterne er udmattede, og der fortsat er masser af udfordringer foran jer.  Du oplever et utal af nye måder at udfordre dig selv fysisk på og lærer, hvordan du bedst fungerer i en gruppe og håndterer pressede situationer. 

Få uddannelsesbeviser med

På efterårets Outdoor-hold vil du kunne tage sikringskursus 1 og 2 hos Dansk klatreforbund. Med sikringskurset i hus, får du adgang til klatrevægge i hele landet.

Du har de bedste vilkår for at tage EPP2 i kajak på forårsholdet, hvor kajakundervisningen fylder mere. 

 

 

 

Mød underviserne:

Mads Fogh

Udfordringerne står i kø, når man som individ eller gruppe arbejder med fysiske og mentale processer gennem oplevelser og udfordringer i naturen.

Læs mere om Mads Fogh

Sine Dammeyer

Naturen, elementerne i outdoor-faget og fællesskabet på holdet er det perfekte grundlag for læring, om det så er sikring på klatrevæggen, makkerredning i kajakken eller en velsmagende treretters over bålet til holdet på tur. Endnu vigtigere end alle de tekniske færdigheder, er den måde du, måske helt ubevidst, lærer om dig selv, dine grænser og om fællesskabet og andre mennesker. Det er stort og smukt – intet mindre!

Læs mere om Sine Dammeyer

Hvor går rejsen hen?

I foråret tager Outdoor på ekspedition i Norden med bl.a. bouldering, kajak og hike fra lejr til lejr. 


I efteråret befinder Outdoor sig i området omkring alperne i Europa til en intensiv uge, der rykker dig som individ og jer som hold. 

Outdoor