Bliv
Elev
Besøg

Os

Outdoor & klatring

Hovedfag
5.5 timer pr. uge
Udbydes på Forårsholdet

Sammenhold og stærke naturoplevelser

Fantastiske klatreoplevelser

Smidighed, intelligente bevægelser og utrolig styrke

Afspil video

Klatring og friluftsliv - alt det gode i ét fag

Outdoor og klatring er for dig, der gerne vil opleve en spændende blanding af bouldering, rebklatring, nordisk vinterfriluftsliv og mountainbike. Du kommer til at arbejde med muskler, du ikke vidste fandtes. Du kommer til at arbejde med balance, du ikke troede var mulig. Du kommer til at arbejde med din psyke, så den bliver din ven og ikke din fjende.

Citat - Gerlev idrætshøjskole
Jeg har nydt at udvikle mig sportsligt. Stort set intet af det, vi har lavet med Outdoor, har jeg aldrig prøvet før. Så det var perfekt.
Julie
Outdoor på Korsika

Til nye højder

I bouldering er det det legende, det klatre-tekniske og styrken, der løfter os op, mens vi sammen arbejder på at løse de problemer, vi møder på væggen uanset niveau. Klatring giver meget mere end ømme arme. Det giver også sus i kroppen og pumpende puls i højderne. I rebklatringen skal vi netop arbejde med at sikre hinanden i højderne. Vi arbejder med os selv og med tilliden til hinanden.

Om bålet - Gerlev Idrætshøjskole

Ud i det fri

Vinterfriluftslivet kommer i spil, når vi skal jage de helt store naturoplevelser i nærområdet. Vi skal overnatte i shelter, varme os ved bålet og lave aftensmad over ilden. Alt dette kulminerer på den fælles tur til Norge, hvor der vil være mulighed for at bygge og overnatte i snehule. Vinterfriluftsliv er noget helt særligt, og det er fantastisk at udforske fællesskabet på frostklare morgener med varmen fra solen lige i ansigtet.

Oplevelser, du sent vil glemme

På MTB er det balance, positionering, fart og flow, der er i fokus - noget som i stor grad vil komme os til gode, når vi skal suse ned af pisterne på ski med resten af holdet på den fælles skirejse. 

Da vi i vinterperioden arbejder meget med klatring og bouldering, vil du i løbet af perioden have mulighed for at få sikringsbevis 1 og 2 fra Dansk Klatreforbund.

Mød underviserne:

Sine Dammeyer

Nordjyde med hang til natur

Sine er faldet ned i en drøm af et meningsfuldt legeland på Gerlev, og hun er vild med det. Hun elsker, hvad der sker, når idræt, friluftsliv og højskolen mødes i en eksplosion af fællesskab og indsigt, og hvordan det skaber nogle fantastiske rammer for, hvordan vi kan være sammen med alle vores ligheder og forskelligheder.

Læs mere om Sine Dammeyer

Mads Fogh

Mads elsker, når alle til en fællestime står med et stort grin og hænderne over hovedet, fordi alle har glemt sig selv og pludselig først og fremmest er en del af noget større. Mads nyder den dybe samtale om livets store spørgsmål, og samtidig er det vigtigt for ham at oplevelsen i mødet, på toppen af bjerget eller midt i en dansebevægelse, får lov at stå for sig selv, får lov til at blive nydt til fulde, gerne med venner, der kommer til at ændre dig og dit perspektiv på verden.

Læs mere om Mads Fogh

Hvor går rejsen hen?

Turen går til Norge.

Outdoor & klatring