Bliv
Elev
Besøg

Os

Outdoor Vinterfjeld

Hovedfag
5,5 timer pr. uge

Fællesskab i bevægelse mentalt og fysisk

Naturoplevelser i et eventyrligt vildt vinterlandskab

Udfordre dig selv på ski, løb, mtb, rulleskøjter og til klatring

Afspil video

Er du klar på eventyr?

Kom med på eventyr i vinterfriluftslivet, som byder på udfordringer, fællesskab og uforglemmelige oplevelser. Alle kan være med uanset erfaringsniveau. Vi opbygger sammen mod og færdigheder til et episk eventyr på klatrevæggen og til sidst på en episk  tur til Norges smukke vinterfjelde. Udforsk vinterens magi, skub grænser og skab varige minder i et fællesskab fuld af tillid.

Citat - Gerlev idrætshøjskole
Jeg har elsket outdoor. Jeg synes det har været spændende og holdet helt fantastisk. Jeg har prøvet en masse ting som jeg aldrig ville have prøvet på egen hånd.

Nå nye højder

Outdoor Vinterfjeld er for dig, der gerne vil opleve en spændende blanding af klatring og nordisk vinterfriluftsliv. Erfaring er ikke nødvendig, bare du har mod på at blive udfordret og lyst til eventyr. I klatringen kommer til at arbejde med muskler, du ikke vidste fandtes, og balance, du ikke troede var mulig. Du kommer til at arbejde med din psyke, så den bliver din ven og ikke din fjende.

Ud i det fri

Vinterfriluftslivet kommer i spil, når vi skal jage de helt store naturoplevelser. Vi skal overnatte i shelter, varme os ved bålet og lave aftensmad over ilden. Vi skal vandre langs de danske kyster, køre mtb og stå på rulleskøjter for at blive fysisk klar til vinterfjeldet. Alle vores forberedelser giver 100 gange igen når vi skal på den ekstraordinære tur til Norge. Her skal vi gå på ski, og træde vores egne spor ud til afsidesliggende norske fjeldhytter. Vi skal bygge og overnatte i snehuler. Vinterfriluftsliv er noget helt særligt, og det er fantastisk at udforske fællesskabet på frostklare morgener med varmen fra solen lige i ansigtet.

På Gerlev elsker vi Outdoor, og du vil opleve undervisere der virkelig brænder for faget. Du vil blive præsenteret for et bredt udsnit af Outdoor aktiviteter, hvor du vil opleve store udfordringer, men også masser af flow. På faget arbejder vi med personlig og social udvikling, og alle de forskellige situationer vi møder på faget sætter krav til dig og krav til holdet om at samarbejde og gøre sit bedste. 

Da vi i vinterperioden arbejder meget med klatring og bouldering, vil du i løbet af perioden have mulighed for at få sikringsbevis 1 og 2 fra Dansk Klatreforbund.

Mød underviserne:

Sine Dammeyer

Nordjyde med hang til natur

Sine er faldet ned i en drøm af et meningsfuldt legeland på Gerlev, og hun er vild med det. Hun elsker, hvad der sker, når idræt, friluftsliv og højskolen mødes i en eksplosion af fællesskab og indsigt, og hvordan det skaber nogle fantastiske rammer for, hvordan vi kan være sammen med alle vores ligheder og forskelligheder.

Læs mere om Sine Dammeyer

Mads Fogh

Mads elsker, når alle til en fællestime står med et stort grin og hænderne over hovedet, fordi alle har glemt sig selv og pludselig først og fremmest er en del af noget større. Mads nyder den dybe samtale om livets store spørgsmål, og samtidig er det vigtigt for ham at oplevelsen i mødet, på toppen af bjerget eller midt i en dansebevægelse, får lov at stå for sig selv, får lov til at blive nydt til fulde, gerne med venner, der kommer til at ændre dig og dit perspektiv på verden.

Læs mere om Mads Fogh

Hvor går rejsen hen?

Først i månedsskiftet januar/februar tager vi på vor fællesrejse med hele Gerlev Idrætshøjskole. Her introduceres du til langrend (2 dage) og alpint eller snowboard (4 dage). Derefter tager holdet på en vinterfriluftsliv-tur med højfjeld, snehule, hytte til hytte, stor oppakning og fantastiske naturoplevelser.  To rejser der kan noget forskelligt men som altid tager udgangspunkt i et godt fælleskab og et skarpt læringsmiljø.


 

Outdoor Vinterfjeld