Bliv
Elev
Besøg

Os

Snowboard

Hovedfag
5,5 timer pr. uge

To intense ture med masser af fede timer i sneen

Træning med fokus på en skadesfri, stærk og smidig krop

Udfordringer på pisten, i parken og off-piste

Afspil video

Snowboard - skills, leg og udfordringer

Oplev snowboard i bjergene, hvilket giver en der er en særlig lykkefornemmelse, når du kommer i flow og bliver et med bjerget. På hovedfaget vil vi gerne introducere dig til nye sider af snowboard, på pisten, i parken og i offpiste. Vi sørger for at du kommer i god form – gennem grundtræning og masser af relateret styrke/balance/koordination/mobilitet. Vi tager på skirejse til Norge og Østrig, hvor der er store muligheder for, at du vil befinde dig på toppen af et bjerg, at du trækker vejret dybt og kaster dig ud i nogle sving, der får alt andet i dit liv til at træde i baggrunden.
Citat - Gerlev idrætshøjskole
Jeg er kommet i bedre form og er blevet udfordret meget i parken. Det var mega fedt.
Marie Eithz
Snowboard Gerlev Idrætshøjskole

Inspiration fra gadeidræt

I faget snowboard introduceres du til mange spændende træningsformer, herunder skateboard og snowboard i trampolin. Undervisningen vil være opdelt i niveau, så du sammen med en lille gruppe bliver udfordret og udvikler dig på dit niveau. Vi træner dine grundlæggende færdigheder; styrke, balance, koordination, kondition, smidighed, akrobatik og ikke mindst faldøvelser.
Snowboard Gerlev Idrætshøjskole

Udfordringer i sneen

Uanset om du går med tanken om at prøve snowboard for første gang, eller du allerede er grebet af snowboarding, vil du med garanti blive bidt af stemningen og bevægelserne på Gerlev. Snowboard handler først og fremmest om at lege. Men der er tanker bag legen. I løbet af forløbet bliver du indført i snowboardteori og hvilke psykologiske mekanismer, der er på spil, når man skal lære at stå på snowboard.

Som en del af forløbet forholder vi os også til, hvad snowboardkulturen er for en størrelse. Hvad er den gode snowboarderstil, og har det noget med identitet at gøre? 

Mød underviserne:

Martin Lykkegaard

Martin Lykkegaard er optaget af, hvordan vi som mennesker dannes af idræt – hvordan vi kan forstå os selv og vores kultur gennem idrættens univers. Særligt kampsport og idrætsfilosofi er hans store passion.

Læs mere om Martin Lykkegaard

Hvor går rejsen hen?

Vi er vilde med Norge og Østrigs fede off-piste, lækre dybsne og hyggelige hytter. På vores første rejseuge får du grundlæggende træning på snowboard med bremse- og svingteknikker, carving og tricks som hop, ollie, nose roll og tailriding. I vores anden rejseuge er du kommet i bedre form og træningen intensiveres omkring dybsne, off-piste-kørsel, hop og rails. 

Snowboard