Bliv
Elev
Besøg

Os

Aktivt seniorliv – Krop og Stemme

Kort kursus

Ankomst 11/09/2024

Afrejse 15/09/2024

Fire dage fyldt med musik og livsglæde! Aktivt seniorliv – Krop og Stemme er et kursus, hvor vi sammen dykker ned i korsangens glæder og oplever magien ved, at mange stemmer smelter sammen til én. Med vores rammer og erfarne undervisere er der lagt op til en både livsbekræftende og eftertænksom oplevelse med bevægelse og sang sammen med andre seniorer.

Aktivt Seniorliv - Kor

Fællesklange og andet godt til sjælen

Vi begynder dagen med en morgensamling, hvor vi synger fra højskolesangbogen, efterfulgt af et spændende oplæg.

Formiddagen starter ud med en grundig opvarmning af krop og stemme, inden vi kaster os over korsange fra både den rytmiske, folkemusiske og den klassiske verden. 

Køkkenet anretter en sund og velsmagende frokost, hvorefter vi fortsætter med eftermiddagens program. Her vil både være tid til at arbejde videre på korssangene, dykke ned i kroppens og rytmernes verden med Finn Bygballe, afprøve vokal improvisation i form af circle singing og nyde at synge sammen. 

Der vil også være mulighed for at besøge Gerlev Legepark, gå på opdagelse i vores egen grøntsagsmark eller nyde en gåtur i Vestsjællands smukke natur. 

Efter aftensmaden mødes vi til en aftensamling, der kan byde på fællessang fra højskolesangbogen og foredrag, der sætter gang i tanker om krop og kultur – og ikke mindst kunsten at leve et aktivt seniorliv. 

Aktivt Seniorliv - Kor

Kor for alle

Alle sangere, med og uden erfaring, er velkomne – der vil være udfordringer for alle. Vi kommer til at indstudere forskellige korsatser, arbejde med intonation, groove og musikalsk frasering – med og uden noder. Repertoiret spænder bredt! Vi glæder os til at dele vores begejstring for at synge sammen med jer! 

Finn Bygballe

Eksempler på aktiviteter

Morgensamling, korsang, pleje af krop og stemme, yoga, bevægelsesteknik, workshop i sangerkroppen (efter Anne Rosing), rytmetræning, øvelser fra Life kinetics træning, vokal improvisation, folkedans, højskoleaften og foredrag m.m.

Mød underviserne:

Johanna Sophie Ewald

Med en legende, energisk og nysgerrig tilgang skaber Johanna et trygt rum, der giver plads til at kunne glædes ved og mødes i musikken. Det er svært at være andet end i nuet, når man synger sammen eller spiller musik – det er det, der er magien!

Finn Bygballe

Tidligere lærer på Gerlev Idrætshøjskole. Erfaren underviser i bevægelse og en af Danmarks mest anerkendte gymnastikpædagoger gennem de seneste 40 år, som sætter gang i både krop og tanker.

Praktisk information

Priser

Dobbeltværelse
5.050 DKK
Enkeltværelse
6.200 DKK
Dagskursist
4.400 DKK
Dobbeltværelse (Ældre Sagen)
3.995 DKK
Enkeltværelse (Ældre Sagen)
4.950 DKK
Dagskursist (Ældre Sagen)
3.500 DKK

* Du får 20 % rabat, hvis du er medlem af Ældre Sagen

Værelserne er placeret i stueplan i tre små bygninger ved siden af hovedbygningen. Toilet og bad deles af fire værelser på samme måde som i et parcelhus. Der er trapper ned til spisesal og enkelte idrætsfaciliteter.

Datoer

Ankomstdato
11/09/2024 kl. 16:00
Afrejsedato
15/09/2024 kl. 16:00

 

 

Andet

Aktivt seniorliv – Krop og Stemme