Bliv
Elev
Besøg

Os

Dage i haven

Kort kursus

Ankomst 20/09/2023

Afrejse 24/09/2023

Kom til Gerlev og få fire dage i haven! I løbet af ugen får vi både tid til at være i skolens park og have, høste og lave vores egne salater og tage på inspirationsture til lokale områder. Vi lader os inspirere til, hvordan vi får mere glæde og velvære i vores egne haver.
IMG 1699 | Gerlev Idrætshøjskole

Fra haven til maven

Haven er et sted for sanserne. Vi smager, dufter og beundrer de smukkeste blomster, frugter og grøntsager, der hvert år gror frem. Med den rette mængde vand og pleje bliver haven fyldt med smagsindtryk, som vi kan tage med os ind i køkkenet.

Dage i haven på Gerlev Idrætshøjskole er din mulighed for at være, smage, spise og blive inspireret til dit haveliv. Der er både foredrag med inspiration til at spise og leve mere bæredygtigt, tid til at være i haven og lære om grøntsager og selvfølgelig smage på dem. Du får konkret inspiration til, hvordan du kan bruge grøntsager i din madlavning til hverdag.

francesco gallarotti ruQHpukrN7c unsplash kopi | Gerlev Idrætshøjskole

Inspiration til selvforsyning

Gerlev Idrætshøjskole har en høj grad af selvforsyning og anlægger et bredt bæredygtigt syn på højskole, hvor man bevæges, gror, smager og inspireres til et grønnere liv. Gerlev ønsker at inspirere vores elever og kursister til at leve mere bæredygtigt.

Livet på Gerlev Idrætshøjskole

En del af højskolelivet

Gerlev står for bevægelse, skøn natur og sund mad. Vores dygtige kokke sammensætter en lækker menu, og det er også muligt at vælge vegansk eller vegetarisk.

På kurset bor vi på en aktiv højskole sammen med 120 glade unge mennesker, og er med til morgensamlinger og aftensamlinger med sang, motion og fællesskab.

Wellness i haven 1 scaled | Gerlev Idrætshøjskole

Eksempel på skema fra sidste år

Mød underviserne:

Frederik Ullerup

Frederik er forstander på Gerlev og kursusleder for de grønne kurser. I samarbejde med Helge tager han dig med ind i højskoleverdenen og Gerlevs grønne univers.

Helge Bülow

Helge er Gerlevs insekt- og grøntsagsavler. Han driver skolens store køkkenhave, hvor der bliver høstet alt fra spidskål og squash til forårsløg og jordbær, som bliver brugt i maden på højskolen. 

Helge har tidligere været forstander på den økologiske landbrugsskole og driftsleder på et forsøgsgartneri på Aarhus Universitet.  De sidste 10 år har han haft sit eget multifunktionelle gartneri med Marketgarden, høns, forarbejdning og salg til gourmetrestauranter.

Praktisk information

Priser

Dobbeltværelse
4.595 DKK
Enkeltværelse
5.650 DKK
Dagskursist
3.995 DKK

Hele kursusafgiften betales ved tilmelding.

Datoer

Ankomstdato
20/09/2023 kl. 13:00
Afrejsedato
24/09/2023 kl. 13:00

Andet

Dage i haven