Bliv
Elev
Besøg

Os

Den selvforsynende have – efterår

Kort kursus

Ankomst 30/08/2023

Afrejse 03/09/2023

Kom til Gerlev og få fire dage i vores økologiske køkkenhave! I løbet af ugen får vi både tid til at være i skolens grøntsagshave, drivhuse og park. Vi skal så frø, spire og plante, så vi har grøntsager til efterår, vinter og forår. Vi skal moste, høste, samle og tage på inspirationsture til lokale områder. 
IMG 1699 | Gerlev Idrætshøjskole

Succes med din grøntsagsdyrkning

“Den selvforsynende have” på Gerlev Idrætshøjskole er din mulighed for at sanse, smage, opleve og blive inspireret til dit haveliv. Der er både foredrag med inspiration til at spise og leve mere bæredygtigt samt tid til at være i haven og lære om dyrkning og vinteropbevaring af grøntsager, buske og frugttræer.

Vi lader os inspirere til, hvordan vi får mere glæde, dyrkningssikkerhed og succes i vores egne haver og øger biodiversiteten – til glæde for dyr, planter og mennesker. Kurset er for alle med have, altan eller krukkehave.

Du får konkret viden om, hvordan du får succes med din grøntsagsdyrkning, og du får masser af små planter med hjem til din egen have og drivhus, så du kan få et efterårs-forspring til din egen spiselige have.

francesco gallarotti ruQHpukrN7c unsplash kopi | Gerlev Idrætshøjskole

Inspiration til selvforsyning

Gerlev Idrætshøjskole har en høj grad af selvforsyning og anlægger et bredt bæredygtigt syn på højskole, hvor man bevæges, gror, smager og inspireres til et grønnere liv. Gerlev ønsker at inspirere vores elever og kursister til at leve mere bæredygtigt.

Livet på Gerlev Idrætshøjskole

En del af højskolelivet

Gerlev står for bevægelse, skøn natur og sund mad. Vores dygtige kokke sammensætter en lækker menu, og det er også muligt at vælge vegansk eller vegetarisk.

På kurset bor vi på en aktiv højskole sammen med 120 glade unge mennesker, og er med til morgen- og aftensamlinger med sang, motion og fællesskab.

Wellness i haven 1 scaled | Gerlev Idrætshøjskole

Eksempel på skema fra sidste år

Mød underviserne:

Frederik Ullerup

Frederik er forstander på Gerlev og kursusleder for de grønne kurser. I samarbejde med Helge tager han dig med ind i højskoleverdenen og Gerlevs grønne univers.

Helge Bülow

Helge er Gerlevs insekt- og grøntsagsavler. Han driver skolens store køkkenhave, hvor der bliver høstet alt fra spidskål og squash til forårsløg og jordbær, som bliver brugt i maden på højskolen. 

Helge har tidligere været forstander på den økologiske landbrugsskole og driftsleder på et forsøgsgartneri på Aarhus Universitet.  De sidste 10 år har han haft sit eget multifunktionelle gartneri med Marketgarden, høns, forarbejdning og salg til gourmetrestauranter.

Praktisk information

Priser

Dobbeltværelse
4.595 DKK
Enkeltværelse
5.650 DKK
Dagskursist
3.995 DKK

Hele kursusafgiften betales ved tilmelding.

Datoer

Ankomstdato
30/08/2023 kl. 13:00
Afrejsedato
03/09/2023 kl. 13:00

Andet

Den selvforsynende have – efterår