Kunsten at genåbne Gerlev – set med lærer- og tidligere elev-øjne

Gerlev har været lukket ned siden 11. marts – og åbnede igen for knap 100 elever i søndags. En genåbning der var præget af at ca. 70% af de elever der kom, var tidligere elever der netop blev sendt hjem den 11 marts – og at 30% var helt nye elever der aldrig har mødt Gerlev før. En genåbning der selvfølgelig fulgte et sæt strenge Corona-regler – hvor både undervisning og socialt samvær skal ske på helt andre måder end før Corona. Hvordan opleves det når man er lærer – og hvordan ser det ud med en tidligere elevs øjne? 

Lars – du er viceforstander og lærer her på Gerlev – hvad er den største forskel efter genåbningen ift hvordan Gerlev kan lave højskole for eleverne?

Lars: Den største forskel er, at vi ikke har det naturlige fysiske møde i gensynet med de elever, der kommer tilbage – og selvfølgelig det samme eleverne imellem. Her på Gerlev er vi normalt fysisk tætte på hinanden i både undervisning og samvær, og det er underligt at være så tæt på folk man godt kan lide, uden at kunne have fysisk kontakt.

Hugo – du er tidligere elev – og nu crew – og ved hvad Gerlev har stået for siden Corona ramte – hvordan oplever du at eleverne har taget imod Gerlev efter de er vendt tilbage? 

Hugo: For det første er folk bare mega hudsultne! Eleverne er normalt virkelig kropsnære, så det at de skal holde afstand (på nær deres mindre familiegrupper) er svært at vænne sig til. Men der hersker samtidig en rigtig positiv stemning! At være sammen med sine venner og lave en masse sport er bare klasse og alle nyder det i fulde drag. Ligeså snart man er i fuld gang med et spændende sæt beachvolley i solen, så er det svært at ærgre sig over situationen! 

Desuden er undervisningen planlagt efter regeringens påbud så ligeså snart man er til time glemmer man lidt det hele, fordi der allerede er taget de korrekte forbehold af lærerne. 

Helt overordnet synes I så at man stadig kan lave højskole på Gerlevs måde med de nye retningslinjer?

Lars: Ja, klart. Udvikling, dannelse, leg og latter er stadig stærke markører for det stærke sammenhold, der stortrives her også efter genåbningen.

Hugo: Højskoleånden is still going strong! Men folk er godt nok kede af, at de ikke kan kramme deres bedste venner.

Hvad tænker I at en højskole som Gerlev kan bidrage med under og efter Corona?

Lars: Vi kan være med til sammen med en stor gruppe unge, at nytænke hvordan stærke sociale bånd skabes på trods af Corona. Hvis Corona kommer til bestandigt at ændre vores måde at være sammen på, tror jeg, at Gerlev kan fungere som eksperimentarium for hvordan idræt og leg udvikler sig i de kommende år.

Hugo: Gerlev kan bidrage med at få folk i gang på nye måder. Jeg føler at Gerlev altid springer rammerne for idræt og bevægelse. Det mærkes virkelig nu her, at vores lærere har været vant til at tænke ud af boksen, i forhold til hvordan deres fag kan skrues anderledes sammen.

Eleverne på forårskolen får fire ugers intensiv højskole i juni inden Gerlev åbner op for sommerens korte kurser. Det bliver fire uger med alt det bedste fra Gerlev – leg, hygge, beachvolley i solen og meget meget mere.

 

SHARE IT:

Comments are closed.