LIVET PÅ GERLEV

LIVET PÅ GERLEV

Gerlev er glæden ved bevægelse og suset fra sammenholdet. Og det er stedet, hvor du vil opleve en ny verden. På højskolen skaber vi nemlig vores hverdag sammen. Vi bor på skolen, spiser sammen, træner side om side, inspirerer hinanden på tværs af nationaliteter, griner, hygger, rejser og fester i fællesskab – lige til vi ikke kan holde øjnene åbne længere.

Uanset om du er til bevægelseskunst, holdsport eller udendørs eventyr, har vi et forløb, der vil udvikle dig – som studerende, som udøver og som menneske.


 

Hvem er du?


Der er ikke to højskoleelever, der er ens – heldigvis. Og på Gerlev er det ikke dit udgangspunkt, der betyder noget, men din vilje til at udvikle dig. De fleste af vores elever er i aldersgruppen 18-25 år.

Gennem vores legende tilgang skaber vi et fællesskab på tværs af køn, alder, fag og nationaliteter – på Gerlev har hver fjerde elev nemlig international baggrund. Så det vigtigste, du skal have med dig, er modet på at udvikle dig og møde over 100 nye mennesker, der bliver dine venner.


”Det absolutte højdepunkt ved at være på Gerlev er, at du møder så mange mennesker med forskellig baggrund – og har det super sjovt med dem. Her betyder det ikke noget, om du er god til din sport, fra et andet land, eller om du taler dansk.”

Nikolaj Nilsson, tidligere elev
”Fra du står op til du går i seng, er du i gang, og du beskæftiger dig med din yndlingsdisciplin med topmotiverede lærere. Du går først i seng, når du ikke kan holde øjnene åbne længere!”

Helene Hykkelbjerg, tidligere elev


 

Hverdagen fra en ny vinkel


En typisk hverdag på Gerlev er en god blanding af sjov og ballade, seriøs undervisning og en masse hygge. Du deler din dagligdag med dine nye højskolevenner – både træning, morgensamling, fordybelse, foredrag, spisning, filmaftener, sofahygge, bordfodbold og huslige tjanser.

Det er en meget intensiv og lærerig periode i dit liv, hvor tolerance, åbenhed, fællesskab og frihed er nøgleordene. Dagligdagen skal inspirere og fungere for alle. Derfor bliver du hele tiden trænet i samarbejde, dialog og konfliktløsning og opnår en række sociale redskaber, som vil gavne dig resten af livet.

Fællesskabet fylder


På Gerlev fylder fællesskabet meget – både for elever og lærere, i undervisningen og i fritiden. Og du vil mærke suset fra sammenholdet i alt fra den daglige morgensang over den udfordrende træning til opvisningen af en flashmob.

Sammen klarer vi også de daglige tjanser, og du vil blandt andet lære at lave sund mad og lege dig igennem en rengøring. I fællesskab udvikler vi også vores aftenarrangementer og weekendprogrammer, hvor du har mulighed for at agere initiativtager og arrangør.”Det fedeste ved Gerlev er den nye familie, man får. Dem, som du deler både de dårlige dage og de bedste dage med. Familien, som giver dig selvindsigt og venner for livet.”


 

Læringsmiljø med mangfoldighed


På Gerlev er der ikke noget der hedder god og dårlig. Alle har det samme mål, og det er at blive bedre. Hver enkelt elev bliver udfordret og inspireret med intens undervisning dér, hvor de befinder sig. Derfor bygger vores læringsmiljø på gensidig respekt for hinandens grænser og forskelligheder.

I undervisningen bliver du en del af et fællesskab, hvor alle lærer af hinanden. Og du vil ikke blot dygtiggøre dig inden for dine fag – du vil også lære om livet og opdage nye tilgange til udfordringer i et læringsmiljø med højt til loftet og engagerede lærere, som tager dig og din udvikling alvorligt.”Der er plads til alle på alle niveauer. Lige meget om man starter ud og er totalt nybegynder eller har trænet i mange år, finder man altid en måde at træne sammen på. Det kræver til tider tålmodighed fra begge parter, men det giver så meget igen i sidste ende.”

Kirstine Saxe, tidligere elev


 

Kom i god form


På Gerlev Idrætshøjskole kommer du i god form – både fysisk, mentalt og socialt. Med en masse skemalagt fysisk aktivitet og muligheden for altid at kunne udnytte skolens træningsfaciliteter vil din krop komme i sit livs form, og med refleksion og fællesskab vil også din mentalitet blive styrket.

Du behøver ikke at være dygtig til idræt, inden du kommer. Til gengæld kommer du til at lægge en masser energi i at lære noget og udvikle dig personligt. Og hvem ved – måske vil du helt uventet få vækket en surfer, danser eller parkourentusiast i dig.


”Læringsmiljøet er superfedt, og der er gode faciliteter både inden- og udendørs. Derudover har vi haft yderst kompetente lærere, der ved, hvad de snakker om. Ud over at engagere sig i undervisningen engagerer de sig også i eleverne på det rent menneskelige plan.”

Nikolaj Nilsson, tidligere elev


 

Det internationale studiemiljø


På Gerlev bliver du en del af et internationalt idrætsmiljø. Hele året har vi elever fra op til ti forskellige lande som England, Norge, Tjekkiet, Island, Polen, USA, Tyskland, Korea, Kina og Brasilien. Selvom vi har en overvægt af danske elever, foregår en god del af undervisningen og den daglige snak derfor på engelsk.

Mødet mellem forskellige kulturer og traditioner fra store dele af verden giver opholdet på Gerlev en ekstra dimension som kan bringe dig videre internationalt – og øge bredden i dit netværk.


”My first visit to Gerlev had passed in a flash, and many of my memories, when reexamined months later while back in the USA, seemed to be too good to be true – a place this amazing couldn’t possibly exist. It wasn’t about being the best at a particular activity, but more about personal growth and development.”

Blake Evitt, tidligere international elev, USA


 

Weekendkultur


Weekenderne på Gerlev vil vi garantere, at du sent vil glemme. Nogle gange laver vi nat til dag, andre gange bliver du inviteret til et (næsten) royalt bryllup, eller også kaster vi os ud i en ironman. Der findes tre slags weekender: Højskoleweekender, elevweekender og hjemrejseweekender.

Under højskoleweekenderne er alle elever samlet og fyrer den af. De to ansvarlige lærere planlægger et tema, som gennemsyrer hele weekenden. Det hele afrundes med en uforglemmelig højskolebrunch.

Ved elevweekenderne er det eleverne, der sammen med den ansvarlige lærer arrangerer en weekend. Programmerne er meget varierede og afspejler elevernes altid overraskende kreativitet – intet er for vildt.

Hjemrejseweekenderne er stille-weekender, hvor der fra skolens side ikke er noget programsat. Her er der derfor mulighed for at tage hjem og besøge venner og familie – eller bare slappe af og udnytte skolens faciliteter.

Eksempler på weekendtemaer:

  • Blues Brothers er en Gerlev-klassiker gennem 20 år – vi ser den legendariske kultfilm og omdanner skolen til en Chicago Diner med live blues og dans.
  • Nat-og-dag-weekenden, hvor nat bliver dag, og dag bliver nat – mere kan vi ikke afsløre, før du selv kommer og oplever det.
  • Bryllupsweekenden, hvor to bliver gift – måske er det dig, eller måske er du inviteret med som den rige onkel fra Amerika.
  • Adventureweekenden, hvor hele skolen deltager i et 24 timers adventurerace, og hvor dine grænser bliver udfordret.
3W9A3913

 

Sammen er vi stærkest


Derfor er der mødepligt til:

Undervisningen

Højskoleweekender

Fællesarrangementer

Køkkentjanser

Rengøring

 

Frisk luft og sund fornuft


Højskolens ryge- og alkoholpolitik:

Højskolen er røgfri indendørs

Der må kun nydes øl og vin købt i elevcaféen til højskolens fester

Der må ikke medbringes nogen former for alkohol eller spiritus udefra

Indtagelse og besiddelse af hash eller andre euforiserende stoffer medfører øjeblikkelig hjemsendelse

sammensaet-dit-ophold-green-400x400

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Dit højskoleophold kan vare fra 8 til 40 uger.
Læs her, hvordan du kan sammensætte det.gerlev-undervisere-green-ikon-400x400

UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere.gerlev-tilmeld-400x400

BLIV ELEV

Udfyld skemaet
– det er så let som 1, 2, 3.