Gerlev er glæden ved bevægelse og suset fra sammenholdet. Vi bor på skolen, spiser sammen, træner side om side, inspirerer hinanden på tværs af køn og nationalitet, griner, hygger, rejser og fester i fællesskab. Uanset om du er til bevægelseskunst, holdsport eller udendørs eventyr, har vi et forløb, der vil udvikle dig – som studerende, som sportsudøver og som menneske. Du vil opleve en ny verden.

Hvem er du?

Der er ikke to højskoleelever, der er ens – heldigvis. Og på Gerlev er det ikke dit udgangspunkt, der betyder noget. Det er din vilje til at udvikle dig, der er vigtig. De fleste af vores elever er i aldersgruppen 18-25 år. Gennem vores legende tilgang skaber vi et fællesskab på tværs af køn, alder, fag og nationaliteter – på Gerlev har vi nemlig også elever med international baggrund. Så det vigtigste, du skal have med dig, er modet på at udvikle dig og lysten til at møde over 100 nye mennesker, der bliver dine venner.

Roomies på Gerlev

“Det værste ved at have dig som roomie – det er at vi ikke får nok søvn. Vi bliver ofte oppe om natten og snakker..”

Et internationalt studiemiljø

På Gerlev bliver du en del af et internationalt idrætsmiljø. Hele året har vi elever fra op til ti forskellige lande som England, Norge, Tjekkiet, Island, Polen, USA, Tyskland, Korea, Kina og Brasilien. Selvom vi har en overvægt af danske elever, foregår en god del af undervisningen og den daglige snak på engelsk. Mødet mellem forskellige kulturer og traditioner giver opholdet på Gerlev en ekstra dimension, som kan bringe dig videre internationalt og udvide din horisont.

Hverdag på højskolen

“Det er fantastisk at få lov til at lave det jeg aller helst vil! Det er lige på skolen – jeg skal ikke gøre noget for at komme der til…”

Fællesskabet er et sus

På Gerlev fylder fællesskabet rigtig meget – både for eleverne og lærerene, i undervisningen og i fritiden. Og du vil mærke suset fra sammenholdet i alt fra den daglige morgensang og i den udfordrende træning til opvisningen af en flashmob. Sammen klarer vi også de daglige tjanser, hvor du sammen med kokkene i køkkenet vil lære at lave sund mad og lege dig igennem en rengøring. I fællesskab planlægger vi også vores aftenarrangementer og weekendprogrammer, hvor du har mulighed for at agere partyplanner.

#gerlevih

Hvor god skal jeg være til idræt?

På Gerlev er der ikke noget, der hedder god og dårlig. Alle har det samme mål, og det er at blive bedre. Hver enkelt elev bliver udfordret og inspireret med intens undervisning dér, hvor de befinder sig. Derfor bygger vores undervisning på gensidig respekt for hinandens grænser og forskelligheder.

I undervisningen bliver du en del af et fællesskab, hvor alle lærer af hinanden. Og du vil ikke blot dygtiggøre dig inden for dine fag – du vil også lære om livet og opdage nye tilgange til udfordringer i et miljø med højt til loftet og engagerede lærere, som tager dig og din udvikling alvorligt.

”Der er plads til alle på alle niveauer. Lige meget om man starter ud og er totalt nybegynder eller har trænet i mange år, finder man altid en måde at træne sammen på. Det kræver til tider tålmodighed fra begge parter, men det giver så meget igen i sidste ende.”

Kirstine Saxe, tidligere elev

Kom i dit livs form

På Gerlev Idrætshøjskole kommer du i god form – fysisk, mentalt og socialt. Med dage fyldt med fysisk aktivitet – og mulighed for altid at kunne udnytte skolens træningsfaciliteter – vil du komme i dit livs form. Sammen reflekterer vi over sport og fitnesskultur, hvad god og sund bevægelse er, og hvordan man passer på sig selv og hinanden. På Gerlev bliver du stærk og smidig i krop og sjæl.

Du behøver ikke at være dygtig til idræt, inden du kommer. Til gengæld kommer du til at lægge en masser energi i at lære noget og udvikle dig personligt. Måske har du en surfer, danser eller parkourentusiast gemt indeni…

”Læringsmiljøet er superfedt, og der er gode faciliteter både inden- og udendørs. Derudover har vi haft yderst kompetente lærere, der ved, hvad de snakker om. Ud over at engagere sig i undervisningen engagerer de sig også i eleverne på det rent menneskelige plan.”

Nikolaj Nilsson, tidligere elev

Ny hverdag, nyt menneske

En typisk hverdag på Gerlev er en god blanding af sjov og seriøs undervisning og en masse hygge. Du deler din dagligdag med dine nye højskolevenner – både træning, morgensamling, fordybelse, foredrag, spisning, filmaftener, sofahygge, bordfodbold og huslige tjanser.

Det er en meget intensiv og lærerig periode i dit liv, hvor tolerance, åbenhed, fællesskab og frihed er nøgleordene. Dagligdagen skal inspirere og fungere for alle. Derfor bliver du hele tiden trænet i samarbejde, dialog og konfliktløsning og får en række sociale redskaber, som vil gavne dig resten af livet.

”My first visit to Gerlev had passed in a flash, and many of my memories, when reexamined months later while back in the USA, seemed to be too good to be true – a place this amazing couldn’t possibly exist. It wasn’t about being the best at a particular activity, but more about personal growth and development.”

Blake Evitt, former international student, United States

Når det er weekend..

Weekenderne på Gerlev vil du sent glemme. Nogle gange laver vi nat til dag, andre gange bliver du inviteret til royalt bryllup, eller også kaster vi os ud i en ironman.

Der findes tre slags weekender: Højskoleweekender, elevweekender og hjemrejseweekender. Under højskoleweekenderne er alle elever samlet og fyrer den af. De to ansvarlige lærere planlægger et tema, som gennemsyrer hele weekenden. Det hele afrundes med en uforglemmelig højskolebrunch. Ved elevweekenderne er det eleverne, der sammen med den ansvarlige lærer arrangerer en weekend. Programmerne er meget varierede og afspejler elevernes altid overraskende kreativitet – intet er for vildt. Hjemrejseweekenderne er stille-weekender, hvor der fra skolens side ikke er noget programsat. Her er der derfor mulighed for at tage hjem og besøge venner og familie – eller bare slappe af og udnytte skolens faciliteter.

 

SAMMEN ER VI STÆRKEST

Derfor er der mødepligt til:

Undervisningen
Højskoleweekender
Fællesarrangementer
Køkkentjanser
Rengøring

 

FRISK LUFT OG SUND FORNUFT

Højskolens ryge- og alkoholpolitik:

Højskolen er røgfri indendørs
Der må kun nydes øl og vin købt i elevcaféen til højskolens fester
Der må ikke medbringes nogen former for alkohol eller spiritus udefra
Indtagelse og besiddelse af hash eller andre euforiserende stoffer medfører øjeblikkelig hjemsendelse

SAMMENSÆT DIT OPHOLD

Et ophold på Gerlev Idrætshøjskole varer typisk fra 16 til 40 uger. Læs mere om vore perioder og hvordan du kan sammensætte dit skema her.

UNDERVISERE

På Gerlev har vi samlet en masse af landets dygtigste og mest engagerede undervisere. Læs mere om deres uddannelse og baggrund her.

TILMELD DIG HER

Vælg den periode du ønsker at være elev på Gerlev, hvilket hovedfag du vil fordybe dig i og om du vil bo sammen med en anden højskolekammerat.