Mærk højskoleånden mens højskolerne er lukket ned

Mens vi venter på, at små bobler kan blive til store fællesskaber, åbner Højskolerne nu den virtuelle højskole – en højskole, der er frit tilgængelig for hele Danmark. Hver onsdag udgives et nyt afsnit af onlineserien HøjskoleÅnd, hvor dygtige formidlere fra landets højskoler deler gribende fortællinger.

10 FORTÆLLINGER OG FOREDRAG

Højskolerne skriver om HøjskoleÅnd: Når verden er lukket ned, er der mere end nogensinde brug for at udbrede den særlige ånd, som har kendetegnet højskolerne de sidste 175 år. Den er svær at sætte ord på, men let nok at mærke: Når man gribes af en fortælling, forundres af et foredrag, oplives af en morgensang og mærker følelsen af at høre til i et fællesskab.

Med online-serien HøjskoleÅnd bringer vi højskolen ud, mens højskolerne er lukket ned. Serien indeholder foredrag og fortællinger fra dygtige formidlere i højskoleverdenen, og hvert afsnit starter med en ny sang fra den nye højskolesangbog. Sangene præsenteres af pianist Rasmus Skov Borring og musiker Julie Maria.

HøjskoleÅnd udkommer i 10 afsnit, der offentliggøres løbende på Højskolernes hjemmeside, Youtube og Facebook. Hver onsdag kl. 15 får du et nyt afsnit. I et af de sidste afsnit er vi måske heldige at få en fortælling fra Gerlevs egen viceforstander, Julie Hauge Andersson. Lige nu er de første to afsnit ude. Herunder kan du se den første fortælling og sang:

DEN VIRTUELLE HØJSKOLE

Ud over HøjskoleÅnd har Højskolerne samlet en hel kalender af spændende virtuelle arrangementer arrangeret af landets højskoler, der løbende byder ind med nye virtuelle begivenheder. I kalenderen kan du finde alt fra foredrag, morgensang, undervisning, podcasts, hverdagstips og inspiration. Du kan for eksempel være med til zumba, lære klaver på et kvarter eller blive klogere på ansigtets sprog. 

Højskolernes ønske er at bringe højskoleånden ud til dem, der savner at blive forundret, oplivet og være en del af et fællesskab. På den måde er den virtuelle højskole et skud højskoleånd ind i en hverdag, der må leves hver for sig, langt væk fra det liv vi ellers kender fra højskolerne. 

Se kalenderen over virtuelle arrangementer her.