Man slipper hverdagen og kommer ind i en verden, hvor man leger med sine børn

Hver sommer de sidste mange årtier er familier fra hele Danmark valfartet til Gerlev for at deltage i sommerens familiehøjskole og i år er ingen undtagelse. Det populære kursus tæller over 150 børn og voksne, der en hel uge er sammen om diverse aktiviteter, måltider, leg og oplevelser. Nu planlægger vi en helt ny familiehøjskole i efterårsferien: Familier i Vildmarken.

Verdens største legestue

“Det er fedt at være en del af et fællesskab, hvor børnene lærer at være søde, opmærksomme og omsorgsfulde overfor hinanden. Ungerne rykker helt vildt meget. De udvikler sig og bliver større af de oplevelser, de får her. Det er lidt skørt og lidt skævt. Der opstår hurtigt en tryghed. – Som gør at sådan én som mig kan danse rundt i bar mave og instruere børnene i badebassinet. Man slipper hverdagen og kommer ind i en verden, hvor man leger med sine børn,” forklarer Frederik Ullerup, tidligere elev og bestyrelsesmedlem på Gerlev, stifter af Børnebold.dk – og mangeårig underviser på Familiehøjskolen. “Det er verdens største legestue,” tilføjer han. “Det finder man bare ikke andre steder i verden.” 

 

Fedt, når så mange mennesker siger ja!

Frederik Ullerup og hans datter Liva på 12 år. Frederik har været på Gerlev i 18 år: 9 uden børn og 9 med børn.

På Familiehøjskole starter hver dag med morgensamling efter et solidt morgenmåltid. Derfra deler voksne og børn sig. Mens børnene er delt op i grupper og laver forskellige alderssvarende aktiviteter, har forældrene studiefag, foredrag eller idræt. Eftermiddagene byder på diverse aktiviteter i de såkaldte familiegrupper. Om aftenerne er der mulighed for godnathistorie og sangcafé. Frederik Ullerup er ikke i tvivl, hvad det er, der gør Gerlevs Familiehøjskole helt særlig: “Det er bare fedt, når så mange mennesker siger ja! Vi leger, hygger, griner, dyrker sport og fester i fællesskab. Det er inspirerende at opleve, at der er intet, der ikke kan lade sig gøre. Og alle byder ind med noget forskelligt.”

 

Når man har været på Gerlev én gang, så bliver man

“Det er sjovt fordi, man hygger sig med sin familie og gode venner. Det er anderledes fra hverdagen og fra andre ferier,” fortæller Liva på 12 år og Caya på 13 uddyber: “Ja, det er også fedt med aktiviteterne. Der er noget for alle. Vi er delt op i børnegrupper, så man laver noget sammen med nogen på ens egen alder.”

Pigerne er del af en større flok nede på beachvolley-banerne. Alle vil gerne sige noget, Sofja på 14 skyder ind: “Og det er godt med familiegrupperne. Det er anderledes end på andre højskoler.” Det er netop denne gode blanding alderstilsvarende aktiviteter og familiehygge som gør Familiehøjskolen til en ferie i særklasse. Alvida, som er 14, forklarer: “Der er en god wibe. Det er nemt at falde til. Alle er med og de er gode til at tage nye ind.” Men så kommer der musik på anlægget og hele flokken løber ud i sandet for at danse. Lige inden de løber kalder Andrea på 14 år: “Når man har været på Gerlev én gang, så bliver man her!”

 

Familier i Vildmarken i efterårsferien

Familier i Vildmarken vil både have fokus på klassisk friluftsliv og på den mere adventure betonede del af outdoor livet.

Sidder du nu og ærgrer dig over, du og din familie ikke er med? Så fortvivl ikke! Vi er allerede igang med planlægning til det nye kursus Familier i vildmarken, som er på tapetet i efterårsferien. Her skal det handle om outdoor med bål, mountainbike, klatring, bouldering, rebbaner, forskellige typer adventure race, kajak og meget mere. Og også her er både børn og bedsteforældre selvfølgelig velkomne.

 

SHARE IT:

Comments are closed.