March mod ensomhed

Søndag d. 15. til mandag d. 16. april fik vi på Gerlev et inspirerende besøg. Patrick Cakirli er en mand med en mission. For at udbrede synlighed og viden om det store antal ensomme mennesker i Danmark går Patrick i disse dage March mod Ensomhed.

Hver tiende ung føler sig ensom

Det er ikke mindst unge ensomme, Patrick vil sætte fokus på. Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at ensomhed blandt unge er vokset betydeligt. Ca. hver tiende dansker mellem 16 og 24 år føler sig alene. Det er skræmmende tal, og i højskoleverden ønsker vi at gøre, hvad vi kan for at vende denne udvikling. På Gerlev arbejder vi bevidst med glæden ved fællesskabet, samvær og sammenhold.

300 km mod ensomhedsepidemi

Det var derfor en sand fornøjelse at byde Patrick velkommen til velfortjent pitstop på hans vej fra København til Århus. Patrick er stifter af Facebook gruppen SMILET, og i dagene 12. til 26. april går han den 300 km lange march i samarbejde med Folkebevægelsen mod Ensomhed og Nordeafonden.

Højskolen gik med

Mandag morgen deltog Patrick i morgensamling på idrætshøjskolen, hvor han fortalte om motivationen bag marchen og inviterede interesserede højskoleelever til at gå med et stykke af vejen. Det ville elever og lærere sandelig gerne. Vi er stolte af og taknemmelige for Patricks besøg. Vi håber hans kamp for fællesskabet får stor opmærksomhed, og flest mulige tager hans budskab til sig.

Følg Patrick på hans march her.