Nerverne begynder at melde sig hos to kommende elever

Mød Frederikke og Mads. De er begge en del af efterårsskolen og venter lige nu i spænding på at starte på søndag. Mads har valgt Crossfit som hovedfag. Frederikke skal prøve grænser af med Outdoor. Begge har de som mål at komme i form, så de kan søge ind på Politiskolen. 

Hvad glæder du dig mest til?

Frederikke: ”Jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget til at møde alle de andre. Det der med at se, hvem alle de andre er, hvilke personer det er, hvem jeg skal bo sammen med og hvem jeg har linjer med. Og se, om de er ligesom mig, eller hvor forskellige man er.”

Mads: ”Jeg glæder mig mest til den hverdag, man kommer til at få med nogle jævnaldrende – træner en masse, dyrker noget sport og lever en meget social hverdag.

Er der noget, du er nervøs for?

Frederikke: ”Altså jeg er da lidt nervøs for, hvem man skal bo sammen med. Nu vil jeg sige, at de fleste kan jeg godt sammen med, så det er ikke sådan, at jeg tror, at det ender helt galt. Men alligevel så håber man da også, at det er én, som man vil klinge med.”

Mads: ”Det bliver spændende at komme ud og prøve det der med at have et… hvad skal vi kalde det… et ansvar for en anden person. Det med at have en roommate, der vil udfordre dig på nye måder. Nu har jeg mange søskende, men og prøve at der hele tiden er en i nærheden, som man skal kunne fungere sammen med og indpasse sig efter.

Er der noget, du gerne vil have ud af dit ophold?

Frederikke: ”Det, jeg gerne vil have ud af det, er både sportsligt – jeg vil gerne komme i form. Det er nok egentlig en stor del af det. Men samtidig også lære en masse nye ting og måske få nogle nye mål. Ligesom der bliver åbnet nogle nye veje. Og så håber jeg da også rigtig meget, at man får nogle rigtig gode venner – at man får nogle gode stunder, nogle gode turer og en masse fede oplevelser.”

Mads: ”Jeg vil gerne modnes lidt og måske blive lidt mere klar til sådan noget som at flytte hjemmefra. Og så kunne jeg godt tænke mig at søge ind i politiet på et tidspunkt. Så det skal jeg i form til. En anden ting er, at jeg altid gerne har ville prøve at spille basketball, men jeg har aldrig rigtig fået det gjort. Så det tror jeg måske, at jeg vil vælge. Og så vil jeg, hvis jeg kan, rigtig gerne få noget ud af det.”