FORSTANDER:

TANIA DETHLEFSEN

Tania ved, at der opstår noget unikt mellem den enkelte og fællesskabet på en højskole. Der skabes en sammenhængskraft, som er med til at danne et vigtigt værdikompas for livet. – Et kompas, hun selv har navigeret efter, siden hun var elev på Gerlev.

Stærk bevægelse

Tania har igennem hele sin karriere haft fokus på børn og unges trivsel og dannelse og menneskers rettigheder. Hun har arbejdet for forskellige organisationer og institutioner, blandt andet UNICEF, Sex & Samfund, Dansk Ungdoms Fællesråd og CBS. Her har hun haft ansvaret for kommunikation, politik, fundraising og programarbejde på lokalt, nationalt, regionalt og internationalt niveau.

For hende, har idrætshøjskolen en vigtig rolle i dag, hvor unge oplever store udfordringer med kropslig trivsel og præstationskultur. Fællesskaber presses, og den enkeltes trivsel i forhold til krop, bevægelse og nære relationer udfordres i stigende grad. Her ser Tania stort potentiale i en stærk højskole som Gerlev.

Leg og bevægelse og et godt forhold til egen krop er i centrum for Tanias arbejde. Men også en normkritisk undervisning hvor idealerne om ’rigtige kroppe’ udfordres er et vigtigt bidrag for en idrætshøjskole som Gerlev. Det afgørende er, at man åbner et rum for, at der er plads til alle.

Selv er hun vild med dans og bevægelse af enhver slags, følger ivrigt med i samfundsdebatter og elsker at læse både skøn- og faglitteratur.

Baggrund

Tania Dethlefsen har en kandidatgrad i psykologi og kommunikation fra Roskilde Universitet, samt en NGO Ledelsesuddannelse fra Frontsetter.

Ud over den fremtrædende rolle som vicegeneralsekretær i Sex og Samfund, har Tania arbejdet i UNICEF og Dansk Ungdoms Fællesråd. Hun har stor erfaring med netværks- og allianceopbygning, samarbejde og partnerskaber med politikere, myndigheder, virksomheder samt lokalt engagement. Bl.a. har hun været forkvinde for forskellige civilsamfundsnetværk og herigennem deltaget i arbejdet frem mod FNs bæredygtighedsmål. Hun har også været næstformand i udviklingspolitisk råd – udpeget af udviklingsminister Ulla Tørnæs.