NYHEDSBREV

Sommerferien er over os om lidt – vi er klar på Gerlev

I dag har klokken ringet ud for sidste gang. Skolerne er gået på ferie, lærere kan efter en genåbnings-marathon puste ud og samle luft til august. Eleverne og deres familier går nu en særlig sommer i møde – og det gør alle andre i Danmark også. En sommer, hvor mange skal være mere hjemme. En sommer, hvor der nok også bliver tid og plads til at bearbejde og tænke nærmere over konsekvenserne af Corona-krisen – og måske også til legende at ryste fraværet af fællesskab og kropslig leg af os.

På Gerlev har vi i et par uger gjort klar til netop den situation. Vi er allerede igang med det første dejlige sommerkursus – nemlig et gospel-kursus. Og selvom der også på det kursus er indført sprit og håndvask i lange baner – og en afstand vi ikke er vilde med – så er der glæde, fællesskab, morgensamling og eftertænksomhed, vidunderlig sang, ilddans og meget meget mere. Læs hvordan Hans Christian Jochimsen, der er kursusleder og underviser på gospelkurserne, har oplevet årets første sommerkursus. Der er stadig enkelte pladser på et par sommerkurser sidst på sommeren – og vi har også fastholdt enkelte kurser i efteråret, som stadig har pladser – se om et af dem er noget for dig, eller en du kender her.

I denne uge har vi også sagt farvel til Lars, vores viceforstander gennem 12 år og lærer i 27 år her på Gerlev. Vi ønsker Lars det allerbedste i hans nye job som forstander på Vestsjællands Idrætsefterskole, Vinde Helsinge Friskole og børnehaven Friluftsgården. Du kan læse mere om, hvad han ser tilbage på efter 27 år på Gerlev.

Og endelig så er der sket det virkelig positive, at mange af vores gode samarbejdskommuner har rakt ud og spurgt, om vi vil lave sommerferieleg for deres borgere i denne sommer. Og det vil vi selvfølgelig rigtigt gerne – ligesom vi også skruer op for lege-aktiviteterne her i Slagelse kommune – og i selve legeparken over sommeren. Følg med i det hele her – og vi håber virkelig, at du vil komme og tage familie og venner under armen til en omgang Corona-forsvarlig leg.

God sommer til jer alle – forhåbentligt bliver den fuld af varme, fællesskab, leg og og af forundring og eftertænksomhed ovenpå en af de helt særlige perioder i nyere dansk historie.

X